wobler129 Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Jak to jest z tą Power Pro? Większość moich znajomych zauwa?źyła to co ja, ta sprzed kilku dobrych lat była nieco inna, lepsza ni?ź obecnie produkowane. Czy Power Pro zmieniała fabrykę? Obecnie łowię Power Strike i ona do złudzenia przypomina dawną Power Pro. Obiło mi się o uszy, ?źe PP zmieniło fabrykę, a PS zasiedliło się w starej fabryce PP. Ile w tym wszystkim prawdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Powiem tak,a nie jestem jakim tam specjalista,ale chłop co u nas na rynku wiedzie prym a jest krwiopijca sakramencki,powiedział ze te nowe PP sa G....warte bo przejeła je na polske,firma kt?łra działa w dystrybucji sprzetu shimano te?ź na polske.....lecz je?źeli sie myle prosze o sprostowanie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Ale zaraz, kt?łre Power Pro się tak zepsuło te importowane z USA ??, czy te zakupione w polskim wędkarskim sklepie, co na pudelku jest napisane np: 0,15mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Kupuję bezpośrednio w US i nie zawiodłem się jeszcze na ?źadnej szpulce. Obecnie kupuję ju?ź tylko białą. Jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamspin Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 W ubiegłym roku spotkałem sie r?łwnie?ź z dwoma sytuacjami w kt?łrych znajomi narzekali na PP , jednak w obu przypadkach były to plećki z naszych polskich sklep?łw .Od lat u?źywam importowane z USA , jak narazie nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 To?ź przecie?ź juz od jakiegos czasu pisze, ze nie warto ryzykowac w naszych sklepach.Albo na Aledrogo....bywaly(bywaja?) takie ciekawe oferty 30zł/szp, gdzie w US koszt okolo 12$... Z drugiej strony zdarzaly sie tez doniesienia, ze jakoby i zza Wody PP ulegla pogorszeniu. Ja tego nie sprawdze bo mam jeszcze zapasik.... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Chodzi oczywiście o plecionki z USA, nie z polskich sklep?łw wędkarskich. Kilka os?łb, kt?łre kupują oryginały od sprawdzonych sprzedawc?łw bądź bezpośrednio z USA ju?ź o tym problemie mi m?łwiło. Miałem okazję por?łwnać dawną PP i teraźniejszą PS - gołym okiem wyglądały na takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Coś w tym jest bo mam sprowadzane zza wody i ostatnio power pro 15lb a ta przed kilku lat to zupełnie inne plecionki.Nowa wizualnie cieńsza, jakby sztywniejsza i szybciej się wycierająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Łowię PP non stop od 5 sezon?łw. Nie zauwa?źyłem ?źadnej zmiany na gorsze. Jedynie zmiana - zacząłem zamiast zielonej u?źywać czerwonej i białej. Zawsze kupuję PP u sprawdzonych sprzedawc?łw (ebay i P.Sułek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Tomek nie masz wra?źenia, ?źe jest trochę inna.Jak por?łwnałem ze starych zapas?łw 20lb fuo do nowej 20-ki to tej nowej bardziej było do starej 15lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Nie mam pojęcia, bo nie mogę por?łwnać. Nie robię zapas?łw, kupuję nową jak mi potrzeba. 10 lbs przeciera się po ok. 5 m-cach intensywnego łowienia i wtedy ją wymieniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz62 Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Te?ź nie jestem zachwycony wsp?łłczesną PP chocia?ź zawsze mam je kupowane u jankes?łw, jakieś takie sztywne chocia?ź z wytrzymałością jest OK chocia?ź ostatnio przerzuciłem sie na pletki sygnowane nazwą Cabelas a te elastycznością przewy?źszają PP a wytrzymałość co najmniej tak dobra jak PP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Ja zas sobie cenie sztywnosc PP. Powoduje to, ze jak sie zrobi wezel to mozna jeszcze myslec o rozplataniu tego...W zeszlym sezonie mialem swietnie zachowujaca sie plecionke...coz z tego skoro na 1 lowienie odcinalem ze 20m z powodu niemoznosci rozsuplania... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Jak to jest? Temat powraca kolejny raz . Z mojej strony wygląda to tak ?źe łowie na PP od czterech lat,ale zawsze import z US. Czy są lepsze? Na pewno tak, czy za taką cenę? W to ju?ź wątpię. Owszem ,zauwa?źyłem jakby większą sztywność nowej linki, kt?łra jednak ustaje po 1-2 wyprawach.Moc- jak dla mnie zadowalająca,tzn, linka o mocy 15 lb rozgina wszystko co miałem jako hak przy przynętach kt?łre stosuje na co dzień do polowań na szczupaki bolenie i przypadkowe brania wąsatych jegomości <_< Ale kiedyś mnie tak naszło i sobie zam?łwiłem prosto z Japan plećkę firmy YGK o mocy jak pamiętam 14lb..... w cenie dwukrotnie wy?źszej ni?ź PP, przy czym motek był 2 razy mniejszy. Otwieram pudełko i widzę coś pięknego: linka gładka , miękka i znacznie cieńsza ni?ź PP i to ta 10lb. Pomyślałem ?źe bolki same będą wchodzić na przynęty i ?źe jest to linka moich marzeń. Wystarczyło kilka minut nad wodą i ju?ź myślałem od kogo z ulubionych sprzedawc?łw na ebay-u będę targał starą poczciwą PP. YGK rwała się z byle powodu: węzeł, otarcie o podwodną przeszkodę, łączenie linki z monofilem o średnicy 0,20mm....P?łki co ,za tą cenę,nie znalazłem nic lepszego ni?ź PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Dzięki za opinie, a o nowej fabryce ktoś coś słyszał? Ale w USA, nie o PL Ja wolę Power Strike, 30lb słu?źyła mi 2sezony do jerkowania, teraz na nowy sezon nawinąłem nową.Mojo Bassem do 1/2oz łowiłem 10lb linką cały sezon i na nowy przewinąłem ją tylko na drugą stronę dla pewności A szczupaki na gumy itp. łowiłem 20-tką ale P-LINE czy jakoś tak. Po jednej jesieni jest ju?ź kaput - muszę na ten sezon kupić nową :blush: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Testuję SpiderWire Ultracasta o,17 i na pierwszy rzut widzę lepsze parametry jak power pro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 A czy ktoś wie coś więcej o nowej plecionce Dragona HM8X? Podobno jest to Varivas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi