ciavez Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Z takim wytrzeszczem to same będą wypatrywać okazy - kuszące kolory drzewołazów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Na wybiegu i w świetle dziennym zwierzątka lepiej się prezentują. Nie zawsze mam czas i możliwości na zabawę w foto sesje. Kończy się zazwyczaj w najprostszy sposób, jaki przychodzi do głowy.Przy okazji mogę bez zbędnych słów pokazać na czym się wzorowałem. Proszę nie doszukiwać się idealnej kopii detali. Ogólnie ma to przypominać oryginał, ale bez przesady:) 30mm, jeszcze przed wodowaniem. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 W tym roku skandalicznie skraca się sezon na owadopodobne. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaWoblerek Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Czy robisz je z balsy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Z balsy nie robię. Oczywiście próbowałem.Nawet zostawiłem sobie fajnie pracującą żabkę-smużaka ok. 30mm.Według mnie, małe woblerki z tego materiału łatwiej stabilizować. Woblery robię z lipy. Oczka na wkrętki.Malowane ostatnio lakierem do podłóg Altax i zamiennie lakierem do mebli i boazerii 3V3.Teraz więcej czasu poświęcam Odrze.Trudno zmobilizować się i wykończyć rozpoczęte korpusy. Moja inspiracja;) I jej wielbiciel:) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 28 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Znowu szykuje się dłuższa przerwa. Kilka owadów skończyłem i poczułem brak mocy.Trzeba poczekać na głód strugania;)Skrzydlate w granicach 30mm.Żuczek 20mm. I tak sobie sprawdzałem i polowałem na pewnego jegomościa, który mi odprowadzał i opukiwał przynęty. Tak już piąty raz się na niego zasadzam:) i nic. Dalej nie wiem, co tam w wodzie siedzi. Wszystko inne, już teraz nieważne, tylko to, co tam między tymi krzaczorami siedzi.W końcu zastają mnie wieczory i czasami studenckie imprezy. Tym razem Juwenalia. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eseo Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Super owady Smużaki lubię najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Walczymy dalej.Ciąg dalszy ciemnej strony owadów;)Na początek taka większa gadzina do wachlarza.Krótki ster i wszystko będzie się działo na powierzchni. I drobniejsze, smuklejsze. lżejsze. I taka odskocznia od drewna.Trzeba się wędkarsko rozwijać 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Bardzo dobry ten chrust Ci wyszedł. Klasa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 28 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 dobry ten chrust Ci wyszedł.Ale tylko jeden:))) Obecnie wygląda tak, że jeden poprawny, dziewięć do bani.Zaczynam powoli chwytać, co i jak. Tym razem z żółtej strony owadów.Wszystkie pływające. Te płaskie fajnie "pacają" na wodę.Przy testach były próby zbiórki, ale klonki bardzo wybredne są teraz. Na "wolniakach" lepiej działają przynęty muchowe;) 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 22 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Kilka owadów z ostatniej chwili. Już ustawione i umoczone w ślumpie;) Żeby nie było, że temat "łamanych" bezsterowych owadów umarł. Do następnego:)pzdr. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 26 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Trochę zmian w repertuarze.Balastu tyle, aby nie wywalały się do góry brzuchem.Długość 10 i 8cm. Spodziewana głębokość nurkowania 0-1m.Dzisiaj w nocy będą testy;) Zaraz szykuję się do wyjścia.Idę tam, gdzie ignorują mnie ciągle sandacze:)Wzory korpusów, użyte materiały, ogólnie pomysł zaczerpnięty od kolegów z forum. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Trochę zmian w repertuarze.Balastu tyle, aby nie wywalały się do góry brzuchem.Długość 10 i 8cm. Spodziewana głębokość nurkowania 0-1m.Dzisiaj w nocy będą testy;) Zaraz szykuję się do wyjścia.Idę tam, gdzie ignorują mnie ciągle sandacze:)Wzory korpusów, użyte materiały, ogólnie pomysł zaczerpnięty od kolegów z forum. P1270656_easyHDR-BASIC-2_resized a.jpg P1270644_easyHDR-BASIC-2_resized.jpgcoś mi się zdaje, że sandacze nie mają szans:) co by wytrzymały z panem wąsem:)powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Bardzo mało czasu spędzam przy struganiu.Już, już mam sięgnąć po nóż i zacząć coś dłubać, ale woda przyciąga, jak magnes.Wędka prawie nie stygnie;) Mój najlepszy letni sezon spinningowy.W tym wszystkim wykreowały się przynęty, które pomogły mi poprawiać swoje wyniki w poszczególnych gatunkach.Najwięcej zadowolenia sprawił wobler od Hegemona (Blejk 7,5).I nie było wyjścia, jak spróbować zbliżyć się do oryginału i mieć w zapasie podobnego (na pierwszym planie moja podróba i z lewej oryginał). Na dalszym planie dalsze próby i powielanie wzorów od kolegów z forum i znanych producentów.W poprzednim poście zapowiadałem, że będę testował je podczas nocnych łowów sandaczy.Czysty przypadek. Tak sobie chlapnąłem i jestem zaskoczony, że tak się skończyła ta wyprawa.http://haczyk.pl/forum/topic/13162-jak-by%C5%82o-dzi%C5%9B-na-rybach-lipiec-2017/?page=4#comment-274851 I kolejne żabki. Już trochę o nich zapomniałem ostatnio. Aby nie wyjść z wprawy powstały trzy sztuki w jednym z prostszych sposobów malowania. Coś, co mnie wielce ucieszyło. Rękodzieło Piotra "PGr".Jest u mnie. Już mam plany, gdzie będę kusił rybki. Serdeczne dzięki Piotrze! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 26 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 W tym sezonie prawie wcale nie sięgałem po swoje owady.Zachłysnąłem się nocnymi wypadami i jakoś nie po drodze z nimi było.Fakt, że kleniowe rekordy biłem z wyjścia na wyjście, ale na obce przynęty.Jednak jakiś sukcesik się przydarzył. Kilka kleni ponad 50 było w tym sezonie,nawet 59, ale do tej pory na łamanego owada nie przekroczyłem pięćdziesiątki.Do tej pory.Bo już mogę powiedzieć, że takiego złowiłem.Wyjście było z nastawieniem na okonie.Gdy dotarłem do miejsca, gdzie w poprzednim sezonie widziałem potężne kleniska,które ignorowały w ostatnim momencie moje owady, nie mogłem nie spróbować.Trzecia podrzutka przed napływ, kilka metrów swobodnego dryfowania i...bęc!!!Rozmienione pięćdziesiąt. Radocha nie z tej ziemi. Tego mi było trzeba. Bardzo budująca przygoda. pzdr. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 27 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Sezon owadów się kończy, to można coś postrugać.Lipa 35mm z oszczędną kolorystyką. Bardzo drobna praca.Larwa tonąca, agresywna, to ujarzmiłem ją chwościkiem. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Zwolski Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Ojjj klenie będą łykać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Dzień dobry:)Mój żabi popperek po przejściach potrzebuje następców.Znaczących sukcesów na te przynęty nie miałem, ale widowiskowe brania odwdzięczają trud włożony w ich przygotowanie.W przyszłym sezonie postaram się złowić kilka słusznych nocnych kleni na smużące żaby. Są już w przygotowaniu. Żaby oczywiście:)Jeszcze dwie warstwy lakieru i wodowanie.Tym czasem słuchamy muzykihttps://youtu.be/80eKE15On1Q i zapraszam do oglądania zdjęć Do następnego! Kum, kum! 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Dzień dobry:)Mój żabi popperek po przejściach potrzebuje następców.Znaczących sukcesów na te przynęty nie miałem, ale widowiskowe brania odwdzięczają trud włożony w ich przygotowanie.W przyszłym sezonie postaram się złowić kilka słusznych nocnych kleni na smużące żaby. Są już w przygotowaniu. Żaby oczywiście:)Jeszcze dwie warstwy lakieru i wodowanie.Tym czasem słuchamy muzykihttps://youtu.be/80eKE15On1Q i zapraszam do oglądania zdjęć żabka lipna (2)_easyHDR-BASIC-2_resized.jpg żabka lipna (4)_easyHDR-BASIC-2_resized.jpg P1290443.JPG P1290441.JPG P1290435.JPG P1290436.JPG P1290439.JPG P1290434.JPG P1290433.JPGDo następnego! Kum, kum! żabole pierwsza klasa pełen szacun bardzo ładne malowanie!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmura Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Świetna [emoji3] Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Jack przewidujesz dać żabkom jakieś gumki silikonki do korpusu, ewentualnie na kotwiczkę ? Bardzo fajnie się prezentują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Myślałem o piórkach i jakimś fleszu. A gumki? Faktycznie, może wytnę takie ogonki i sprawdzę. Materiał mam. Wzór też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Sympatyczna ta żabka.Zresztą jak wszystkie te Twoje stworki . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Ładne Kermity . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 14 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Dzisiaj bez przyśpiewek:)Paśnik pałączasty? Paśnik niszczyciel?Pływające 30mm lipowego drewienka. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi