Maynard Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Jozi, błąd! Jeśli masz ładne wędki z pracowni, to Ty jesteś trendy. Fatso jest krok przed modą i przed nami wszystkimi PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 ... ... ... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 U N I T E D C O L O R S O F F A T S O ... prawie jak benetton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Nie, U N I T E D C O L O R S O F B E N E T T O N ... prawie jak Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Po "krótkiej" przerwie: Najpierw przypadkiem trafiłem na uchwyt kołowrotka. Sprzedawał go kolega z Flyfishing.pl. Okazałosię, że sam zbroi klejonki i na jego zamówienie zrobiono kilka uchwytów, zktórych jeden miał na zbyciu. Ładny taki, nie amerykański ;-), „drzewienno-mosiężny”,toć przecie musiałem. Uchwyt już był i wymyśliłem, że najfajniej na brązowymblanku. Trafiła się fajna czwórka Batson RX7+ (stąd moje liczne swego czasu, aupierdliwe pytania o tę serię) za bardzo przyzwoite pieniądze. Blank brązowy,grzech nie wziąć. Dalsze grzebanie na eBay’u i w oko wpadły mi szpulki zwielobarwnym Gudebrodem. „Piknie będzie” – pomyślałem sobie, jeszcze do kompletu złote przelotki i zaczep haczyka (flyrodmkr z jebaja) i na koniecmosiężny winding check (chyba Piotrek Matusiak). W międzyczasie znalazłem w necie, w krzyżackim sklepie, fajny kręciołek za 35 euro + przesyłka(znów grzech nie wziąć). Parę dni temu stwierdziłem że to de facto bezimiennyPflueger Supreme (albo bardzo podobny). Porządny, rżnięty, a nie odlany, dobrzespasowany i z przyjemnie precyzyjnym hamulcem. Dobra, czas był wziąć się do roboty. Popracowałem trochę, rękojeść wytoczyłem, resztę do kupy ibył gotów. Przetestowałem przez jeden dzień w październiku, nad Sanem. Na suchąwolę delikatniejsze, natomiast gdybym miał zabrać na ryby jeden kij i to #4, doużycia na suchą, mokrą i streamera, to byłby to kij idealny.Ma Power. To taka zdecydowanie mocna czwórka. Pod piątką zresztą nie klęka, ale jednak WF4F lepsze, niż #5. Kij dość sztywny, ale żadna pała, a akcja mod-fast. U mnie chyba zbyt długo miejsca nie zagrzeje, bo uniwersała mi nie trzeba, ale bardzo dobrze kumplowi/sąsiadowi w łapce lezał… 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Teraz pora na kolejną muchówkę (cierpliwości! Spinningi już niedługo a i przynajmniejjeden cast po głowie mi chodzi). Blank jeszcze nie dostępny, bo to CompositeDevelopments Nano (u Irka Matuszewskiego na ostatki się załapałem). 9’ #4 wczterech kawałkach (fabrycznie! Ja go kolanem nie traktowałem!). Lekki, choćbez szaleństw, ale za to z fantastycznie czułą szczytówką (sądzę, że przypony0,10 i 0,08 obsłuży spokojnie) i powerem w dole. Trochę mi przypomina CTS’a,którego kilka razy użyłem, zanim mi go nie zadumali w pociągu. Pomachałem nimna sucho i już wiem, że WF4F, to jest to. Lamson Litespeed 1.5 jest dla niej wsam raz. Fajny uchwyt kołowrotka trafiłem. Nickel silver, wygląda nie gorzej,niż Struble, a kosztuje połowę. Drewienko do niego też zupełnie ok.Marciazavedo (Ebay jak zwykle), to źródło korka klasy Flor (a w każdym razietak jest opisany), przelotki z cienkiego drutu i Gudebrod Twist biało-czarny(za bardzo dwubarwności nie widać, bo nie kładłem „prezerwatywy”, ale za tostopki przelotek prześwitują) i wreszcie Forhan locking wrap (a co! Ambitniebrzmi i zabezpiecza przelotki przed wysunięciem się spod omotek – choć jeszczenigdy mi się nie zdarzyło). Myślę, że ten kij ma szansę zagościć u mnie dłużej. Potwierdzi to wprawdzie dopiero test „namokro”, ale na sucho jest bardzo przyjemny. Dobrze miota na odległość, jestlekki (zasługa to również Lamsona) i z delikatnym szpicem. Az się wierzyć niechce, że Nano, to seria poniżej nawet Blue Rapida (o XLS nie mówiąc)! Aaa! Po pierwsze, CD nie wymaga omotek na złączach swoich blanków muchowych, a podrugie – ten blank ma znaczki (litery CD i kropki) , żeby łatwo było zgraćposzczególne elementy ze sobą. I to by było na tyle, jak mawiał nieodżałowany profesor mniemanologii stosowanej, Jan TadeuszStanisławski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 No wreszcie kijek w "moich klimatach" .Coś kolega tak spokojny styl przyjął bez kolorowych szaleństw .Estetyka wykonania na bardzo przyzwoitym poziomie jak to zwykle u Ciebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Poczekaj na spinningi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Poczekaj na spinningi Może nie wydziwiaj za mocno bo w razie czego jak będziesz sprzedawał to klienta znajdę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Faktycznie podoba mi się kolorystyka omotki. kijek super.Jaka to nić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Która? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKUL Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Mi ta nić kolorowa nie leży. Ale o gustach się nie dyskutuje. Można oko nacieszyć!:-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Mi ta nić kolorowa nie leży.....A mnie akurat pasuje do całości, ma coś z amerykańskiego południa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Fatso,jesteś Gość Warsztat ,na wysokim poziomie ,jak na domorosłego wędkoroba i styl niepowtarzalny.Dla obserwatora ,z poczatku delikatnie stonowanie i nagle ,job twoja mać kolory tęczy I o to chodzi,tak trzymaj .widać ,że autentycznie masz radoche,tak trzymaj i osobiscie proszę o więcej Pozdro,Dąbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiat Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Zdradzisz co to za uchwycik w tym CD bo faktycznie wygląda zachęcająco... tym bardziej, że Struble już nie ma..... :-(, Rec drogi a reszta brzydka poza małym manufacturami.....kwiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Więcej w drodze. Właśnie spin obraca się w maszynce ... nici: - Gudebrod 5-color variegated - 0055 - Gudebrod #521 classic twist biało-czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Fatso, a widziałeś te muchowe 4 częściowe XLS-y? Ja teraz żałuję, że nie kupiłem na pniu Patent z oznaczenim fajny, ale już nie pamiętam, czy te kropasy były w płaszczyżnie kręgosłupa ?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 @kwiat: http://www.flyrodcrafters.com/servlet/the-412/nickel-chrome-fly-fishing/Detail@krzysiek: nie, nie widzialem. Jak do Irka dotarłem, to chyba już tylko tego Nano miał. Za 250 zł nie można było przejść obok tego obojętnie Kropki z grubsza w kręgosłupie, aczkolwiek może i po najprostrzej osi ...sprawdzę wieczorem, ale i tak rzuca się tym (na sucho) bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Która?Sorry faktycznie poniosło mnie. Chodzi mi o ten projekt: Avid 2,75 MF2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Oj poniosło, poniosło To bardzo na temat ostatnich moich muchowych wypustów Oba Avidy (ostał mi sie jeden, ten lżejszy) były na Gudebrodzie Classic Twist. MHF2 na zielono-czarnym, a MF2 na czerwono-czarnym. Na jebaju trafia się i jeden, i drugi, a często parami chodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 A muchówa w wykończeniu vintage - bardzo klimatyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Taki uchwyt zobowiązuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Piękny ten mosiądz i ładnie współgra z kręćkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 jeszcze jak nabierze troszkę patyny, mniam mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi