jaceen Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 robisz jakieś raczki ? Niestety nie robię. Może kiedyś podejmę wyzwanie:) Nadwyżki oczywiście zdarzają się Żabka drzewołaz - 30mmKowal bezskrzydły - 27mmTrzmiel? - 25mmKorpusy - lipa Nie spodziewałem się takiego przyjęcia, dzięki!A Jurka misterne owady oglądam na żywo prawie co tydzień w Astrze. Pierwszy smużący owad, którego kupiłem, to była jego oska. Tak się spodobała pewnemu wędkarzowi, że zabrał ją ode mnie siłą Żeby się to nie powtarzało, postanowiłem strugać własne;) 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Jak zwykle klasa aktualnie pracuję nad kowalem bezskrzydłym to trochę sobie podpatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 1 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Kowale wizualnie bardzo fajnie się prezentują. Najważniejsze, że nie tylko u mnie ten pomysł się sprawdza.Tym razem też pokazuję trochę bieli i czerni. Bez alu;) Przynęty w rozmiarze 25-30mm - pływaki.Materiał, nieustannie lipa.pzdr. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Biały petarda.dupka zamiata ostro ? Jak lotność ze skrzydełkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 żabka kozak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 1 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 (edytowane) Biały petarda.dupka zamiata ostro ? Jak lotność ze skrzydełkami?Zamiata w miarę ostro. Latają tak w granicach 10m+, sprawdzone na pletce 0,08 i kiju cw 5-15g żabka kozak! W imieniu żabki, dziękuję Dzisiaj część małej produkcji ustawiałem na wrocławskiej Bystrzycy. Osa ze zdjęcia wydłubała spod nawisu pięknego klenia. Edytowane 1 Lipca 2016 przez jaceen 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 rzadko ostatnio zaglądam do tego działu ........ ale Jacku teraz to już będę tu codziennie fajnie że założyłeś swój wątek naprawdę jest się czym chwalić nie dość że mega wyglądają to jeszcze super łowią w tym sezonie u mnie normalnie rządzą !!! czy ta biel i czerń jest wolna ? z miłą chęcią przygarnę 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 2 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 czy ta biel i czerń jest wolna ? z miłą chęcią przygarnę Biel w poniedziałek leci w Polskę.Być może będziesz miał okazję zobaczyć je na swojej wodzie;) Mniej więcej wygląda to tak: Na obecną chwilę, to mi zostało (25/20/25mm) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Zapakuj adres znasz podeślij resztę na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 żabka fajnie się sprawdza reszty nie przetestowałem bo miałem pełne ręce roboty .............. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Ostatnia fota doskonała! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Ostatnia fota doskonała!Ta powyżej rownież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 9 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 (edytowane) Maro, zdjęcie bajeczne:) ja poluję na takie cały sezon i się nawet nie zbliżyłem do Twojego.Np. na wrocławskiej Ślęzie... Edytowane 9 Lipca 2016 przez jaceen 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Przy okazji testowania strzeliłem trzy szybkie zdjęcia. Oska z wbudowanym haczykiem bez zadzioru. Pierwszy rzut i fajne klenisko połyka owada i...i nic. Nie wiem, jak to możliwe?Cały zniknął, zacinam i pusto. Malutki ster, aby napinała się żyłka. Bardzo delikatne smużenie. Przy szybkim ściąganiu niestabilna. Ona, ta osa:) przeznaczona jest do spławiania. Kładzie się na wodzie jak piankowy żuk. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Ładne przynęty, robią wrażenie nie tylko na ludziach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Przy okazji testowania strzeliłem trzy szybkie zdjęcia. Oska z wbudowanym haczykiem bez zadzioru. Pierwszy rzut i fajne klenisko połyka owada i...i nic. Nie wiem, jak to możliwe?Cały zniknął, zacinam i pusto. Malutki ster, aby napinała się żyłka. Bardzo delikatne smużenie. Przy szybkim ściąganiu niestabilna. Ona, ta osa:) przeznaczona jest do spławiania. Kładzie się na wodzie jak piankowy żuk. Jacek niestety nawet tak mały ster robi za antyzaczep w tego rodzaju konstrukcji - przetestowałem na paru moich muchowobkach pod muchówkę Dopiero usytuowanie haka w górze korpusu poprawiło chwytność. Jakimś rozwiązaniem może być wydłużenie odcinka między sterem a hakiem ale wtedy nie łapie się proporcji owada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgadzam się, ster działa, jak antyzaczep. Człowiek uparty i brnie w to, co widać gołym okiem.Myślę o spłaszczeniu czoła w przynęcie, co by robiło za ster i wtedy problem mógłby być znikomy.Ciekawe, czy oczko haczyka usytuowane wysoko, nawet ponad głową, polepszyłoby sprawę?Już mam robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Manipulując szczytówką, można je prowadzić kilka centów pod powierzchnią. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 (edytowane) Jacku jaka jest długość grabarza ? Jak wolny to wstępnie odłóż woblerki miód malina ! Edytowane 14 Lipca 2016 przez maro zebaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Mistrzowskie te owady próbowałem coś strugać owadów, ale bez szału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 14 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Jacku jaka jest długość grabarza ? Jak wolny to wstępnie odłóżŻuk - 27mm, czarna - 27mm, żółta 25mm. One są nierozłączne;) I coś w kierunku pastelowych kolorów na korpusach 27mm 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalvcf Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Dochodzisz do perfekcji Jacku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Michale, ryby mają to głęboko w qóP*% Ile razy wypłynął kluchon i tylko fuknął z nosa w robala.Ale człowiek uparty i chce je karmić drewnem;) 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 28 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Zestaw pływajacy 29-28-27mm. Żabka z agresywną pracą,dedykowana do sprowadzania z nurtem lub w szerokim wachlarzu. Ewentualnie w spokojnym nurcie pod "włos".Biały grabarz miał kontakt z rybą Zestaw 3x27mm. Kowal bezskrzydły delikatnie tonący. Możliwość prowadzenia 10-30cm pod powierzchnią.Osa miała kontakt z rybą pzdr. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 (edytowane) Mam nadzieję, że przedświąteczna akcja-licytacja będzie stałym elementem.Żeby nie spinać się w terminach powoli odkładam na tą okazję woblerki. Na początek owad i żabka (30 i 35mm). W trakcie igrzysk w Rio naszło mnie, aby pomalować żabę w kanarkowe kolory.- - Powoli zaczynam ogarniać zaległości;)cdn. Edytowane 28 Sierpnia 2016 przez jaceen 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi