-PYTOON- Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Witam,Czy ktoś z Was testował takie rozwiązania?http://www.rammount24.pl/product-pol-585-Uchwyt-do-Humminbird-seria-100-300-500-700-seria-Matrix-oraz-Lowrance-seria-Elite-5-montowany-do-plaskiej-powierzchni.htmlhttp://www.rammount24.pl/product-pol-3666-RAM-Mount-uchwyt-X-Grip-TM-IV-do-Apple-iPhone-6s-Plus-montowany-do-plaskiej-powierzchni.htmlChciałbym takie coś przykręcić do burty, żeby nie nosić echa w coverze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 (edytowane) Mam zamontowaną właśnie za pomocą Ram Mount na stałe echo na łodzi od dwóch lat. Sprawuje się świetnie. Nie są tanie, ale godne polecenia.Moje cho jest duże i ciężkie, ale nawet na fali przy prędkości 30km/h i więcej echo jest stabilne.Co prawda nie mam przykręconego do burty, a do sterówki. Musisz tylko sprawdzić, aby miejsce mocowania było mocne konstrukcyjnie; żeby śruby dobrze i mocno trzymały i żeby płaszczyzna się nie "gięła". Edytowane 15 Października 2015 przez wilk325 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirko filipovic Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Uzywam swoje sciagalem jeszcze zza wody . Warte swojej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 (edytowane) Musisz dobrać jedynie właściwy model (jest tego od cholery), tzn. istotna jest wielkość kuli i rodzaj podstawy do montażu, bo to przekłada się na wielkość urządzenia jakie chcesz zamocować ( no i niestety na cenę jaką trzeba zapłacić). Sprzedawca w sklepie na pewno dobierze właściwy model. Ale faktycznie się sprawdza. Ważne jest również mocne miejsce do mocowania tak jak to już napisał wcześniej @wilk 325 Edytowane 15 Października 2015 przez Paprykarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Weź na kulkach(głowicach obrotowych) min 1,5 cal i ramie musi mieć min 5,6 cala długości....bo przy krótszym w niektórych położeniach ciężko dojść ręką do śruby ściskowej.Technicznie sprawdza się dobrze...mimo bardzo niechlujnego wykonania jak na uchwyt za ok 250 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pepe_79 Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Również używam, super sprawa. Kupiłem w komplecie razem z echo (z adapterem do Elite-5). Nie mniej jednak uważam, że cena samego uchwytu jest z kosmosu.Na poprzedniej łódce jak chciałem mieć mocowanie (tą głowicę/kulkę) w dwóch miejscach to dopasowałem uchwyt meblowy, najzwyklejszą rączkę/kulkę za... całe 4zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 16 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Weź na kulkach(głowicach obrotowych) min 1,5 cal i ramie musi mieć min 5,6 cala długości....bo przy krótszym w niektórych położeniach ciężko dojść ręką do śruby ściskowej.Technicznie sprawdza się dobrze...mimo bardzo niechlujnego wykonania jak na uchwyt za ok 250 złDzięki Panowie za pomoc!Panie Krzysztofie, montując uchwyt jak dobrać średnicę wiertła do otworu pilotarzowego do średnicy wkręta? Gdzie kupić porządne wkręty, żeby nie zaczęły mi rdzewieć po krótkim okresie użytkowania uchwytu? Mając burtę o grubości 1cm ile powinien zagłębiać się w nią wkręt? Całość oczywiście osadzę na Sikaflex 291i. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trout master Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 (edytowane) Skoro już mowa o mocowaniu na stałe, może ktoś podpowie jak zamontować przetwornik do laminatu (łódka Kormoran- kabinówka). Sygnał przejdzie przez denko?Wkurza mnie ciagle przykręcanie i odkręcanie uchwytu i przetwornika. Edytowane 16 Października 2015 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukson Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Proponuje przykleić płytkę pcv o gr. ok 20-25mm do laminatu (rufa po prawej stronie) a przetwornik przykręcić do płytki. Nie będziesz musiał dziurawić łódki. Co do uchwytu RAM posiadam do echa i polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 16 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 (edytowane) Proponuje przykleić płytkę pcv o gr. ok 20-25mm do laminatu (rufa po prawej stronie) a przetwornik przykręcić do płytki. Nie będziesz musiał dziurawić łódki. Co do uchwytu RAM posiadam do echa i polecam!http://www.sternsaver.com/Masz na myśli takie coś? Tylko szkoda że takie nic tyle kosztuje... Edytowane 16 Października 2015 przez -PYTOON- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukson Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Dokładnie coś w tym stylu. Ja swoją zrobiłem sam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 (edytowane) Dzięki Panowie za pomoc!Panie Krzysztofie, montując uchwyt jak dobrać średnicę wiertła do otworu pilotarzowego do średnicy wkręta? Gdzie kupić porządne wkręty, żeby nie zaczęły mi rdzewieć po krótkim okresie użytkowania uchwytu? Mając burtę o grubości 1cm ile powinien zagłębiać się w nią wkręt? Całość oczywiście osadzę na Sikaflex 291i.Ja nie staram się nie używać wkrętów do mocowania w laminacie....a jak już to raczej po to żeby przytrzymać na czas wiązania kleju.Śruba na wylot a z drugiej strony podkładka poszerzana i nakrętka samohamowna...oczywiście nierdzewne.RAM ma fajne głowice do montażu na relingu...wtedy nie trzeba wiercić Edytowane 16 Października 2015 przez Krzysztof Kacprzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Skoro już mowa o mocowaniu na stałe, może ktoś podpowie jak zamontować przetwornik do laminatu (łódka Kormoran- kabinówka). Sygnał przejdzie przez denko?Wkurza mnie ciagle przykręcanie i odkręcanie uchwytu i przetwornika. Można go przykleić na żywicę, poksipol lub distal itp....ale bezpośrednio od środka do kadłuba. Nie może być w laminacie powierza,przekładek.itp...czyli jeden płaszcz i będzie działać przez kadłub. Można to sprawdzić wkładając przetwornik do woreczka z folii z wodą i przyłożyć do dna i ma działać.NIE BEDZIE DZIAŁAŁ PRZETWORNIK O CZĘSTOTLIWOŚCI WIEKSZEJ NIŻ 200kh ...czyli dsi,, hdi, dv, sv itp. odpadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 trout master Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Można go przykleić na żywicę, poksipol lub distal itp....ale bezpośrednio od środka do kadłuba. Nie może być w laminacie powierza,przekładek.itp...czyli jeden płaszcz i będzie działać przez kadłub. Można to sprawdzić wkładając przetwornik do woreczka z folii z wodą i przyłożyć do dna i ma działać.NIE BEDZIE DZIAŁAŁ PRZETWORNIK O CZĘSTOTLIWOŚCI WIEKSZEJ NIŻ 200kh ...czyli dsi,, hdi, dv, sv itp. odpadają Faaackkkk.Właśnie podobnie sprawdzałem w miejscu gdzie jest na 100 pojedyncze denko i nie hula. Echo to Lowrance Mark 5X PRO. Gdyby przebił sie sygnał na zewnątrz to właśnie myślałem aby go przykleić na żywicy tak jak zalecają a tak du*****. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 16 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Ja nie staram się nie używać wkrętów do mocowania w laminacie....a jak już to raczej po to żeby przytrzymać na czas wiązania kleju.Śruba na wylot a z drugiej strony podkładka poszerzana i nakrętka samohamowna...oczywiście nierdzewne.RAM ma fajne głowice do montażu na relingu...wtedy nie trzeba wiercić A czy testował Pan produkty 3M, między serie adhesiv? http://www.amazon.com/Ram-Mount-Flex-Adhesive-1-Inch/dp/B007EZPLFSciekawi mnie czy takie coś jest w stanie utrzymać ciężar telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Nie używałem ...i jakoś to mnie nie przekonuje...wolę bardziej mechanicznie, czyli śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Czy ktoś używa powyższych tytułowych uchwytów?Zamierzam zawiesić na tym echo 92SV o wadze niespełna 2 kg.Czy uchwyt typu B z kulka 1 cal (max. 5 lb obciążenia) utrzyma to bez problemu jeśli ramie ustawimy w poziomie?Czy też lepiej skorzystać z uchwytu C z kulką 1,5 cala (max. 10 lb) ?Różnica w cenie spora. Typ C http://szekla4x4.pl/komponenty-ram-mounts/12754-ramie-o-dlugosci-5625-cala-z-uniwersalna-podstawa-montazowa-do-urzadzen-elektronicznych-montowane-do-plaskiej-powierzchni.html Typ B http://www.themountdepot.com/RAM_B_111U_p/ram-b-111u.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bomber Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 (edytowane) Mam zamontowany,chyba jeden z mniejszych.Kupiony tu jb. Dziala ok. trzyma nawet przy predkosci 40km/h.Echo Elite 7 Edytowane 13 Czerwca 2016 przez Darek64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zmierz średnicę kulki jak możesz i podaj wagę echa.Z góry dziękuję. Masz plastik czy metal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bomber Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Jak bede w domu to zmierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bomber Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Srednica kulki 1cal.Ram metalowy.Wagi echa nie znam.Ta predkosc byla podana z zamontowanym Ram w poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Uzywam ram mount ramienia 8cali do echa 7".Konstrukcja prosta jak budowa cepa wykoanie bez wady .Krecisz echem ustawiasz jak chcesz trzyma niebywale. Takze bierz smialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Srednica kulki 1cal.Ram metalowy.Wagi echa nie znam.Ta predkosc byla podana z zamontowanym Ram w poziomie.Dzięki.Gdybyś zważył przy okazji to byłbym wdzięczny. Zapytam też w temacie Elitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sołtys Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Ja mam uchwyt z kulką 1cal zdaje się, kupiłem do swojego garmina 78s. Kulki są bardzo ścisłe nawet przy największych drganiach trzymają jak zabetonowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Sprawdziłem . Elite 7 waży około 1 kg. Moja 92SV prawie 2 kg. Biorę metalowy uchwyt Ram-111U z kulkami 1,5 cala. Do 4,5 kg w standardowych warunkach i coś koło 3 w ciężkich.Znalazłem w PL za 240 zeta. Nawet ze stanów przy tej cenie nie opłaca się ściągać.Dzięki za rady. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 U mnie swego czasu w poprzedniej łodzi, na calowym zamocowany był uchwyt do trollingu. Nie przypominam sobie sytuacji, żeby się przesunął. Jeżeli dobrze skręcisz to nie ma szans , żeby zmienił pozycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
-PYTOON-
Witam,
Czy ktoś z Was testował takie rozwiązania?
http://www.rammount24.pl/product-pol-585-Uchwyt-do-Humminbird-seria-100-300-500-700-seria-Matrix-oraz-Lowrance-seria-Elite-5-montowany-do-plaskiej-powierzchni.html
http://www.rammount24.pl/product-pol-3666-RAM-Mount-uchwyt-X-Grip-TM-IV-do-Apple-iPhone-6s-Plus-montowany-do-plaskiej-powierzchni.html
Chciałbym takie coś przykręcić do burty, żeby nie nosić echa w coverze.
Top użytkownicy dla tego pytania
36
28
26
16
Popularne dni
22 Gru
29
17 Mar
23
22 Lut
17
18 Mar
17
Top użytkownicy dla tego pytania
cabage 36 odpowiedzi
Radbraw 28 odpowiedzi
brig 26 odpowiedzi
nurek28 16 odpowiedzi
Popularne dni
22 Gru 2022
29 odpowiedzi
17 Mar 2022
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
17 odpowiedzi
18 Mar 2022
17 odpowiedzi
Popularne posty
wujek
Może zamiast wysyłać sprzęt do RAMa lepiej wysłać screeny z tej dyskusji jak przedstawiciele marki reprezentują firmę wśród polskich wędkarzy. Zgroza...
mario
@Brig, poziom tego forum obniżają takie wpisy jak Twoje, a nie brak merytoryki - z merytoryką sobie forum nieźle radzi. Wiele osób rezygnuje z pisania na forum właśnie dlatego, że takie osoby, jak
Friko
Do czasu. Moja cierpliwość i dobra wola też mają swoje graice. @Brig - żegnam.
Opublikowane grafiki
406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi