Skocz do zawartości

Fatso the Builder i jego początki

Fatso

Rekomendowane odpowiedzi

Rozumiem, że nie przypadł Tobie do gustu, ale jak wiadomo, że wszędzie jest tak, że blanki są lepsze i gorsze z tej samej stajni.

A ja wręcz odwrotnie, miałem Avida 9'6 do 1oz i jakoś mnie nie powalił na kolana. Zdecydowanie lepszy był ten krótszy 9' seryjnie zbrojony.

ps. Elegancko wyszedł Tobie ten kijek B)

Różowy cukiereczek, albo kij dla Prosiaczka, względnie Miss Piggy :unsure:

A gucio! Mój ci on :mellow:

To ten drugi CRB (pierwsza była Zielona Mamba :lol: ).

Kolejna fanaberia estetyczna, aczkolwiek ten w dość konserwatywno-klasycznym stylu (jeśli pominąć kolorystykę).

Ultrajat CRB od paskudników z Mudhole, uchwyt i przelotki PacBay,

post-2240-1348916525,9363_thumb.jpg

post-2240-1348916526,1263_thumb.jpg

post-2240-1348916526,3947_thumb.jpg

post-2240-1348916526,5205_thumb.jpg

post-2240-1348916526,8029_thumb.jpg

witam!

kij ciekawy w swej kolorystyce. podoba mi się.

nie bardzo za to podoba mi się lakier. bardzo dużo bąbelków powietrza. słabo podgrzewałeś czy jakaś inna przyczyna?

odnoszę również wrażenie że dolnik trochę niesymetryczny. popraw mnie jeśli to tylko zła fotka.

ogólnie fajny kijek. gratki!

pozdrówka

Warstwa jedna

podgrzewałem

Co poszło nie tak?

Skończyła mi się folia aluminiowa i nie wylałem lakieru na płaskie, ino w kubeczku został, skubany. Dotychczas zawsze wylewałem na folię na spodku, czasami traktowałem zapalniczką i zawsze było dobrze.

Dzisiaj 13 ... :angry:

Ale wygląda ... oryginalnie :blush::lol:

Bardzo fajnie wyszedł , ja właśnie czekam na taki , tyle że mniej ekstrawagancki bo tradycyjnie czarny

Co do lakieru , kiedyś zdarzyło mi się że za mocno podgrzałem lakier, tak że aż dymek poszedł , potem też właśnie zostały mi takie dobniutkie pęcherzyki.

Ja ta nigdy nie wylewam lakieru na folię , podgrzewam w kubeczku po wymieszaniu , i potem oczywiście po nałożeniu.

Fatso, be my valentine! :lol:

Myślałem, że będzie większy odpał, a tu poza różowym blankiem, to niemal konserwa. Bąbelkami się nie przejmuj, bywa. Omotki fajne, chociaż to bardziej wrzos niż lila :mellow: Jedno co można by się czepić jeszcze, to krawędź pierścionka nad fore mogłaby się schować w korku, albo inaczej zamaskować tę mikro szparkę ;) Ugięcie miłe, krótka rękojeść, korek, ładny efekt, nic tylko na ryby. Samiczki będą same na brzeg wyskakiwać B)

Pozdrawiam

Grzesiek

post-2258-1348916529,009_thumb.jpg

Malkontenci :lol: nie przejmuj się Michał szczegółami, walcz dalej a zapoczątkujesz nowy, weselszy trend w rodzimym rodbuildingu :o

miło dla oka wygina się na chineczka trzeba przyznać (wybacz ale lepiej mi się to dzić kojarzy niż 'amerykaniec') - mam nadzieję że jak przyjdą cieplejsze dni sfotografujesz ją na tle czegoś w paski lub w kropki :D

Przyznam, że te cholerne bąbelki, to pierwszy raz Embarassed

Shit happens niestety, ale mnie to nie przeszkadza. Co do chinola, zwanego także amerykańcem ... do mnie z Hameryki przyfrunął ... a dokumentu SAD nie oglądałem, to co mi tam :lol:

Nieuprawnione uwagi o jakichś mikroszparkach, pominę godnym milczeniem :unsure: :lol:

A co do na tle czegoś w paski, to mogę powiesić zasłony w stylu łowickim :unsure: :lol: :lol:

Jeszcze z ciutkę innej parafii: pomachałem sobie i powyginałem nieco tego Avida ... hmm :unsure: ... trochę mi tego Batsona przypomina. Co prawda zapewne tak nisko z dolnym CW nie zejdzie, ale ugięcie ma płynniejsze i uważam, że do moich zastosowań bedzie lepszy. To naprawdę zarąbisty blank :mellow:

Pzdr,

Fatso

Ta mikro szparka ,to raczej mikro cień rzucony przez mikro rancik :D Kijek fajny, nie powiem że w moim stylu :mellow:

A co do lakieru ,to podejrzewam ,że jest to przyczyna zbyt szybkiego mieszania.Ja też mieszam na spodku obciągnietym alu ,nie używam kubeczków.na poczotku zasugerowany filmem z youtub na który facet mieszał w kubku na gazecie ,gdzie to nibynajpirw lakier stał sie metny ,napowietrzony a później zaczął się robić klarowny aż można było gazetkę przeczytać :lol: Niestety w moim przypadku stał się mętny i tak już mu zostało .A ponoć cała tajemnica w tym aby go mieszać jak najwolniej ,żeby się nie napowietrzył .Wiadomo parę pecherzyków zawsze wyskoczy ,ale wtedy króciutko traktuję płomieniem z zapalniczki.

Pozdro

Może i mokrocień to jest, a nie mikroszparka, tak mi się zdało, ale nieważne - czepić się trzeba było, bo taki dzień, taki blank, to nie może być za różowo, hahaha :mellow: ;) Bardzo ładnie skomponowana zabawka! Ciekawe co będzie następne. I jakie. B)

Pozdrawiam

Grzesiek

I o to chodzi :mellow: . Zestaw na łódkę będzie odjazdowy: Różowy Cukiereczek, Zielona Mamba i :unsure: ... powinienem na sezon szczupaczy zdążyć z takim jednym B) (aczkolwiek tu raczej bez szaleństw cukierkowo-oczojebnych, ino będzie elegancka kombinacja)

Precz z szaroburościami :lol: :lol:

Kolor rulez :mellow: