Skocz do zawartości

Mazury czy coś -prosba o pomoc

krys

Rekomendowane odpowiedzi

Wybieramy się ze znajomymi gdzieś na tygodniowy wyjazd. Padło na Mazury lub cos:) Może polecicie jakies fajne jeziorko gdzie mozna wynając cały domek...wiem, że na mazurach z rybka kiszka ale to ma być wyjazd rodziny a wedkowanie to tylko dodatek...

najchetniej to bym połapał na muchę potem spinn a i z płotkami czy leszczykami tez mogę się pobawić.

Za wszelkie rady z góry dziekuję...

pozd Krys

Polecam domki nad jeziorem Gołdopiwo w Jeziorowskich. Wpisz w googla gołdopiwo- jeziorowskie to wyskoczy ci gdzie i za ile mozesz wynając domek. Gołdopiwo to duże jezioro około 900 ha ale dość czytelne dla kogoś kto jest tam pierwzy raz. Ja odwiedzam to jezioro od 2003 roku i zawsze conieco sie złowi, choć na spektakularne sukcesy to chyba niema co liczyć.

pozd Jerzy

dzieki za info.

małe sprecyzowanie. wole ciszę i spokój. jezioro nie musi być olbrzymie...najchetniej połowiłbym na muchę szczupłe bądź wzdręgi lub okonie lub cóś....ewentualnie spinning ; no i jak juz trzeba będzie to na spławko płotki i leszcze...

wszelkie dobre namiary mile widziane...:D

pozd Krys

To ja polecam j. Inulec. Ciche, spokojne. Napewno znajdziesz jakieś zakwaterowanie. W łowisku występują wszystkie ryby które wymieniłeś, a poza tym jeszcze sumy i tołpygi. W okolicy jest kilka jeziorem na które możesz się przejść piechotą. Do Mikołajek masz 6 km gdzie możesz się zaopatrzyć we wszystko co Ci jest potrzebne. W samych Zełwągach (miejscowości leżącej nad Inulcem) jest sklep spożywczy na drobne sprawy. Polecam także j. Jorzec, j. Majcz Wielki no i kilka jeszcze

Pozdr.

Salmo

Jezeli dodatek to polecam Niedzwiedzi rog na Sniardwach. Wrzuc w wyszukiwarke....jest do wynajecia caly duzy domek z kominkiem(drzewo bylo w cenie) i lodka tez w cenie. Rodzinka moze polezc do lasu, ktore tam sa ze hej albo grilowac w ogrodzie.

Portr jest po przejsciu przez droge, jakies 30m od domku...w okolicy wyspy, gorki i wejscie na Seksty.

Minusem jest spora cena domku, jak stwierdzilismy, wyzsza niz placilismy w Szwecji...

W okolicy sklepik i Gizycko...naprawde fajne otoczenie domku, spokoj...

Gumo

Krys

jeśli chcesz połowic równiez białą rybę to nad J. Gołdopiwo powinno byc całkiem nieżle. Pod koniec 2004 roku ( druga połowa listopada) spływałem po całym dniu uganiania sie za szczupakami i widziałem jak miejscowi wędkarze wyciagaja duże leszcze z 8-10 metrów głębokości. Później w osrodku ważyli je w kuchnii i wyszło, że najmniejszy ma 1,8 kg a największy 3,7 kg. Wyjeli w sumie 12 sztuk. Tak więc jest chyvba OK.

Jerzy

Bylem nad J.Goldopiwo kilka lat temu. Owszem, jest duzo(bylo) potwornie wielkich leszczy. Z innymi rybami bylo tragicznie. Powod - 6 dni w tygodniu robilo sie tam po 5-6 zaciagow dziennie niewodem dlugosci z 800m... :angry:

Takiego metodycznego i zajadlego pustoszenia wody nigdy w zyciu nie widzialem... :huh: ..na nieszcescie jeziora ma ono idealny ksztalt - okragly i glebokosc spada powoli w strone srodka.

O ironio, wtedy lowisko mialo status Łowiska specjalnego PZW

Rzeczywiscie, bylo specjalne...do dzisiaj pamietam kilka niezbyt duzych szczupaczkow...nigdy sie tak za nimi nie naplywalem.. :unsure:

Gumo