Fatso Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 A zaczęło się już nieco ponad rok temu. Stwierdziłem, że może by tak jednak … z pewną taką nieśmiałością … no bo inni potrafią … choć chciałbym, a boję się … raz kozie śmierć!Trafiłem za bardzo godziwą cenę blank Batsona IST1084F, jeszcze Casscade. No cacuszko, panie! Jakiś taki … z mięsem, ale i finezją. Niby całkiem mocarny, a szczytóweczka taka, że … mniam, mniam . Poczytawszy wpierw „Forum Nasze Ukochane”, potem nieco literatury fachowej, obejrzawszy stopięćdziesiątosiemtysięcy filmów o zbrojeniu wędek uznałem, że już mogę, jużem gotów, spięty i do boju wyrywny. Komponenty kupione w Fishing Center (jam z Warszawy, mój pierwszy kij, zero doświadczenia i wiedzy, no to gdzie indziej ) a i Piotr Strzeszewski, dobry człek, radą służył, spacing podał i przelotki (klasyka: Alconite YCdn.Pzdr,FatsoP.S. Fotki Herr Oberredaktor wklei bo ja rufa wołowa jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Ile masz obrotów na silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Głowy nie dam sobie uciąć, ale chyba jakieś 6-8.Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Hej Fatso, dzięki za tą miniopowieść o rodbuildingowych początkach - dorzuciem ten wątek do Galerii Użytkowników mam nadzieję że pokażesz nam w nim jeszcze to i owo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 No, w końcu są fotki, bo już się doczekać nie mogłem Początki zawsze są najpiękniejsze Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Jeszcze coś wysmażę, bo od niedawnych przecież początków kijów już trochę popełniłem , błędów zresztą też .Pzdr,Fatso P.S. Wniosek z moich dotychczasowych doświadczeń płynie taki, że własnoręczne uzbrojenie kija jest naprawdę dość proste. Efekty niekoniecznie muszą być od razu, jak od zawodowca, ale satysfakcja jest bezcenna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Dzięki Friko za pomoc!Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Fatso, co było nie tak z tym Lami, że Ci nie przypasował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Z jednej strony jest lekki, jak na te parametry i łapy nie męczy, ale za sztywny, jak dla mnie. Do jerkowania wolę jerkówkę z multikiem, a do reszty (większe gumy, wahadła i inne takie) mam Batsona IP845. Ten Lami robi na mnie wrażenie zbyt potężnego kija do moich szczupaczych zastosowań.Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Mam tego Lamiego, jest to wędka na którą wyciągnąłem większość swoich największych ryb bardzo uniwersalny kij do cięższego łowienia z ręki i w trollu - poradził sobie nawet z sumkiem ok 35kg Nie jest to kijek na małe ryby. Bywało że szczupaki do 1kg 'odbijały' mi się od tej wędki. Natomiast przy większych rybach kij wchodził w satysfakcjonujące mnie ugięcie Mi służy głównie do łowienia na największe obrotówki, choć ostatnimi czasy do tego celu zdążyłem zamówić casta na Batsonie CB70H - ale w sumie za mało jeszcze ryb wyjąłem tym ostatnim żeby stwierdzić czy zdetronizuje 'Króla Lamiglasa' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Kolejny, jeszcze zeszłoroczny Batson IP963F. Przewidziałem go na pstrągi, jako kij do zastosowań nieco mocniejszych, niż mój podstawowy pstrągowy ISP843F. . Także taki trochę składak wyszedł , ale łowny. Już 40-taka i parę 30-taków w tym roku zaliczył Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Ciekawe poczatki i fajne kijki. Gratuluje efektu bo prace naprawde schludne. Ja koncze projekty nr 4 i 5. Nastepne plany juz w glowie sie rodza zdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Oj rozumiem! Straszna to choroba . Rozwija sie błyskawicznie i spustoszenie wielkie (w kieszeniach zarażonych) czyni , ale jakie jej objawy dla chorego przyjemne ... sama rozkosz Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Nie ma zmiłuj, trzeba dalej ... tak sobie pomyślałem, kupując Batsona XST1143F. Na rybole go wziąłem i stwierdziłem, że miota odległościowo bardzo zacnie. Wprawdzie nie jest szczególnie szczytowy i jego akcję należałoby raczej jako fast/mod-fast określić, ale powinien bardzo dobrze trzymać rybę, nawet na plecionce. Kołowrót na nim „daiwowy” w rozmiarze 2500R. Pasuje, jak ulał.Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 No no, Fatso, widać że się rozkręcasz myślę że będziesz miał pociechę z tego 1143F, to powinien dosyć uniwersalny patyk być. Życzę Ci żebyś szybko ochrzcił go na rybie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Zobaczymy mam co do niego pewne plany ...A ten XLS 2,60 do 3/4 oz., który uzbroiłem dwa miesięce temu fajny jest ... Pzdr,Fatso P.S. (i kolejny XLS za mną chodzi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Widzę że masz okres burzy i naporu - dobrze, dobrze. Akurat ruszył konkurs rodbuildingowy, wiec możesz zrealizować nowy projekt od razu z myślą o konkursie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Fanaberia taka. No bo jak inaczej określić chęć zrobienia kija, który nie jest mi tak naprawdę potrzebny, a jego głównym zadaniem jest, żeby “wyglądał”. Żeby w oczy się rzucał. No, po prostu „oczojebny” ma być i tyle Na stronie „błotnej dziury” zobaczyłem kolorowe blanki. Blanki za ok. 20$. Grzech nie wziąć. Po rozważeniu wielu opcji, skorzystałem z pomocy Sergiusza „Fishingroda” i po jakimś czasie dotarły do mnie dwa blanki, w tym ów inkryminowany, zieloniutki. Pzdr,Fatso P.S. Po drodze łyknąłem Curado 51 (zielony przecież) i plećkę do niego (no, jakżeby inaczej? Też zielona, choć zgniła nieco ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 I jeszcze kilka fotek Przelotka: Pzdr,Fatso 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Michał zawitała wiosna w Twoim zbrojeniu .Piękny zielony patyczek, maskowanie w wiosennej zieleni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zielona Mamba, ślicznioutka. Pewnie IS601L , też ukręciłem po rozmowie z Tobą i wyszedł kijek do UL casta który w relacji cena/jakość jest chyba nie do pobicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Wielkie nieba.. Po tych czarnuchach i bandażach, normalnie nie poznaje Kolegi Wyszło... oryginalnie, no nie pode mnie zdecydowanie Ale cel został w pełni osiągnięty, jarzy w oczy!Niestety nie mogę się dopatrzeć jak wyglądają omotki tak naprawdę, może jedno małe zbliżenie na te holo-efekty?O! Na tych późniejszych zdjęciach już coś więcej widzę PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Et tu, woblerwz? O tempora, o mores!Kurde, ale ja wpływowy jestem Zapodałbyś też fotki, będzie parka, może się rozmnożą? Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Ciekawy projekt - serio Ale gripy to przesadziles Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Się ugryź <_< Boskie są Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi