Fatso Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zastoju w interesie nie ma, ino niemoc sprawozdawcza czasami przychodzi. Do czasu jednak ... Zrobiony już kilka miesięcy temu. Miał być brzegowo-brodzącym opadowcem. Pójdzie jednak do ludzi, bo świetną koncepcję wymieniłem na jeszcze lepszą Kij na blanku P904-2 MHX. Uchwyt, jak widać, Fuji w malowaniu Mudhole'a. Przelotki K, ale w układzie jak NGC. wszystkie Alconite, ale te od dołu w ramkach stalowych, natomiast na szczytówce TKTAG, czyli ramki tytanowe. Szczytowa też w tytanie, ale SiC.Ozdobniki czerwone (a tak mnie naszło ). I tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Jak zwykle zaskakujesz kolorem rodbuilerki.Do tego kijka Red Arc i sama poezja Panie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Albo Bradia (czarno-srebrna) ze szpulą od Caldii X (srebrna z czerwonymi akcentami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Fajny dobór kolorystyczny komponentów,miło się ogląda Ciut drobniejszy papierek przydałby się przy obróbce korka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Senkju Co do papierka, to na szczęście jest OK, poza kawałeczkiem przy butt cap'ie (o kawałeczek właśnie widać), który trochę chropowaty czemuś wyszedł. Reszta jest jak pupcia niemowlęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Senkju Co do papierka, to na szczęście jest OK, poza kawałeczkiem przy butt cap'ie (o kawałeczek właśnie widać), który trochę chropowaty czemuś wyszedł. Reszta jest jak pupcia niemowlęcia Oj tam, w rączkach się doszlifuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Nie chciałem cię stresować Chodziło mi właśnie o ten kawałeczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 A teraz coś lżejszego nieco. Amerykański travel, czyli dwuskład S871-2-MHX w moim wydaniu. Uchwyt Andrew's Fishing i przelotki PacBay Minima TiCh, od wysokiej 16 do ..... nie pamietam , ale chyba 3,5 mm. Porównywałem z Fishing Center'owym kijem z przelotkami KH - podobnie, choć mój jednak trochę szybciej, co do planowanych zastosowań bardziej mi pasowało A przy okazji, ciekawe, kiedy wreszcie przestanę robić śliwki z lakieru na omotkach Na jednym ze zdjęć widać zgrubnie wyciętą podkładkę gumową, zapobiegającą rozkręcaniu się skąd inąd całkiem przyjemnego uchwytu kołowrotka.Rękojeść oczywiście pełna (bo innych nie lubię), korkowa. Kijek jest bardzo przyjemny w łowieniu pasiaków. Ugina się nawet pod 20-takiem okoniem . Krótko - doskonały kij do bocznego troka, ale też świetny do delikatnego łowienia np. wzręg na malutkie "przynętki" . Przechowuję go w historycznym pokrowcu sławnej firmy "Motoruch". Pod koniec komuny robili obrzydliwe teleskopy i całkiem porządne pokrowce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Miałem w ręku to specjalistyczne narzędzie do paprochowania - zostawiło mi bardzo miłe wspomnienia, musimy sie kiedyś wybrać na jakiś street fishing Michale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Kimże ja jestem, by odmówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 A teraz coś lżejszego nieco. Amerykański travel, czyli dwuskład S871-2-MHX w moim wydaniu. Uchwyt Andrew's Fishing i przelotki PacBay Minima TiCh, od wysokiej 16 do ..... nie pamietam , ale chyba 3,5 mm. Porównywałem z Fishing Center'owym kijem z przelotkami KH - podobnie, choć mój jednak trochę szybciej, co do planowanych zastosowań bardziej mi pasowało A przy okazji, ciekawe, kiedy wreszcie przestanę robić śliwki z lakieru na omotkach Na jednym ze zdjęć widać zgrubnie wyciętą podkładkę gumową, zapobiegającą rozkręcaniu się skąd inąd całkiem przyjemnego uchwytu kołowrotka.Rękojeść oczywiście pełna (bo innych nie lubię), korkowa. Kijek jest bardzo przyjemny w łowieniu pasiaków. Ugina się nawet pod 20-takiem okoniem . Krótko - doskonały kij do bocznego troka, ale też świetny do delikatnego łowienia np. wzręg na malutkie "przynętki" . Przechowuję go w historycznym pokrowcu sławnej firmy "Motoruch". Pod koniec komuny robili obrzydliwe teleskopy i całkiem porządne pokrowce Czy jest szansa o ile to nie problem na podzielenie się informacją o spacingu ?Coś mnie korci taki patyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Ja niestety czasami lubię iść na łatwiznę : spacing Fuji do przelotek KR i wsio: http://anglersresource.net/Portals/anglersresource/KR%20CONCEPT%20Guide%20Placement%20Charts.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Ja jak widać po moim poście też lubię łatwiznę Odezwę się jeszcze do ciebie zanim zacznę kompletować graty do kijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 A pisz pan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Ja niestety czasami lubię iść na łatwiznę : spacing Fuji do przelotek KR i wsio: http://anglersresource.net/Portals/anglersresource/KR%20CONCEPT%20Guide%20Placement%20Charts.pdfAbsolutnie nie szedł bym na łatwiznę na podstawie tego .pdf wiele spraw jest już nieaktualnych bo pojawiły się nowe typy przelotek (KR-M , KR-L ) duże wątpliwości wzbudza ustalenie odległości przelotki otwierającej oraz długość stożka. W dłuższych kijach użycie nowych KR-M oraz KR-L wydłuża stożek i powoduje że nie jest on taki stromy ,poza tym można otwierającą postawić bliżej kołowrotka wtedy siły są bardziej przenoszone do dolnika i bardziej wykorzystamy i wzmocnimy kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Olaboga! To jakim cudem tym kijem się całkiem fajnie rzuca??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) Olaboga! To jakim cudem tym kijem się całkiem fajnie rzuca??? Wcale nie twierdziłem że się źle rzuca , zwróciłem uwagę że pojawiły się dodatkowe możliwości . Odstawiam otwierającą trochę bliżej stopki i robię dłuższy stożek i też lata bardzo daleko i ładnie rozkładają się siły ,więc dróg do osiągnięcia celu jest wiele jak widać .Bardziej mnie przekonuje inna droga wyznaczenia otwierającej "pod konkretny kołowrotek" a nie skorzystanie ze sztywnego schematu gdzie dla kija 8' odległość od stopki ustalona jest na 31,4 in a więc na 79,75 cm .Mnie dla dłuższego kijaszka 8'6" wychodzi pod Shimano jakieś 68 cm i przy sporych obciążeniach kijek pracuje równomiernie po rękojeść. Tu jest schemat takiego wyliczenia : http://jerkbait.pl/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_id=112377 Jeżeli wszystko jest ok z twoim kijaszkiem i sprawdza się to zbrojenie to muszę na nowo sprawę przemyśleć i może nieco dalej postawię otwierającą i przetestuję ten sposób . Ciekawi mnie rozkład sił przy sporym obciążeniu czy nie idzie za duża siła na ten odcinek blanku bezpośrednio przed fore i czy kij nie jest "za mięki" przez zabieg odstawienia otwierającej .Jak to widzisz ? Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Nie dostrzegam w tym kiju nadmiernej miękkości, więc nie zastanawiałem się nad tym w ogóle. On jest po prostu delikatny i tyle. Minimy są leciutkie, toteż kija szczególnie nie obciążają, a zwłaszcza, gdy są małe. Przy sporej ich gęstości na badylu i bez rażących błędów w spacingu trudno spieprzyć kij. Mnie zwykle standardowy spacing Fuji wystarcza. Większość swoich kijów spinningowych mam w "fabrycznym" NGC i uważam, że jest dobrze. Być może dałoby się nieco więcej z nich wycisnąć, bardzo precyzyjnie dobierając spacing, ale mi się po prostu nie chce w to bawić . Ostatnio, w lekkich kijach, bawię się z Minimami i spacingiem KR. Też działa, a że być może dałoby się lepiej? No to właśnie od tego są tacy, jak Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiECIA Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Jak zwykle zaskakujesz kolorem rodbuilerki.Do tego kijka Red Arc i sama poezja Panie .A proszę Cię bardzo:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 W zeszłym roku popelniłem MHX MB843-2. Mial być kij pod casta, do dużych gum, z łódki. Wyszła jerkówka i zdaje się też kij do kogutów. Jakoś jeszcze mi się nie zdarzyło kogucić i potrzeby nie było. Jerkówkę jedną już mam i wystarcza w zupełności, więc ten MHX pójdzie do ludzi. Uzbroiłem go spiralnie w Alconite'y w srebrnych ramkach. Przetestowałem na Kanale Zerańskim. Rzuca. Rzuca ciężkimi przynętami i robi to całkiem nieźle. Spirala udała się. Tyle.No, prawie. jeszcze foto: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Kij do kogutów Michale może Ci się przydać w czerwcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Kiedyś wreszcie trzeba było tego travela machnąć. No bo jak na bicykl swój, rączy, wskakuję ... no dobra! Ja raczej wpełzam , więc kiedy wskakuję, to może mnie ponieść w pobliski las, ale może też i nad Kanał Żerański. Kanał ten, jak powszechnie w Polszcze wiadomo, rybnym jest osobliwie łowiskiem i przeto atrakcyjnym dla wedkującej braci. Wiem, wiem! Pier...ę głupoty, ale lekki travelek, który można na plecy ciepnąć i rowerem nad wodę zawieźć, to fajny pomysł, stwierdziłem i do poszukiwań blanku przystąpiłem. Wreszcie napatoczył się (na wyprzedaży) blank Batsona z RX8, ino muchowy. XF865-4. No i co, że muchowy? A ktos mu to mówił? Poza tym muchowe RX8 wszędzie mianem ekstrafastów są określane, więc ... przytuliłem go Inna sprawa, że to w ogóle bardzo sympatyczny blank, również muchowo. Nic to, może inym razem. Teraz spin na pasiaczki kanałowe. Błyskotliwy mój umysł podpowiedział mi, że pacbayowe Minimy będą w pyteczkę. Wykombinowałem zestaw wzorowany rozmiarami i ilością na systemie KR sławetnej i zasłużonej wielce firmy Fuji. Ramki srebrne, bo uchwyt takowy miałem, z "matusiakowym" insertem. Naszło mnie na odrobinę czerwieni, więc trochę czerwonego metalu zamówilem i po jakimś czasie poskładałem do kupy. Tocząc rękojeść, spier..... dolnik. Nie zauważyłem bicia na wrzecionie i wyszedł "nieco" niecentrycznie Pomyślałem jednak, że ten kij ma być dla mnie, a takie drobiazgi miłości mej, którą do blanku zapałałem, nie stłumią. Poza tym korek flor i szkoda go było. W ostatnią niedzielę trochę nim testowo pomachałem. Obrotówkami, Meppsami 2 i nawet 3! Dał radę. Potem gumki na leciutkich główkach. Doszedłem do 5g + twisterek. Potrafi jeszcze ciut trochę. W ogóle fajnie sie tym macha. Na jazioklenie nada się śpiewająco. Poza tym czuć w nim power. Ugina się głeboko, finezja i takie tam, ale jak zaciąć, to jednak nieco mocy w łapach wędkotrzymacza pokazuje. Jeszcze rybami nie ochrzczony, ale już go lubię A przy okazji, dziękuję raz jeszcze koledzie @Maniek66, za świetne pokrowce, w tym pokrowiec do tego kijka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dager Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Nie chcę się czepiać ale na kijkach masz napisane "built by Fatso" a pisze się chyba "build" wykonanie jest spoko choć ja wole kijki jednolite w swoim kolorze ewentualnie jeden akcent kolorystyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batza Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Nie chcę się czepiać, ale kto jak kto ale @fatso wie jak odmieniac ang. czasowniki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Nie chcę się czepiać, ale kto jak kto ale @fatso wie jak odmieniac ang. czasowniki Pewnie tak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi