RobertGizycki Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Cześć. Wstawię może coś od siebie. Wobki powstały dwa lata temu, ponieważ nudziło mi się zimą. Było to moje pierwsze podejście, więc końcowy efekt nie jest powalający. Wszystkie powstały z balsy.Stosowałem drut 0,8mm miękki gdyż o niebo lepiej się go kształtuje.W woblerach dłuższych biegnie on przez całość. W bączkach i chrabąszczach wklejany lokalnie na distal (działa ).Lakier na wykończenie - Hartzlack - kilka warstw. Impregnacja balsy - Capon - 3-4 warstwy( śmierdzi strasznie!). Farby w sprayu z Castoramy - nie polecam bo nie są akrylowe i reagują z lakierem. Dobre są tylko żarówy (te są akrylowe).W zeszłym roku zrobiłem kilka jerków. Zdjęcia wkleję za jakiś czas gdyż mam je daleko stąd. Żuczki pracują płytko i delikatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Bączki. Rzuca się nimi bardzo daleko. Te z dłuższym sterem mają ciekawą nieregularną pracę. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Tej zimy wróciłem do tematu. Nie mam co prawda jeszcze dobrego wyczucia w malowaniu, ale będę starał się udoskonalać technikę oraz opanowywać pośpiech . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Piękne kolorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Robson malowanie ostatnich piękne powiedz proszę ile czasu na pomalowanie jednego poświęcasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 (edytowane) Maciek, ciężko dokładnie odpowiedzieć. Farby transparentne schną długo i dlatego robiłem to etapami. Gdyby nie liczyć tych przerw to myślę, że nie dłużej niż 30 minut. Edytowane 13 Lutego 2013 przez Robson1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Ooo Panie musimy nad tą Kwise w końcu się wybrać.. Rewelka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Chodziło o łączny czas. Ok czyli długo wychodzi Ale ładne to one są! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Klimatyczne. Mam nadzieję, że będzie więcej potrzebne niż wędzisk i zobaczymy coś jeszcze Bo w rule temat się urwał z braku dalszych potrzeb, a woblerki się rwą czasami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Niezła robota, pokaż coś jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soja Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Bardzo ładne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 @Robson1981, to cuś z ogonem twistera w jaki sposób wykonałes łączenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Ooo Panie musimy nad tą Kwise w końcu się wybrać.. Rewelka! Ooo Panie musimy jeszcze trochę poczekać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 @Robson1981, to cuś z ogonem twistera w jaki sposób wykonałes łączenie ? Na samym końcu, po wyschnięciu lakieru zmatowiłem końcówkę papierem ściernym i posmarowałem cyjanoakrylowym klejem. Bardzo mocne łączenie, niestety nierozbieralne. Poszukaj twisterów z twardszej gumy i będzie OK. Ja u siebie jeszcze ogonków nie wymieniałem, ale może przez to, że to przynęta specjalnego zastosowania . Niezła robota, pokaż coś jeszcze. OK. Coś tam jeszcze mam . Strzeble kręcą mnie najbardziej. W kolejnej serii zrobię je z trochę innym korpusem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Bardzo fajne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Mi się też te rybki bardzo podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Na samym końcu, po wyschnięciu lakieru zmatowiłem końcówkę papierem ściernym i posmarowałem cyjanoakrylowym klejem. Bardzo mocne łączenie, niestety nierozbieralne.(...)Nierozbieralne? Założymy się? P.s.Też mnie kręcą strzebelki, od wielu lat. Bardzo frustrujący, ale i dający satysfakcję temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Dzięki . Janusz chodziło mi to to, że jak ogon się urwie w połowie to trzeba, go odciąć u nasady i na nowo przykleić. Chyba, że o czymś nie wiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Zrozumiałem, ale gra słów - nie potrafiłem się opanować Język polski... Dziś rozmawiałem z przyjacielem. Powiedział, że mu mały zaniemógł. Myślał o swoim synku, a ja jakieś teksty, że jak żona nie pomoże, to może sąsiadka Zamiast przejąć się zdrowiem latorośli - cham jestem Kibicując dalszym dziełom, kłaniam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Malowanie więcej niż wystarczające dla ryb, więc tylko praca może tu być ważąca lub ambicja autora. Bardzo ładne.Ciekawi mnie jakie "zadania specjalne" wykonuje taki wobler z ogonkiem.O ile nie jest to zbyt strategiczne pytanie, to w jakich warunkach takie rozwiązanie jest w Twoich rękach "robiące"?PozzdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronzo Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Genialne wykonanie. Uważam, że prawdziwy "hand made" to lipa i malowanie pędzelkiem. Woblery z duszą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Fajowe kolorki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Fajne, fajne. Te haczyki to od Mefisto, czy jeszcze gdzieś indziej można nabyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Ile kosztują u Ciebie korepetycje z malowania?? ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafizmafi Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 A mógłbyś zdradzić jakie to są dokładnie farbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi