jaceen Opublikowano 29 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Dzięki! Jeszcze jestem na etapie, że każde nowe robaki mają coś nowego.A to pasek inaczej, a to środek ciężkości inaczej, albo... no właśnie.Tym razem skrzydła.Wydawały się przy korpusie mikre. Wiem, że po kontakcie z wodą robią się paseczki/sznureczki. Czasami smaruję je kaczym tłuszczykiem, jak nie zapomnę wziąć Ta partia i prawdopodobnie następne będą już, jak czteropłatowe aerodyny.Trochę krótsze, ale bardziej "mięsiste".Szerszenie 32-34mm. Bieroń-ka w wannie pracuje rewelacyjnie. Ciekawe, czy w realnych warunkach nie straci animuszu.22mm Żabka z trądzikiem 27mm. Już sprawdzona i śmiem powiedzieć, że pięknie zamiata.Konstrukcję sam wypracowałem. Przeszła wiele poprawek. Ma jeszcze (tak uważam) jedną wadę.Oczy.Jak znajdę zastępczy materiał, to będzie prawie idealnie. Zaczynałem od takich żabek z rozciągniętymi nogami. Nie podobało się mi i prawie wszyscy takie robili.Postanowiłem swoim podciągnąć graby i tym samym zmniejszyć gabaryty. Tej osy już nie mam. Znacie to uczucie? Trzy rzuty i przynosi klenia. Ooo! Szykuje się kleniowy kiler. Czwarty rzut i wisi na drzewie!Qw%)#$a j*g5 moĆ!!! Może znajdzie ją ktoś w Szczecinie:) Straciłem w tym dniu dwa łowne woblery i pięknego klenia na najbrzydszą osę, którą zrobiłem na kolanie dla siebie.Kolejnym razem nie darowałem i zrobiłem odczepiacz nadrzewny. Konar 3m + ręcznik i naciąganie linki dało zasięg, jakieś 4m. Odsyskałem:) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Te żabki zielone też piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darogryf Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 A te drzewo płynie do Szczecina? Czy rośnie w nim? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Fantastyczne jak zwykle! Zdjęcia nie oddają prawdziwego wyglądu Jaceenowych woblerków, mają w sobie naprawdę dużo realizmu (oprócz tych z trądzikiem ). Mam ich kilka w pudełku i zawsze zadziwia mnie jak świetne i realistyczne efekty osiąga prostymi środkami. Najbardziej lubię żabki Zapomniałem się dopytać - jak się sprawdziła bezsterowa oska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Powtórzę się robale majstersztyk ! a i odczepiacz pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 2 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Zapomniałem się dopytać - jak się sprawdziła bezsterowa oska? Oska ster ma:) wyprofilowany jest w korpusie. Nie ma wklejanego poliwęglanu.W mojej ocenie jest bardzo dobrze. Zrobiłem takie dwie. Jedna mniejsza i jest lekko tonąca i delikatnie dyga podczas prowadzenia. Ta większa ma większą powierzchnię czołową i akcja jest mocniejsza. Jest sporo przynęt z takim rozwiązaniem i na nich się wzorowałem.Ostatnia dłubanina sprawdzona w terenie. Tak prezentują się niektóre owady w plenerze.Kałdunica. Biedronka. Jeden z szerszeni. Nowy kolor kowali. Ta przypinka, to projekt Peekola. Dla zainteresowanych w czym rzecz, to można poszperać w necie i dowiedzieć się więcej.Straszą, że centrum wrocka ma być wyłączone z wędkarstwa, to może taka forma spędzania czasu z wędką komuś będzie odpowiadała? A tak wyglądają nasze spotkania 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Mam nadzieję że to wyłączenie centrum z wędkowania to jednak jakaś pomyłka... chociaż można spodziewać się wszystkiego. Echhhhh... Zapomniałam już o tym filmie hehe muszę sobie jeszcze raz na spokojnie obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Okonie lubią podgryzać czerwone. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 6 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Krecik 35mm, pływający. Może zdecyduję się, że w ostatecznej wersji krecik zostanie myszką Wystarczy ogonek dokleić. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 9 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Bywa taki czas, że trzeba robaka zalać 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 :clappinghands: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 (edytowane) Łamany ze skrzydłami :-) już wcześniej widziałem że robisz takie i jak się sprawują?Próbowałeś kotwiczki bliżej środka? Edytowane 9 Października 2016 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Takiego łamańca jeszcze nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Łamaniec będzie żądlił jak wytrzeźwieje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 9 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 jak się sprawują?Próbowałeś kotwiczki bliżej środka?Przełom wiosna-lato miałem kilka porządnych strzałów na łamaną. Niestety nie udało się zapiąć. W spławie fajnie balansują korpusem. Tak niezależnie od siebie. Nie mogę powiedzieć, czy łowią, bo jest ich niewiele i bardzo szybko zostały wybierane mi z pudełka:)Ta "naalkoholizowana" jest na pograniczu pływalności. Jak założy ktoś agrafkę i doda większą kotwiczkę, może wyjść wolno tonąca.Oczko pod kotwiczkę bliżej środka? Kurcze, nie przerabiałem tego. W następnych spróbuję je przesunąć.Kombinowałem ze sterem, im szerszy, tym dupka lepiej zamiata a przód praktycznie nie reaguje. Jak pomaluję ostatnią warstwę lakieru i sprawdzę w rzece jej pracę, wkleję dokładniejsze zdjęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Spróbuj :-) ,można też wypuścić oczko z pierwszego członu i nie dawać żadnych odnóży:-) ,wtedy nie będzie problemu z zapinaniem a praca przynęty to już własne podejście do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 9 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Pozostaje tak zrobić i pokazać efekt końcowy. Korpus mam gotowy;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Myślę że na jednym korpusie się nie skończy :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Ten łamany szerszeń - mistrzostwo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 16 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Narzędzia, których najczęściej używam.W przybliżeniu, to 1/3 mojego warsztatu.W ten sposób nie jestem uzależniony od dostawców energii:) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Na ostatnim zdjęciu gdyby nie linka myślałbym że to żywy owad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Moje warsztatowe wyposazenie wyglada podobnie nie przepadam za uzywaniem elektryki, z takich rzeczy jedynie wkretarka. Prawdziwe rękodzieło powstaje w ciszy Owady z ostatnich postów kapitalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Kol. jaceen dobrze wiedzę, na klenie stosujesz plećke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Kol. jaceen dobrze wiedzę, na klenie stosujesz plećke ?A to źle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 20 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 W tym sezonie piłuję plecionkę Mikado 0,08. Taka lina ma zalety, jak i wady. Dla mnie bardziej uniwersalna.Do kompletu jest sprytna budżetowa wędka Da Vinci travel spin 240 (czteroskład z dwoma wymiennymi szczytówkami 5-15g i 20-25g).Jeżeli ktoś szuka takiego uniwersału od okonia do sandacza, to z czystym sumieniem polecam. W zestawie tuba transportowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi