Skocz do zawartości

Polska firma Salmo sprzedana?

luk_80

Rekomendowane odpowiedzi

Transakcję możemy opłakiwać jedynie z pobudek sentymentalnych. Takie transakcje są nieuniknione. Duży zjada mniejszego, bogatszy biedniejszego, ten który ma kłopoty jest łyknięty przez zaczajonego z kasą. Na ulicy mija nas chińskie Volvo, hinduski Jaguar czy Land Rover. Na deser wcinamy amerykański Torcik Wedlowski. Świat poszedł w takim kierunku. W telewizji właśnie Szwajcarzy grają z Albanią. Do przerwy prowadzą Albańczycy. Ze Szwajcarii. Brrrrr....

• Like 2

https://wedkarskiswiat.pl/salmo-fox,n,553

Kilka słów więcej na ten temat.

Ja sobie te informację zapiszę coby zderzyć zapowiedzi z rzeczywistością. Jakoś w swoim życiu dużo takich sloganów słyszałem i ... 90% z nich w ogóle się nie sprawdziło .... ale .... fajnie brzmiały :)

• Like 3

Za bardzo nie rozumiem tego ruchu. Angole tak się znają na przynętach i wędkarstwie spinningowy jak świnia na fizyce kwantowej.

Jedyne wytłumaczenie to pieniądze

Kilka lat temu kiedy Fox wychodził poza ,,Karpiarstwo'' wiele osób w UK wróżyło rychły koniec tej firmie, czas pokazał że kierunek jest dobry i ma racje bytu. Kasę zarobili właściciele  Salmo a Fox się rozwija.

Normalne. Czemu mieliby nie sprzedać? Kasa się liczy. Za chwilę branding i Salmo Made in China.

Ja już robię zapasy.

A ja nie bede robił ich zapasu , ponieważ nie mam w pudelku ani jednego ich woblera. Dla mnie słabe były od zawsze . Nie bijcie ! to tylko moje zdanie ...A niech idą w chińskie lapy , mi tam wcale nie szkoda

• Like 1

Ale panika ,tak naprawdę to może nic się nie zmienić w standardach salmo bo to że firma ich kupi jeszcze nic nie znaczy .Zwykle wszystko zostaje po staremu czyli na papierze jest inny właściciel a reszta idzie swoim torem bo po co niszczyć coś co jest dobre i się sprawdza .Tak naprawdę to jest super rozwiązanie dla właściciela bo dostanie super kasę za firmę plus normalną czyli wysoką wypłatę za prowadzenie dalej firmy pod innym szyldem. 

Świat na Salmo się nie kończy, w razie "co" jest wiele równie dobrych polskich produktów :) Choć przyznam, że łezka się kręci w oku, coś pękło, stara, dobra polska firma z pod Olsztyna jak dla mnie przestała istnieć. Nawet jak jakość się nie zmieni to już nie jest to samo :(

• Like 1

Myślę że płaczą tylko wędkarze i to nieliczni. Przynęt tyle że nie wiadomo w czym wybierać. A Salmo czy tak naprawdę było polską firmą? To że produkowali w Polsce to się zgodzę, większość woblerów i tak szło za granicę, u nas często ciężko było dostać podstawowe przynęty, ale sam bym słał tam gdzie płacą lepiej. Myślę że w obecnych przynętowych czasach zrobili dobry ruch. Na pewno Piotr Piskorski bardzo dobrze się zna na tym biznesie i jego decyzja była przemyślana.

Edytowane przez wujek

Świat na Salmo się nie kończy, w razie "co" jest wiele równie dobrych polskich produktów :) Choć przyznam, że łezka się kręci w oku, coś pękło, stara, dobra polska firma z pod Olsztyna jak dla mnie przestała istnieć. Nawet jak jakość się nie zmieni to już nie jest to samo :(

Idąc tym tropem, powinieneś zrezygnować z jedzenia 90% - jeśli nie więcej - "polskiego" jedzenia.

W tym kraju niewiele zostało polskich rzeczy i taki jest urok systemu, w którym żyjemy.

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Idąc tym tropem, powinieneś zrezygnować z jedzenia 90% - jeśli nie więcej - "polskiego" jedzenia.

W tym kraju niewiele zostało polskich rzeczy i taki jest urok systemu, w którym żyjemy.

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Dobra rada zawsze w cenie :) Na ile mogę to staram się iść tym tropem, tzn jeść jak najczęściej kilka prostych, zdrowych produktów  :P  I na ile mogę to staram się żyć poza systemem, którego uroki nie wszędzie dostrzegam :)

A nawiązując do woblerów to nawet tu na j.pl można kupić świetne polskie wyroby ;) Więc ruchy Salmo poza nutką nostalgicznej goryczy nie wiele mi robią. Działa to oczywiście w dwie strony. Taki wielki gracz jak FOX na pewno się nie wywali z powodu mojego niezadowolenia :)

• Like 1

W obecnych czasach tylko kasa się liczy,wędkarze z pierwszych stron gazet sprzedają się i to reklamują,woblery firmy x,za miesiąc już coś innego,a jak dobrze ktoś zapłaci to i pomidorową Knora.Podstawą jest mieć swoją godność,pracuje w firmie która jest na rynku 43 lata przekazywana z ojca na syna i to jest super.Pracownicy nie są oszukiwani,zatrudnia ok.350pracowników wszystko jest tak jak powinno być,a tu płakanie nad firmą która zatrudniała "nastu "pracowników i najniższa krajowa.Proszę was koledzy bez przesady...jest wiele ciekawszych firm np.JAKSON nie mylić z jaxonem.Przepraszam muszę iść do pracy

• Like 1