Skocz do zawartości

Dzisiejsze "zamachy bombowe".

woblery z Bielska

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś w Bielsku-Białej, zgodnie z informacją rzecznik Państwowej Straży pożarnej, ewakuowano siedem urzędów. W tym oba Urzędy Skarbowe i Prokuraturę rejonową. Przypadkowo dowiedziałem się, że podobne "incydenty" miały dziś miejsce w Oświęcimiu (@Tommy mógł w domu siedzieć, ale gdyby wyszedł, do końca "akcji" nie mógłby wrócić). Poza tym Jasienica, Bestwina (Urzędy Gmin), Łosice (Urząd Miejski), podobno Warszawa (sąd na Marszałkowskiej).

Chciałbym się od Was dowiedzieć, jaki zasięg miała dzisiejsza "bombakcja". Czy macie jakieś informacje? I chodzi mi bardziej "gdzie", nad innymi kwestiami (kto i poco) możemy ewentualnie pogadać przy innej okazji. 

W Trojmiescie tez ostatnio było kilka alarmów w ciagu jednego dnia. Z tego co pamietam ewakuowane budynki to Prokuratura Okręgowa, Centrum Handlowe Klif, Urząd Miejski i kilka innych miejsc. Jakoś niedawno pare dni temu.

Wg mnie to były i sa ćwiczenia.

Edytowane przez Żbiku

Bardziej chyba nadaje się do tematu "Jerkbait się śmieje" ;)

"E-mailową informację o podłożeniu bomby dostała również Gmina Fajsławice, tu jednak nie wywołała ona najmniejszych zmian w organizacji pracy Urzędu, gdyż urzędnicy gminni odczytali wiadomość o podłożeniu bomby dopiero w czwartek, wiele godzin po zapowiadanej eksplozji. Dobrze, że alarm okazał się fałszywy, bo skutki takiej nieuwagi mogły by być tragiczne."

http://fajslawice24.pl/?p=20681

• Like 2