Wędkarz87 Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Twin Power CI4 4000SFA a na nim 150yd Power Pro 5lb i troszkę monofilu co by plecionka była nawinięta do krawędzi. Na drugiej szpuli mam czerwoną PP 10lb bez podkładu ale nie chce mi się wyciągać jej z pudełka i robić foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Zupełnie nie moje klimaty, ?źeby linkę 5lb nawijać na czterotysięcznika. Ale naw?łj piękny, r?łwniutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Zupełnie nie moje klimaty, ?źeby linkę 5lb nawijać na czterotysięcznika. Ale naw?łj piękny, r?łwniutki. Wbrew pozorom PP 5lb wytrzymuje faktycznie około 4-5kg na węźle. PP 10lb wytrzymuje 7-8kg na węźle (palomar) wiem bo osobiście sprawdzałem (oczywiście obydwie linki były nowe) Jeśli chodzi o Power Pro ze stan?łw to przeliczanie lb na kg nie ma w tym wypadku pokrycia bo amerykanie znacznie zani?źają wartości swoich plecionek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Hmmmm a dla mnie 15 lb to ju?ź cienizna była dotąd. Czas zmienić podejście do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Zupełnie nie moje klimaty, ?źeby linkę 5lb nawijać na czterotysięcznika. Ale naw?łj piękny, r?łwniutki. Wbrew pozorom PP 5lb wytrzymuje faktycznie około 5kg na węźle. PP 10lb wytrzymuje 9-10kg na węźle (palomar) wiem bo osobiście sprawdzałem (oczywiście obydwie linki były nowe) Jeśli chodzi o Power Pro ze stan?łw to przeliczanie lb na kg nie ma w tym wypadku pokrycia bo amerykanie znacznie zani?źają wartości swoich plecionek. bylo o tym juz kilka razy na tym forum. amerykance nie zanizaja wytrzymalosci tylko maja inne normy i sposoby jej okreslania... u nas to mniej wiecej wytrzymalosc liniowa - u nich min wytrzymalosc na wezle ot i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Dla mnie 5lb na 4000 to te?ź raczej nieporozumienie 5lb to do kija light a taki kij przelotka startowa w granicach 16-20, widziałbym młynek w wielkości 2000-2500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Ten TP C14 z tego co widzialem to 285 g wagi.Do dlugiego kija (np 290 cm i 10 czy 12 lb mocy) na jazie i klenie moze byc akurat.Sam nie uzywam linek ponizej 8 lb.Ale jestem w stanie wyobrazic sobie zastosowanie takiego kolowrotka z szeroka szpula do lowienia na duzej rzece z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Zaczynałem od PP 8 lb. Plecionka starczała na p?łł sezonu, o przewiązywaniu krętlika z agrafką po ka?źdej większej rybce nie wspomnę. Teraz łowię 10 lb, ale zaczynam się powa?źnie zastanawiać nad 15... Tak czy inaczej naw?łj idealny. Jak sprawuje Ci się ten młynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Generalnie przeglądając wszystkie szpule mo?źna stwierdzić, ?źe zdecydowanie ładniej nawijają Daiwy. Chocia?ź nowe Stelki i Twin Powery te?ź bardzo r?łwno i ściśle.Wstawię dzisiaj wieczorem moją staruszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Tak czy inaczej naw?łj idealny. Jak sprawuje Ci się ten młynek? Sprawował się całkiem przyzwoicie jak za te pieniądze,ale poszedł do ludzi bo mi się Stelli zachciało,dw?łch kręćk?łw w rozmiarze 4000 mi nie potrzeba... 07 Stella 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Stella 3000 Ship Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Witam, jeszcze chyba nie było:Żyłka nawinięta, taka jak na załączonym zdjęciu. Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiekuisty Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Slammer 260 + PP 15lb (weszło jakieś 220-230m), a jako podkład ?źyłka 0.25 (tylko tyle by się plecionka nie ślizgała) . Pozdrawiam,Wieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manonegra13 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Dragon Maxima HS Spin FD 1020i Plećka, szpula z lewej Dragon Ultima 0,12mm 125m z podkładem z prawej Dragon HM69 0,10 125m te?ź z podkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Stradic CI4 2500F z nawinietą plećka Spiderwire 6lb/150yds + podkład z zyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 W Stradic CI4 2500F naw?łj linki jak w kołowrotkach Daiwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Penn Battle 3000 z 20lb Power Pro Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Otworzyłem ten wątek, ze względu na to, ze być mo?źe, ułatwi to trochę kolegom zakup kołowrotka, będzie pomocne w ocenie go pod względem nawijania linki na szpule, ka?źdy potencjalny nabywca, nowego-u?źywanego kołowrotka, będzie miał zbli?źenie, jak dany model, nawija linkę na szpule. W sklepie się tego nie sprawdzi i nie zobaczy, a tu na forum jerkbait. pl przy pomocy i ?źyczliwości koleg?łw i owszem. Chętnych proszę o wstawianie fotek innych modeli szpul kołowrotk?łw. Shimano Stradic 2500FH O MÓJ Stradic 2500 za fotach jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arbojar Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 model kołowrotka SHIMANO TWIN POWER 4000 JDM 2011rplecionka DAIWA Tournament 8 Braid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Abu Soron STX 60 : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Guzu a jednak Soron nabyłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Guzu a jednak Soron nabyłeś ? Chyba Ci Jozi umknęło http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=27972&am p;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Guzu a jednak Soron nabyłeś ? Chyba Ci Jozi umknęło http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=27972&am p;am p;start=0& No tak, zakręcony jestem ostatnio . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Rarenium 2500 i 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Daiwa Caldia Kix Custom 4000 - PP 10lb i 20lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi