luk_80 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 http://www.foxint.com/fox/press/ O ile mój angielski nie zawodzi to brytyjski Fox kupił polskie Salmo. Sądziłem, że ich pozycja jest na tyle mocna, że nie potrzebują tego typu inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Jak @Pepe będzie chciał to coś skrobnie na temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Racja, Fox ich kupił. Zobaczymy czy coś to zmieni.Co do pozycji, to jedna kwestia jest jasna. Kasa musi się zgadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 (edytowane) Ciekawa sprawa,mam kolegę który tam pracuje i nic takiego nie słyszał,co by pracodawca się zmienił.???? Edytowane 10 Czerwca 2016 przez Marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Proszę nie , nie chcemy by nasze pieniądze za przynęty stworzone tu nad Wisłą trafiły do angoli 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Na stronie Salmo na fb już potwierdzono. Generalnie żal, bo to wg mnie była jedyna polska firma wędkarska o uznanej na świecie marce robiąca innowacyjne produkty. Niemniej, jeśli jak piszą innowacja i produkcja zostanie w Polsce, a sprzedali się dla lepszej dystrybucji to gorszego biznesu planu nie widziałem mając tą pozycję co mają teraz. Powinno być na odwrót z tym przejęciem. Trudno uwierzyć. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Oj chłopaki dajcie spokój. Jakbyście mieli tyle siana co właściciele Salmo to nie wyjechalibyście w Bieszczady? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Oj chłopaki dajcie spokój. Jakbyście mieli tyle siana co właściciele Salmo to nie wyjechalibyście w Bieszczady?14644592033031.jpgMoże tak, jakbym miał dość biznesu. Ale odsprzedałbym na polskim rynku dla utrzymania historii marki. Chętnych pewnie by nie zabrakło. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 I wtedy doszłoby do sytuacji a'la "Panie po ile te woblery i dlaczego tak drogo"- oczywiście w skali makro . Tutaj nie ma komu takiego biznesu puścić, przynajmniej ja nie mogę żadnej firmy wytypować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Normalne. Czemu mieliby nie sprzedać? Kasa się liczy. Za chwilę branding i Salmo Made in China.Ja już robię zapasy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 (edytowane) No to mam czyste sumienie, że przerzuciłem się w 100% na rękodzieło. Swoją drogą wyjaśniło się dlaczego nazwali go Slider, a nie Ślizgacz. Edytowane 10 Czerwca 2016 przez Maciej W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 To teraz "stare" salmiacze nabiorą wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 To teraz "stare" salmiacze nabiorą wartości.O takich salmiaczach mówimy "staropolskie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 No przykro mi, ale jakoś tak środkowy palec chce mi się wyprostować ...niby biznes iz biznes, ale ... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Teraz księgowy zacznie rządzić i jak godski pisze made in china. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Polskie Salmo ... exitus ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Jeśli Salmo sprzedane, to pepe ma już wakacje. Jest mało prawdopodobne, by w tej sytuacji miał jakiś bezpośredni wpływ na biznes Fox-a. No i ciekawe, czy produkcja będzie w Polsce za lat kilka? Zbudował świetny biznes, markę i uznanie na świecie, może nie ma następcy, to dlaczego tego nie sprzedać, dobrze sprzedać. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Na fece jest zapewnienie Salmo, że produkcja będzie utrzymywana w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 (edytowane) Salmo trafia pod brytyjskie lisie skrzydłaIdzie nowe,czas pokaze jak sie znana nam marka w takim zwiazku rozwinie / zwinie / zmieni.Trzymam kciuki za świetlaną przyszłość Pozdrawiam Guzu p.s. a zapasy mam zawsze zrobione Edytowane 11 Czerwca 2016 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 (edytowane) Za bardzo nie rozumiem tego ruchu. Angole tak się znają na przynętach i wędkarstwie spinningowy jak świnia na fizyce kwantowej.Jedyne wytłumaczenie to pieniądze. Edytowane 11 Czerwca 2016 przez brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Mam na to pewną teorię spiskową. Z jednej strony rynek światowy jest zalewany przez produkty z Chin, podróbki wszelkiej maści woblerów, cykad, złomu, gum i to coraz lepszej jakości- przynajmniej jeśli chodzi o wrażenia optyczne. Z drugiej nasz lokalny rynek też jest do granic możliwości napchany woblerami- od mniejszych producentów po rękodzielników. Ezehiel rozmawiał kiedyś z Rosjaninem, który sprzedaje swoje wyroby na całym świecie i kiedy zapytał o Polskę ten odpowiedział mu, że omija nas szerokim łukiem bo "wy sobie sami wszystko robicie". Zauważcie, że w oświadczeniach Foxa i Salmo dotyczących sprzedaży przewija się mocno argument rozbudowy sieci dystrybucji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Chyba nie ma innego wyjscia Piotr, jak zalogowac sie na jerka i napisac elaborat okraszony tabelkami, wykresami wraz opisem sytuacji rodzinnej wazniejszych figur w firmie itd itp Inaczej jego decyzja nie zostanie zaaprobowana przez GREMIUM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Koledzy, Salmo to firma Światowa, a nie lokalna. Fox do tej pory mógł marzyć o rynkach poza Europą. Kupując Salmo jest na wszystkich kontynentach. Fox pod marką Salmo może wprowadzić kolejne rodzaje przynęt np. gumy łatwiej niż gdyby budował to jako Fox. Salmo to nie tylko produkt, ale gotowa sieć dystrybucji, olbrzymia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Podzieli losy POLSKIEGO JUNAKA tylko logo zostanie.???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 (edytowane) Jest tylko jedna odpowiedź .Jak nie wiadomo o co chodzi , to chodzi o pieniądze .Z punktu siedzenia strasznie się zmienia kąt widzenia.Jak dobrze sprzedał to lux , my popłaczemy i za parę lat powiemy ale to były woblery . Edytowane 11 Czerwca 2016 przez Franc 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi