Skocz do zawartości

Polska firma Salmo sprzedana?

luk_80

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, na tej słusznej uwadze na temat "ch" zakończcie, bo "ch" wam do pieniędzy Piotra Piskorskiego. Poznałem a właściwie spotykałem Piotra w latach 80-tych na stadionie Skra w Wawie (dla młodych, niezorientowanych, co niedzielą odbywał się tam handel wszystkim czego normalnie nie można było kupić a więc była i strefa wędkarska). Piotr przynosił tam swoje woblery, pomysły i plany. Czy ktoś z nas wtedy zaryzykował wszystko aby zaproponować mu wsparcie w tym niepewnym, przyszłym biznesie? Oczywiście , że nie! Więc teraz wara nam od stawiania ocen!!! (tam również poznałem innego kolesia, obecnie właściciela chyba najbardziej liczącej się na naszym rynku firmy wędkarskiej... wymieniałyśmy towary: ja mu dawałem Kanadyjskie smoczki kauczukowe bo własnie urodziła mu się córka a on dawał mi twistery ...jakoś jeszcze nie wiedziałem co z nimi robić :P ) Ci, którzy są największymi wielbicielami woblerów Salmo, niech  zapylają teraz do sklepów i wykupują ostatnie, prawdziwie Polskie produkty (okazując postawy patriotyczne) zamiast tracić czas na pisaninę

Edytowane przez BOB1
  • Like 18

To słowo, co - jak się domyślam - miałeś na myśli, zapisuje się przez "ch", a nie przez samo "h".

Wiesz, chodzi o to, by był dłuższy ;)

Bardzo inteligentny człowiek z ciebie.Dziękuje za lekcję ortigrafi. Edytowane przez Marioo

Ortografii, Marioo, ortografii. Robert, nie ma co się denerwować. Można zrozumieć wędkarzy, którzy często od początku spinningowej przygody związali się z Salmo. I jedną z pobudek była ta, że to polska firma. Mogą się czuć rozgoryczeni i zawiedzeni. Bo zaglądając do sklepów wędkarskich na Zachodzie czy w Stanach odczuwało się dumę z tego, jaki sukces osiągnęła. Z sentymentalnego punktu widzenia możemy czuć się słabo. Jednak biznes to nie sentymenty. I tu dochodzimy do przyczyny zdenerwowania Boba. Zaglądanie w kieszeń PP mija się z celem i jest nie w porządku. Facet zbudował od postaw i ciężką pracą firmę, osiągając ogromny sukces. To co z nią zrobił to jego prywatna sprawa. Wszelkie pretensje są nie na miejscu i pozbawione wyczucia.

• Like 2

Pan Piskorski zapracował sobie na spokojną emeryturę i nie dziwię się, że postąpił tak, jak postąpił . Myślę że marka Salmo jest bezpieczna tak jak i jej produkty,w przeciwieństwie do wielkich przedsiębiorstw budowanych latami za nasze wspólne pieniądze ,a poźniej sprywatyzowane  "jednym podpisem".

• Like 2

Przepraszam bardzo jeżeli kogoś uraziłem,jest to forum i można wyrażać swą opinię.Dla mnie osobiście,jak już pisałem jest bez znaczenia kto jest właścicielem i nie jest prawdą,że firma znana na świecie.Pracowałem prawie w każdym kraju EUROPY i zawsze zaglądam do sklepów wędkarskich,gdzie szukam nowości i ciężko trafić przynęty SALMO.Posiadam tylko jerki salmo,czy są takie rewelacyjne,odpryski farby,kiepskiej jakości kotwice,a koszt 40+-.Znam wędkarzy którzy onanizują się sprzętem i firmami,a dla mnie bez znaczenia jaka firma i jaki właściciel.Mój tata łowi ryby 60 lat ma sprzęt bazarowy,a jakie ryby łowi i nigdy by nie kupił woblera za 40 zeta ,tylko wyklepie sam blaszkę i zawsze sandał albo szczubełek się trafi.

Edytowane przez Marioo

Ja to tylko mam jedno pytanie - kto w Polsce będzie dystrybutorem marki Salmo? Nadal Dragon? 

Z tego co rozmawiałem z nimi wczoraj na targach w Amsterdamie to "Dragon wyraził zainteresowanie nowymi produktami Salmo" więc pewnie w tym roku już pojawią się w ofercie sprzedażowej bo "są już obecnie mocno produkowane"

Tylko te nowości to nie wszystkie dla naszych ryb...

• Like 2

• 1 miesiąc temu...

Wszystko to jest jedno pieeee wielkie i tyle na 100 % będą salmo made in china, tak to jest z Polakami wyprzedane już wszytko do cna !!!

Oby nie było znowu, że Polak znowu nowe przysłowie sobie kupi że przed sprzedażą i po sprzedaży GŁUPIIIIIIII.

A tu jak widać chyba Pan rapala

http://pl.aliexpress.com/item/10pcs-8-5cm-7-5g-minnow-fishing-lure-crankbait-carp-pike-jerk-bait-peche-trout-trolling/32664087356.html?spm=2114.010208.3.337.6FWghU&ws_ab_test=searchweb201556_8,searchweb201602_5_10057_10056_10055_10049_10017_10059_10058_10060_10061_10062_10064,searchweb201603_2&btsid=913eb828-6961-4e9d-b3c9-9a240bf4798e

Edytowane przez Albatros

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Salmo trafia pod brytyjskie lisie skrzydła

Idzie nowe,czas pokaze jak sie znana nam marka w takim zwiazku rozwinie / zwinie / zmieni.

Ale panika ,tak naprawdę to może nic się nie zmienić w standardach salmo bo to że firma ich kupi jeszcze nic nie znaczy .Zwykle wszystko zostaje po staremu czyli na papierze jest inny właściciel a reszta idzie swoim torem bo po co niszczyć coś co jest dobre i się sprawdza .Tak naprawdę to jest super rozwiązanie dla właściciela bo dostanie super kasę za firmę plus normalną czyli wysoką wypłatę za prowadzenie dalej firmy pod innym szyldem. 

Ja tam już pierwsze zmiany widzę na stronie Salmo. O nowościach na 2017 to można się dowiedzieć np. na Allegro przeszukując kategorię woblery, ponieważ na stronie Salmo pustka totalna. Natomiast gdy zmienimy język na angolski to choć mamy podgląd na nowości z 2016 roku http://www.salmo.com.pl/en/nowosci/  Podobnie ze sklepem na stronie Salmo - w naprawie i to niezależnie od tego w jakim języku chcielibyśmy go poczytać. I tak jakoś mi się widzi iż w tym roku naprawia się od 1-go stycznia, gdyż jakoś nigdy nie udało mnie się do niego zajrzeć. Podsumowując " dobra zmiana "

• 5 miesięcy temu...

Rzadko bywam i czytam ostatnio na forum i dopiero się dowiedziałem, że Salmo zostało sprzedane ...Wielki żal w moim sercu .. Praktycznie wszystkie moje jerki w pudełku to Salmo i myślałem że mi wystarczą , ale jak przejmują firmę angole to już po przynętach .. Co oni wiedza o rybach zwłaszcza w Polsce? Pan Piskorski to bagaż doświadczeń i wątpię że jakiś angol go zastąpi w sensie pozytywnym...

Najbardziej cenie te woblery za ich niezniszczalną praktycznie konstrukcje ... Im mocniej pogryzione tym bardziej łowne...  Nie pija wody, nie tona jak konstrukcje z balsy , nie odpadają im stery i są świetnie pomalowane...

Wolałem wydać sporo więcej zawsze, ale kupić Salmo niż jakaś podróbę której łowność jest taka sama ..

Co mi pozostaje ? Żebym miał grosz na koncie, kupił bym potężne zapasy tych przynęt , ale jestem spłukany.. Tak wiec trzeba będzie robić przynęty samemu , bo rękodzieła gotowe są jak najbardziej najlepsze , ale ich konstrukcje opierają się na drewnie co mnie zniechęca..Tak samo jest w przypadku najlepszych modeli Rapalla są łowne ale te co akurat są łowne, konstrukcyjnie są porażką ...

Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum

Edytowane przez darkonis
  • Like 1

Te wobki maja to do siebie że masz na nie gwarancje jak Ci coś odpadnie wysyłasz dadzą Ci nowy .. Załoga została tylko na jak długo? Znam firmy przejęte przez obce raczki ..Porobili cięcia w płacy pracowników i znormowali ich prace w celu zwiększenia zarobku, a jak wiadomo z niewolnika nie ma pracownika...Miejmy nadzieje że będzie dobrze albo i jeszcze lepiej ..