Skocz do zawartości

Polska firma Salmo sprzedana?

luk_80

Rekomendowane odpowiedzi

Warto jeszcze wspomnieć, że to polska firma jako pierwsza wkroczyła na rynek ukraiński. Z tego co słyszałem to firma Flagman sprzedawała a być może nadal sprzedaje polskie woblery...bez nazwy Salmo oczywiście.

Edytowane przez guma87

• 4 lata później...

Tak, to smutne. Na całe szczęście jest Piotr a Piotr to Salmo. A Salmo to nie tylko towar, to idea. Ona pozostaje.

Piszę to dlatego, bo kiedy robione było to zdjęcie powyżej, Piotr już szepnął o tym i o tym rozmawialiśmy i właśnie taka myśl pozostała we mnie.

Edytowane przez BOB
  • Like 1

Tak, to smutne. Na całe szczęście jest Piotr a Piotr to Salmo. A Salmo to nie tylko towar, to idea. Ona pozostaje.

Piszę to dlatego, bo kiedy robione było to zdjęcie powyżej, Piotr już szepnął o tym i o tym rozmawialiśmy i właśnie taka myśl pozostała we mnie.

Szkoda bardzo pracowników którzy wytwarzali te przynęty tyle lat...
  • Like 1

Wiadomo czemu?

Oczywiście. Wielkie korporejty wykupują mniejszych producentów głównie po to aby z czasem zamknąć ich na amen i zostanie ten jeden "słuszny". I dotyczy to niemal każdego segmentu na rynku. Dlatego od jakiegoś czasu unikam albo przynajmniej staram unikać kupowania u tych co niszczą to co najbardziej wartościowe według mnie czyli pasję albo innych.

Edytowane przez S.N.
  • Like 3

Oczywiście. Wielkie korporejty wykupują mniejszych producentów głównie po to aby z czasem zamknąć ich na amen i zostanie ten jeden "słuszny". I dotyczy to niemal każdego segmentu na rynku. Dlatego od jakiegoś czasu unikam albo przynajmniej staram unikać kupowania u tych co niszczą to co najbardziej wartościowe według mnie czyli pasję albo innych.

Jeden "słuszny", czyżby chodziło o rapale?

Cóż za niebywała obłuda! Jakaż nieprawdopodobna dwulicowość!

Wielbiciele, zakupowi konformiści, zdeklarowani admiratorzy chińskiego #dużotanioali, wylewają krokodyle łzy nad ginącym, polskim brandem  :D

Dla zwykłej przyzwoitości - róbta co chceta, ale chociaż nie płaczta..  

• Like 13

Cóż za niebywała obłuda! Jakaż nieprawdopodobna dwulicowość!

Wielbiciele, zakupowi konformiści, zdeklarowani admiratorzy chińskiego #dużotanioali, wylewają krokodyle łzy nad ginącym, polskim brandem  :D

Dla zwykłej przyzwoitości - róbta co chceta, ale chociaż nie płaczta..  

Myślałem że nie dożyję tej chwili ale pierwszy raz się z Tobą zgadzam... 

• Like 2

... jak kot przyczajony przy mysiej dziurze, jak czapla w bezruchu pochylona nad lustrem wody, jak lew z napiętymi wszystkimi mięśniami skrywający się w trawie sawanny przed wykonaniem śmiertelnego ataku ... widzę Sławka w białych rękawiczkach z błyszczącymi oczami w skupieniu pochylonego nad komputerem i wertującego wątki na forum  w nadziei, że pojawi się jakiś temat, dający szansę jedynemu sprawiedliwemu na zadanie nokautującego ciosu  :ph34r:  :D  :D  :D

• Like 12

Zapomniałeś Robercie wspomnieć o czujnej ważce przyczajonej na liściu tataraku :lol:

A wracając do tematu.

Salmo miało znakomicie rozwiniętą sieć dystrybucyjną niemal na całym świecie, od Stanów, przez zachodnią Europę, Skandynawię aż po Australię, i to na długo przed pojawieniem się tam Foxa, ale oczywiście winnym upadku firmy, jest polski wędkarz bo ośmielił się kupować chińskie woblery, i jeszcze promować to w odpowiednim wątku. Bądźmy poważni :doh:

Mam jeszcze pytanie pomocnicze:

Czy ci co kupują oryginalne woblery japońskie, lub dzieło polskich rąk, też są winni? Czy może tym wyjątkowo się upiekło bo przecież to nie chińszczyzna. Jakoś firmy japońskie nie upadają masowo od zalewu wszechobecnych na Ali imitacji.

Edytowane przez drChlubicz
  • Like 4