Damian83 Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 będą biły jak wściekłe mam te dwa modele od kolegi osy skuteczne na klenie bardzo , żuczek łowi wszystko bolenie na niego łowiłem z powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 50mm, lipa, akryle, Distal Rapid jedna warstwa. 60mm, ... 60mm, ... Zdjęcia brązowych w naturalnych warunkach. cdn. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 14 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Myszka.Trumienka z lipy 30 mm:) Obrabiam tułów i główkę. Dopieszczam kształt papierem ściernym.Oczka wklejam na klej sekundowy. Nacinam miejsce na ster i robię wgłębienia pod obciążenie. Pozostaje malowanie, piórko wiadomo gdzie:))), zbrojenie i pretekst by wyrwać nad wodę 70 mm czarnego zygzaka pod okonie. Myślę, że z uzbrojeniem waży nie więcej niż 6 g. Dziubek na wierzchu. cdn. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Niech będzie, że to "Biegowiec osowaty".Po aptekarsku ma 39 mm. Pływa. Dyga niezbyt agresywnie.Maksymalne zanurzenie kilka centymetrów. Powinno wystarczyć na ten sezon. Pudełko zapełnione.Większe poppery 60 mm, mały 40 mm. cdn. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 21 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Bomba kaloryczna 41 mm.Klenie i jazie gryzą już w najlepsze, to nie będzie czasu na struganki.Wrzucam, co jeszcze udało się ukończyć.Szerszeń łamaniec. Wersja największa jaką do tej pory zrobiłem.Do tego rozwiązania rozmiar bardzo się przydaje. Nie "łamie" się pod ciężarem kotwiczki i w którym miejscu by nie była,to tułów i odwłok są w jednej linii.Dupka sympatycznie dyga i ogólnie jestem zadowolony.Dla przypomnienia zdjęcia, jakie są możliwości zbrojenia, bo wiele poprzednich zdjęć wyleciało w kosmos. Zapięcie za tylne oczko. Zapięcie za środkowe oczko. Zapięcie za środkowe oczko i jednocześnie w tylne. Pamiętam, że ktoś mi podpowiedział, aby obniżyć łączenie korpusów.Żeby nie było centralne, jak poprzednich wersjach. Wizualnie chyba wygląda lepiej i do takiego zapinania kotwiczki wypada lepiej. Do zdjęć posłużyła kotwiczka o rozmiar za mała. Chwilowy brak właściwych. I jeszcze popperek 40 mm.Paski wydrapane. Malowanie tym razem wyłącznie akrylami i lakierem poliuretanowo-akrylowym. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 (edytowane) Wiesz Pan co?... Szerszeń ładny a jakże... Ale takich szerszeni to spotkać można i tu na forum sporo... Natomiast Twoje popperki to jak dla mnie nowa jakość jeśli chodzi o kształt korpusu.Bomba, bombeczka, bombusia... no niech będzie , że granat:) Edytowane 21 Marca 2019 przez eRKa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 24 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Pływające, dygające 35 mm owada.Ta wersja zdecydowanie smuklejsza od poprzednika. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Mega!!! Szacun Panie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Maestro!Chapeau bas! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 29 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Czarne szerszenie 30-33 mm, tonące.Na luźnym węźle i z lżejszymi kotwicami jest szansa, że któryś z nich utrzyma się na wodzie.Podczas ściągania pracują tuż pod powierzchnią (0,5-1cm?). Założyłem im nakolanniki i skarpetki, co by nie zmarzły w zimnej wodzie w stópki;) Wersja mocno odchudzona. Ci, co mieli z tym czymś do czynienia wiedzą, na co to stać. Tego gniota miałem wywalić. Nic mu nie pasowało. Żaden ster i kąt ustawienia.Spartoliłem proporcje. Wczoraj nad wodą ściągnąłem tylną kotwiczkę i założyłem tylko jedną podwójną.Okazało się, że dupka fajnie myrda. Nabrało to jakiegoś sensu. Nawet miałem branie:) Zazdroszczę wszystkim, co potrafią robić śliczne "ciapańce". Może kiedyś dojdę do zadowalającego poziomu? Zobaczymy. Na początek dwa. Niezwykle trudna sztuka zrobić klasycznego woblera, żeby miał ładną bryłę, był ładnie pomalowany i mimo wszystko różnił się od sklepowych masówek.Na zdjęciu u góry jest wobler Instynct3 A.Lipińskiego, który posłużył za wzór. Dokładnie za "wzór", bo dla mnie Instyncty, to najbardziej uniwersalne woblery. W praktyce na wodach, w których łowię, mógłbym wyłącznie nimi. cdn. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 31 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 (edytowane) Ostatnio wzięło mnie na robienie bardziej kalorycznych kąsków.39 mm z odstraszającym fleszem;)Takie coś ma latać na dalsze odległości i zapracować (oby) na fajne wspomnienia. Z sekundową kropelką trzeba się spieszyć. Chwila nieuwagi i zamiast 37 wyszło 40 mm. Owad 40 mm, wersja slim. Nie jest urodziwy, jednak ładnie tańcuje na wodzie.Flesz z założeniem jak wyżej;) Popperek 30 mm. cdn., plum plum:) Edytowane 31 Marca 2019 przez jaceen 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Osy są mega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Piękna robota ,tutaj to się dzieje ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Jak zawsze trzymasz poziom te twoje cudeńka otwierają wodę na te wieksze łowię nawet małe bolenie które z chęcią zasysaja te owady????????????na popery na pewno bym polapal duże bolenie bo już nie raz takie wyciagalem ????????pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Dziękuję. Jeszcze kilka zdjęć i jadę w końcu na porządniejsze klenie.W tym sezonie nie zbliżyłem się do 45. Uważam, że ten rozmiar to już fajna klucha.Może dzisiaj hamulec da o sobie znać? Połamane owady 32 i 34 mm. Kotwiczka nielutowana żeby manipulować dowolne zaczepienie. Nawet za nos:) 30 mm, kałdunica zielona? Mocnego przygięcia!cdn. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Maga te robale Ci wychodzą Masz może jakiś filmik z pracy tej osy przegubowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Mam, ale fatalna jakość. Wezmę aparat i spróbuję jeszcze raz nagrać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 (edytowane) Woblerki moczone na odcinku z niewielkim uciągiem o głębokości kilku do kilkunastu centymetrów.Linka krótka, ściąganie w tempie umiarkowanym. To nie są konstrukcje, które "trzymają/kleją" wodę. Następnym razem wyłuszczę, czemu mi bardziej odpowiadają takie, które można wyrwać z niej, lub prześlizgnąć się po powierzchni.Na filmie owady przegubowe, jednoczęściowe (osa, żuk, żabka). A w nocy, na tej właśnie siatce, która robi spustoszenie w pudełkach mniej doświadczonych wędkarzy,czasami uda się ładnego klenia przechytrzyć.Zawyrokowałem wczoraj i hamulec dał o sobie znać pzdr Edytowane 4 Kwietnia 2019 przez woblery z Bielska 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Pływaczek-smużaczek - 32mm. Ma kojarzyć się z pożytecznym owadem.Bzyg pospolity/prążkowany? Mocnego przygięcia nad wodą!pzdr., bzyg, bzyg;) 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Sporo czasu minęło od wystrugania ostatniego drzewołaza.Żeby nie wyjść z wprawy powstała żabka w rozmiarze 28 mm. Nie wiem, jak z waszym przekonaniem, ale moje jest przychylne elastyczności.Dostałem do naprawy coś takiego. Sztywny ster i siła rozchylającego się stelaża znalazła ujście w najsłabszym punkcie korpusu.Wierzę, że elastyczny ster więcej zniesie i w ekstremalnych sytuacjach częściej obroni przed dewastacją.Drut oczywiście owinąłem nicią 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Pływające, smużące 28 mm. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Bzyg.Wszędobylski:) smużący, pływający, 30 mm. cdn. bzyg bzyg;) 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Tak się zastanawiam, który prawdziwy, ten w komórce czy obok ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Jak zawsze piękne i skuteczne pozdrawiam???????????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Jacka owady, to klasa sama w sobie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi