Pride Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Kurde, wygląda genialnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 17 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 O sielance nie ma tu mowy:) 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Tak zwana zmiana bociana Najpierw okoń żabkę, teraz żabka okonia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Jacek odwrócenie ról może nie spodobać się pasiakom - na to liczysz ? Zachwianie łańcucha pokarmowego no no ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 A zrobisz bociana sdr ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Gorzej jak jakaś żabka podpatrzy nad wodą, że koleżanka szama okonka i sobie chwali i pójdzie w jej ślady A tak poważnie to super pomysł ale bym sobie postrugał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 A zrobisz bociana sdr ?To zostawię dla Pride. On mysiory i ptasiory ma opanowane:) Jacek odwrócenie ról może nie spodobać się pasiakom - na to liczysz ? Zachwianie łańcucha pokarmowego no no ! W przyrodzie nie wiadomo, kto jest na szczycie tego łańcucha;)http://pobierak.jeja.pl/images/2/2/f/4280_sprytna-zaba.jpg Trochę wtopiłem w te poppery.Żaby 45 i 50 mm. A to białe coś 30 mm. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 25 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Robótki ręczne w jednym miejscu zebrane z kilkunastu miesięcy.Wyszło z tego około godziny materiału. Kto by to wytrzymał? Po cięciach, jest ponad 5 minut. Sam nie mam cierpliwości dotrzeć do końca mimo drastycznej operacji.Filmidło dla cierpliwych;) 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 W tym sezonie, to ostatnie woblerki. Jeszcze pozostanie podpiąć kotwiczki i ustawić.Żabki 22 mm, popperek 35, osa biel 32, stangalia 35, woblery złotko 40, szerszenie 30 i 38, czarne harhary 35 mm. Z noworocznymi pozdrowieniami dla wszystkich zaglądających. Niech się darzy!Pzdr., jaceen 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Ale ostatnio wszystko ślamazarnie się ciągnie. Tempo prac - jedno skrzydełko na dzień Spodobały się mi widowiskowe brania okoni na powierzchniowe woblery. Powstają moje dziwolągi poppery i pierwszy typu" walk the dog". Zaczynam przełamywać opory takiego łowienia. Nowy etap wędkarskiej przygody:) pzdr., jaceen;) 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmura Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 ważki pierwsza klasa[emoji3] Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarasszy Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 woblery złotko 4oMożesz zdradzić z jakiej margarynki wziąłeś te złote amelinium,czy może je po prostu pomalowałeź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 z jakiej margarynki wziąłeś te złote amelinium 400g i 200g różniły się odcieniem i refleksami odbitego światła. Po mniejszym pudełku złotko na wierzchu. Ostatnio u mnie w pobliskich sklepach miks jest niedostępny.EXTRA POMORSKI Mix tłuszczowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Ważki wyszły niesamowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Też Mi się podobają ,fajnie wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarasszy Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 400g i 200g różniły się odcieniem i refleksami odbitego światła. Po mniejszym pudełku złotko na wierzchu. Ostatnio u mnie w pobliskich sklepach miks jest niedostępny.EXTRA POMORSKI Mix tłuszczowy. O kurcze. Daleko. Może na rybki,ale po złotko to ja tam nie pojadę. Muszę u siebie szukać.EXTRA WIELKOPOLSKI Mix tłuszczowy. Może będzie też złoty☺Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Ważki zaje...ste!???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Piękne Jacku owady ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Dziękuję Żuczki w rozmiarze 30, 22, 2x20mm.Materiał - lipa, oczka - wkrętki, ołowiana śrucina stabilizująca, akryle i lakier Altax do podłóg. Jedna wypadła z telefonu;) 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Myszka 37mm na nocne klenie.Praca przy powierzchni + smużenie. Żabka 33mm na nocne klenie.Praca przy powierzchni + smużenie. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Trzy białe tańczące myszki.... Cholerka, chyba za dużo wypiłem Jak zwykle super Jacku, ale... myszka nie ma uszu! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Jacku, miał bym pytanie o skrzydła z piór u ważek.Jak z ich wytrzymałością na przechowywanie w pudełkach i po braniach ryb?Pytam bo akurat przypadkowo zrobiłem smukłe korpusiki owadzie i zastanawiam się, czy jest sens po "Twojemu" robić im skrzydełka w "X", czy tylko po 1parze piór dać po skosie wzdłuż korpusu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 ale... myszka nie ma uszu! Kto nie widzi uszu u mojej myszy, to już musi odstawić... pytanie o skrzydła z piór u ważek.Nie ma sensu w X. To tak, jakby cztery listki uczepiły się woblera i trzeba z tym walczyć podczas prowadzenia.Ja pod siebie zrobiłem bezsterowce do spławiania. Trzeba postępować z nimi jak z muchami. Suszę, luźno układam w pudełku a najlepiej do etui na przynęty. Ewentualnie otwieram pudełko w domu, rozprostowuję piórka i dosuszam. Jak schowasz ze śluzem w upalną pogodę, to błyskawicznie robią się niebezpiecznie sztywne.Na zdjęciu są trzy do spławiania i jedna do prowadzenia. Tu nie przejmuję się, że skrzydełka robią szeroki X. Tak chcę. Ta niby ważka z prawej u góry ma piórka z kapki kury. Ten woblerek ma pracować tradycyjnie i te piórka gwarantują, że będą układać się wzdłuż korpusu nie zaburzając (nie gasząc) pracy.Odradzam X. Zresztą usunąć i zamaskować to nie problem. Zrób jednego i podziel się swoimi uwagami;) Jeszcze jedno spostrzeżenie. Gdy dasz zbyt dużo kleju (ja wklejam na lakier którym maluję) pod skrzydełka, to pióraka potrafią zaciągnąć go i robi się taki sztywny fragment przy samym korpusie. Jest to upierdliwe. Przy jakimś kruchym materiale, podczas częstego prostowania skrzydełek można szybciej odłamać piórko. Staram się dać kropelkę lakieru w otworek i jak zaciągnie go do środka, to wtedy wkładam piórko. Jest bardziej elastyczne przy samym korpusie. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Dzięki za podpowiedz Jacku Nie będę eksperymentował, tym razem o użytkowego wobka mi chodziło nie wizualnego. Też tak właśnie myślałem, zanim nawierciłem wolałem się upewnić powyższym pytaniem. Zrobię po jednym piórku na stronę, wzdłuż korpusu "mokrej ważki".Zasysanie przez pióra i inne materiały klejów znam, czasem wada, ale jako zaleta można też wykorzystać...Z takich o połowę krótszych korpusów też coś uskrzydliłem w podobie ciem, ale boję się że tylko z wiatrem to poleci i przy zwijaniu piruety może kręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi