sebson Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Panowie chciałbym zrobić spoona na haku z antyzaczepem,gdzie szukać haków i jaki drut użyć.Spoon długości 15 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Kolego @sebson, jesteś chyba pionierem w tym temacie... Zerkam tu co rusz z zaciekawieniem i "nikt - nic"... A pomysł jest ciekawy!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Myślałem o hakach jigowych bo takie akurat mam ale musiałbym jakoś łączyć bo aż tak długie nie są 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Każdy sprężynujący nierdzewny drut się nada. Przejdź się do sklepu i popatrz na spoony rapali, drut gruby jak od gwoździa, a kupują Myślę, że już lepiej zrobić kotwice antyzaczepową, mniej pier.olenia i bardziej efektywna przy holu (nie ma przesztywnienia jak hak wpuszczony w korpus). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Każdy sprężynujący nierdzewny drut się nada. Przejdź się do sklepu i popatrz na spoony rapali, drut gruby jak od gwoździa, a kupują Myślę, że już lepiej zrobić kotwice antyzaczepową, mniej pier.olenia i bardziej efektywna przy holu (nie ma przesztywnienia jak hak wpuszczony w korpus).Też o tym myślałem że hak to chyba nie najlepsze rozwiązanie.Antyzaczep pod kotwicę trzeba by z obu stron wypuszczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Do każdego grota lutujesz/doklejasz drucik albo motasz grubą żyłkę na kotwicach.https://www.google.pl/search?q=weedless+trebles&biw=1280&bih=929&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwidnYnA25rNAhVClCwKHd7LBUAQ_AUIBigB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Dzięki tego nie znałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Możesz też spróbować z grubym flurocarbonem. Jest też patent że na kotwice zakładasz kawałek gąbki, żeby groty zasłaniała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Cienki drut tytanowy, i po problemie. Lepszego rozwiązania raczej nie znajdziesz.Od dawna używany, i sprawdzony. Jeśli chcesz, jutro zmierzę jaka jest jego grubość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Jeśli chodzi o hak to celowałbym w offsety, a nie te do główek jigowych. Offsety mają ciekawsze gięcie oraz dość dużą szerokość, co pozwala na głębsze zamocowanie haka w spoonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi