Macku12345 Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Świetne jak zawsze !Kolor zimowy rewelka ???????? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Dla odmiany coś, co biega. To są wzory. Mam taką metę, gdzie je przechowuję. Bez urazy, ale Sevres pod Paryżem, to pikuś 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Moje kolano czuje nadchodzącą zmianę pogody. Nadchodzą "dodatnie plusy"! Będzie mniej czasu na dzierganie w lipie.Żaby zaczną wyłazić z lasu i owady śmielej będą pikować nad rzeczkami.Tylko, co ja z tego będę miał? 蜂 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Już widzę jak klenie pięknie zgarniają Twoje woblery z powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Będzie tylko słychać cmok tu cmok tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Jaceen, chyba kolanko jednak delikatnie falstart'uje Choć chciałbym wierzyć, bo doczekać się nie mogę tych zbiórek Wiosna z Twoją przynętą może bardzo różnić się od byłych wiosen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Moje kolano czuje nadchodzącą zmianę pogody. Nadchodzą "dodatnie plusy"! Będzie mniej czasu na dzierganie w lipie.Żaby zaczną wyłazić z lasu i owady śmielej będą pikować nad rzeczkami.Tylko, co ja z tego będę miał? Jacku, mnie wczoraj też prawe kolanko przypomniało o sobie. Idzie jakaś odwilż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Ciekaw jestem pracy tej łamanej żabki, będzie może jakiś filmik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Jednak kolano nie zawiodło:) I tym sposobem zaliczyłem pierwsze klenie w sezonie. Bardzo mnie ucieszyły. Żabka pracuje dość przyzwoicie. Jest pływająca i można nią posmużyć.Zejdzie może na 30-40cm? Nie wiem:)Wrzuciłem, przeciągnąłem w poprzek rzeczki, było dobrze, zapakowałem do wysyłki:)Można ją sobie wydłubać na charytatywnej.____________________________ Tym razem kilka zwierzątek z ostatniej chwili. Ostatnio nawet fajnie mi wychodzą.Staram się żeby nie powtarzać wzorów, kolorystyki. Ogólnie, żeby każdy czymś się różnił.Ma być kolorowo i wesoło:)Łowiono klenie na osy, muchy, żuki, myszki, rybki-pipki, itd., itp.A czy wytargał ktoś kluchę na borsuka? Jedne z lepszych ważek, jakie udało się mi zrobić.Zamknąłem je w korpusie 30mm. 20mm pierwsza, ok. 10mm druga część.Coś w stylu szafranki czerwonej. Pływają na luźnym węźle i na małej agrafce.Dobre na zacienione nawisy drzew i burty z trawą. Z tych jestem bardzo zadowolony. I jeszcze takie monidła. 蜂Ta gadzina powstała tak, że zamknąłem oczy, maznąłem trzy razy jakieś krechyi po otwarciu oczu zobaczyłem w wyobraźni taką wersję Będzie ogień! I dalej bez szaleństw. Kilka owadów jest z podwójnym oczkiem do mocowania kotwic.Na każdym z nich praca jest bez zarzutu.Generalnie zalecane jest podczepianie podwozia;) I brakło miejsca, a chciałem jeszcze coś powklejać pzdr. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Bardzo lubię oglądać Twoje woblery! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Jacek fajnie że łamiesz standardy wykonczenia/malowania smużaków - wychodzą bardzo ciekawe wzory. Będę chciał uśmiechnąć się do Ciebie o wykonanie takiego "spławiaka" którego podam muchówką i robiącego "plaaac" przy upadku na lustro wody. Mam rachunki do wyrównania z pewnymi cwaniakami którym nie wystarcza "plac" z moich piankowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 8 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Te "plaaac", to nie taka prosta sprawa:) Nie pierwszy raz słyszę, że ten efekt jest potrzebny właśnie na te cwaniaki.Tu trzeba by pójść w balsę i szersze bryły. W lipie udało się kilka żuczków zrobić, ale takie mikrusy ok. 20mm.Pamiętam film Marka, jak trafił na moment i połowił takim żuczkiem fajne klenie.Te "plaaac", czy "paaac" jest bardzo pożądane;) U mnie chwilowy brak weny. Coś tam dłubię, ale nad wodę się chce, jak młodemu psu szczekać Miał być łamaniec, ale Peekola wobler z ogonkiem tak się mi podobał, że zrobiłem sobie ala pijawko-woblera.Już przetestowany. Fajnie to pływa. Zejdzie kilkadziesiąt centymetrów a przy silniejszym nurcie wypycha go w górne warstwy.Agresywna praca a ogonek gasi nadmiar wyzwalanej energii.Wolno tonący 30mm+ogon;) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Fajna pijawa Jacku! Też muszę zrobić sobie tonącą wersję - praca powinna być bardziej naturalna dla pijawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Pijawka fajna, dobrze jak by była wersja tonąca co by troszkę przy dnie poprowadzić. Może skusiło by jakiegoś jaśka Jaka wielkość tej agrafki z ostatniego zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Jaka wielkość tej agrafki z ostatniego zdjęcia ?Nie pomogę W każdym razie Spinwal, taki, aby smużaczki 20 milimetrowe obsłużył.Prawdopodobnie No 20/2kg. Już niedługo będą zbierać 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 16 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 (edytowane) Jestem nowym właścicielem i nie ukrywam, że zestaw będzie mocnym wsparciem w LŚ http://haczyk.pl/forum/topic/6882-rzeka-%C5%9Bl%C4%99za/?do=findComment&comment=272248 I następne wspomaganie na większe siurki Też jestem nowym właścicielem tego zestawu. Na dolnośląskich mniejszych rzeczkach rybki potrafią już zdecydowanie przydzwonić w woblerka prowadzonego wierzchem.Na spławiane może jeszcze wcześnie, ale taki płytki wachlarzyk już prowokuje. Teraz z mojej stajni.Będą oszukiwać klonki:) Edytowane 16 Marca 2017 przez jaceen 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Dzisiaj ustawiałem owadzie woblery.Na Ślęzie można spokojnie smużyć, spławiać, łowić na suchą.Nawet przy ustawianiu miałem sporo skubnięć i trąceń w woblerki. Skrzydlate bractwo.Długość do 30mm, czarne - jeden pływak, drugi wolno tonący, trzeci tonący. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Biedronka ok. 18mm-tonąca.Żuk grabarz ok. 20mm-jeden pływak. Nie wiem który? Pozostałe +/-30mm. Żaba pływająca, chodzi kilkanaście centów pod powierzchnią.Masełka i latająca mrówa tonące. Mrówa została podczas testów na kołku. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Jacek czy grabarze poszły w świat ? Mam do nich słabość pisz priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Pomijając, że wszystkie wobki eleganckie biedronka i żaba mistrzostwo ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptr Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Biedronka i ten większy woblerek super.Korzystając z okazji pochwalę się moim arsenałem perełek spod Twojej ręki. Chociaż ze zdjęciami starałem się to i tak nie da się odzwierciedlić rzeczywistego wyglądu.W tej chwili już uzbrojone i czekają niecierpliwie ???? 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 25 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 uzbrojone i czekają niecierpliwie Oby połowiły dużo i duże:) Podczas testów i ustawiania widziałem, jak kluchy podnosiły się do owadów.Jeszcze nie było zdecydowanych ataków, ale to dobry znak. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Pomagamy Kubie.http://jerkbait.pl/topic/89525-na-pomoc-kubie-zbi%C3%B3rka-funduszy-na-proteze-po-amputacji-nogi/________________Rzut pod przeciwległy brzeg. Osa idealnie ląduje w prześwicie zwisających konarów. Napinam żyłkę i owad zaczyna delikatnie dygać na boki. Spływa wachlarzem pod gałęziami. Pod nim pojawiły się dwie czerwone „żarówy”. Przez jakiś odcinek śledzą owada. Nad tymi czerwonymi plamami pokazuje się nagle żółto-biało-miedziana głowa z czarną dziurą. Ta czarna dziura, to otwarty pysk ogromnego klenia, który chce pożreć moją osę. Tafla wody już się wybrzusza, jakiś dziwny wir, zamieszanie. Nie widzę owada. Straciłem go z oczu… Połóż się, jak człowiek, a nie, śpisz z czołem na biurku!!! I w ten sposób straciłem klenia sezonu. Spania już nie było:)_______________ 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 rewelacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Gryzon, a jak u Ciebie ze struganiem? Poddałeś się, czy walczysz dalej?Szykuje się 23-go spotkanie większej ekipy nad oderką. Zarezerwuj kilka godzin i przybywaj. Tym razem drzewołaz wytworny.2x 28mm, pływające.Praktycznie-smużaki.Właściwe ustawianie jeszcze przed nimi.Poprzednim razem zapomniałem dodać, że osa ma 30mm.Mam kilka farbek w kolorach, które nie bardzo pasują mi do owadów.Nie mogę się przełamać, aby z nich korzystać.Do drzewołazów mogę w nieograniczonym zakresie je używać cdn. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi