jaceen Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Cześć.Uwielbiam łowić klenie. Ganiam aktywnie za tymi rybami kilometrami.Jeżeli jest okazja, to wybieram się na jedną z mniejszych wrocławskich rzek i tam próbuję coś wskórać.Na obecnym etapie mam zajawkę na własnoręczne przynęty pod te ryby.Nie ukrywam, że inspiracją były przynęty A. Lipińskiego i Harjera. Przynęty robię w 100% ręcznie. Główny materiał - lipa.Malowanie farbkami akrylowymi rozcieńczanymi w lakierze.Wszystkie potrzebne akcesoria mieszczą się w niewielkim pudełku.Co jakiś czas, jak uda się stworzyć jakąś ciekawą przynętę, będę Was katował zdjęciami w założonym wątku.Zacznę od przynęt, które obecnie skończyłem i są po testach. Dokładniejsze info, jak i czym w następnych wejściach. I trochę starsze z poprzedniego sezonu Pzdr., Jacek 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 O kurde ostre wejście Piękne te smużaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darogryf Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Są piękne i w mojej kolekcji. Tylko wody nie widziały, co będzie jak się urwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorces Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Jednym słowem... czaderskie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weizen Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 super żabka mi sie podoba i te czerwone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Super wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Jacek bardzo fajnie że postanowiłeś utworzyć Swój wątek.Mam nadzieję że będziesz regularnie go uzupełniał o swoje piękności A i mam nadzieję na jakieś spotkanie na tej małej rzeczce bo klenie są tam zacne Super że jesteś działaj i pokazuj swoje dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 ... ale ładne kowaliki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Fajnie @jaceen że założyłeś swój wątek - brakowało tu Twoich łownych cudeniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Bardzo ciekawe woblerki. Starannie wykonane, pomimo że, jak piszesz, wszystkie akcesoria są w jednym pudełku. Kolejny dowód, iż chęci to podstawa. Tradycyjnie: Witaj we własnym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Już je wcześniej widziałem i fajnie, że pokazujesz je tutaj. Witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David72 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 ... ale ładne kowaliki ...Rzeczywiście, jak żywe. Gratulacje dla twórcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 panowie - przynęty kolegi nie tylko ładnie wyglądają ale są i bardzo łowne kolega po prostu jest skromny ale mam wrażenie, że pochwali się wynikami:)pozdrawiam Jacku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Jacek fajnie, że założyłeś swój wątek. Też mam w pudełku jackowe smużaki, niestety nie było jeszcze okazji ich wypróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Robactwo i owady rewelacyjne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Świetne przynety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Dokładnie przemyślane i starannie wykonane woblery na które właściciel łowi fajne rybki. Śledziłem wielokrotnie Twoje prace na innym portalu i cieszę się że je pokazałeś i tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 10 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zaczynając zabawę z przynętami, wielu z Was wspierało mnie ciepłym komentarzem.A czasami, zapewne, powstrzymywali się od zabójczej dla początkującego oceny:) Dzięki!Dziękuję za powitanie!Żeby nie wracać do tego, co było i skoncentrować się na nowym, wklejam jeszcze poglądowo film.Praca przynęty nie odnosi się do wszystkich, jakie powstają, ale jakiś ogólny obraz jest do wglądu. Przynajmniej do skrzydlatych.Wiem, że nie zawsze musi być wszystko dobrze. Konstruktywna krytyka mile widziana.Moja następna wizyta powinna być z czymś nowym;) Żeby wystrugać malutką imitację jakiegoś owada, kiedyś do tego celu potrzebowałem sprzęt, który ledwo się mieścił w pudle po odkurzaczu:)Teraz, prawie w pudełku na przynęty. Jedyne, co jest osobno, to słoiczek z lakierem i kilka tubek farbki akrylowej. Kilkanaście klocków i nóż tapicerski zawsze znajdzie miejsce w plecaku turystycznym. Kiedyś, w cieniu schroniska, przy kufelku piwa, powstało kilka smużaków.Śmiem twierdzić, że są to przynęty, być może, które powstały na największej wysokości (1500m n.p.m.) pzdr. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Mam Jaceenową perełkę w pudełku w postaci szerszenia, kosa jak nie wiem co. Jest bardzo skuteczna, trafia do pudełka przynęt, które napisały historię, bo szkoda ją rwać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Dwa kompleciki z ostatniej chwili. Rozmiar 27/28mm. Nocna produkcja;) 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrox Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) robisz jakieś raczki ? bardzo eleganckie smurzaki Edytowane 20 Czerwca 2016 przez ferrox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Ale piękne. Z chęcią przygarnę jakąś nadwyżkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 @jaceenWitam Jacku. Oglądając Twoje prace, jestem pod wrażeniem. Cieszę się, że podjąłeś się prawdziwego rękodzieła - OWADY. Każda ukończona sztuka cieszy i motywuje do dalszej pracy. Wszystkie są Śliczne Nie schodź z obranej drogi ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) Jacku smużaki miazga!!! Świetna kolorystyka. Ten ze skrzydełkami z piór daje mega efekt. Kibicuję Ci w dalszej pracy nad robactwem Edytowane 20 Czerwca 2016 przez spinnerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi