Skocz do zawartości

Smużaki - woblery - jaceen

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wrażenie, że prosiaków tam jest coraz więcej. Ostatnio pasły się w zbożu i odcięły mi powrotną drogę. Stado około 30szt.

Odeszły na kilka metrów w kukurydzę i miałem obawy, że jak młody zakwili, to może być ciepło;)

A agresywne kolory nie zawsze się sprawdzają. Za to cieszą oko-oczy:)

Ta żabka nie ma takiego efektu, bo nie było tła pod te kropki.

9d907814fcac.jpg

Kropek dalszy ciąg.

8b5b97fd6e40.jpg

I jeszcze;)

3c49704a11eb.jpg

cdn.

Edytowane przez jaceen
  • Like 12

Uzbierałem zestaw woblerków w rozmiarze 30-34mm. Do niedzieli jeszcze je przytrzymam.

Zainteresowany nie odzywa się, to oddam w dobre ręce.

8cf3af0ee721.jpg

2a3544625b9e.jpg

A to moja wariacja na bazie Red Taga. Taka mucha ma zwabić mega klenie na wrocławskiej ślumpie:)

f41d19728b0e.jpg

12c1d87cf79c.jpg

Jeszcze przed ustawieniem, ale to kosy-osy właśnie na takie rzeczki.

3744a582b7eb.jpg

Edytowane przez jaceen
  • Like 7

Na wiosnę Janusz ważył taką jedną z mojej ręki ( 27mm = 1,1g ).

K-osa u góry ma 30mm, a pozostałe 25mm. Wagi nie posiadam.

Linka muchowa dalej poleci. One są dla takich czajników, co więcej w wodę patrzą-wypatrują, niż biczują :)

Jak się nie odzywa to ja je z chęcią przygarnę :D

Adres podeślę, tylko poczekajmy do końca niedzieli. Może odezwie się jeszcze? Coś niecoś jeszcze mi zostanie;)

Edytowane przez jaceen
  • Like 1

Wniosek o zmianę statusu złożony :)

Dziękuję za wyróżnienie:)

Ostatnio wszystkie stworzenia z lipy robione pod kątem siurków i do specjalnych zadań. Rzucić tym można w sprzyjających warunkach do 10m.

Kotwiczki zakładam małe, może zbyt małe i mnóstwo ataków jest pustych. Jednak takie rozwiązanie ratuje je, przed częstym zaczepianiem o obficie występujące zielska.

Owady 25mm-pływające.

873eca6d7d8e.jpg

4c357d3c38e8.jpg

Delikatnie nurkujący kowal z młodzieńczą wysypką :) 25mm.

3ff3ddffb95d.jpg

I prototyp osy bez steru z poliwęglanu. Za ster robi czoło woblera i umieszczone wyżej oczko.

Owad robiony na szybko żeby zdążyć na letnią aktywność kleni. Sprawdzany na strumieniu Kasina.

Strumień szerokości 1/1,5m. Rybek z niego nie pokazuję. Do forumowego minimum daleko, ale na wymiar się łapały.

Pod spodem są nóżki, które odpychają ewentualne zaczepy. Przy delikatnym zacisku poddają się i ostrze haczyka się odsłania.

f88665953f83.jpg

• Like 10