-PYTOON- Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Witam,Czy ktoś z Was testował takie rozwiązania?http://www.rammount24.pl/product-pol-585-Uchwyt-do-Humminbird-seria-100-300-500-700-seria-Matrix-oraz-Lowrance-seria-Elite-5-montowany-do-plaskiej-powierzchni.htmlhttp://www.rammount24.pl/product-pol-3666-RAM-Mount-uchwyt-X-Grip-TM-IV-do-Apple-iPhone-6s-Plus-montowany-do-plaskiej-powierzchni.htmlChciałbym takie coś przykręcić do burty, żeby nie nosić echa w coverze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Czyli jeden cal wystarczy? Sprawdzę cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Ram mount to solidna konstrukcja nie plastikowy bubel . Nie będziesz z tym leciał po wertepach 100km/h także 1,5 cal spokojnie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 To że 1,5 cala wystarczy to pewnie. Zastanawiam się czy 1 cal wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 To że 1,5 cala wystarczy to pewnie. Zastanawiam się czy 1 cal wystarczy.Chciałem kupić 1,5 ale nie mieli, więc wziąłem 1. Używam go z Humminbird 598. Daje radę, bierz śmiało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zwróć uwagę na gabaryty ... Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Gabaryty nie tak istotne jak waga. Hds5 waży więcej od garmina 9 cali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Karol RAM-Baltic Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Dużo bezpieczniejsza będzie kula 1,5'' można bez zbędnej uwagi używać sprzętu.Jeśli wybierasz tańszą opcję z kulą 1'' o wytrzymałości 2,25 kg oczywiście aluminium (nie kompozyt) też da radę, więcej uwagi poświęcisz by przypadkowo nie szarpnąć lub mocniej się nie oprzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Dużo bezpieczniejsza będzie kula 1,5'' można bez zbędnej uwagi używać sprzętu.Jeśli wybierasz tańszą opcję z kulą 1'' o wytrzymałości 2,25 kg oczywiście aluminium (nie kompozyt) też da radę, więcej uwagi poświęcisz by przypadkowo nie szarpnąć lub mocniej się nie oprzeć.Pewnie wezmę ta calową. Mniejsza i lżejsza a ja całość traktuję mobilnie. Edytowane 22 Czerwca 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Karol RAM-Baltic Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Pewnie wezmę ta calową. Mniejsza i lżejsza a ja całość traktuję mobilnie.Jak mogę ci doradzić i masz taką możliwość to wybierz krótkie ramie to z tym motylkiem RAM-B-201U-A Ramie łącznikowe długości 6,05 cm http://b2b.ram-baltic.pl/product-pol-4610-UNPKG-RAM-DBL-SOCKET-ARM-B-BALL-A-LENGTH.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 A występuje jako całość z dołem i górą? Bo oddzielnie wychodzi drożej niż cały zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Karol RAM-Baltic Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 JAKO ZESTAW JEST Z RAMIENIEM ŚREDNIM 9,37 cm sądzę że można się dogadać by ktoś podmienił w rozsądnej cenie.cena ramienia krótkiego i długiego w cenniku jest prawie identyczna około 20 groszy różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Karol RAM-Baltic Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Nie wiem gdzie chcesz kupić i za ile, jeśli jest to nasz klient to może będę mógł pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Witam, kolega po kiju podłapał kontakt w RAM MOUNT Polska i może załatwić uchwyty w dobrych cenach. Będę zamawiał kilka zestawów: dla siebie i kolegów. Jeżeli ktoś by chciał może się podpiąć. Jeżeli chodzi o ceny to zestawy są wyceniane inaczej a pojedyncze elementy inaczej i nie jestem w stanie tego określić bo muszę to skonsultować. Jak coś pisać na priv żeby nie zaśmiecać tematu. Dla przykładu taki zestaw:http://b2b.ram-baltic.pl/product-pol-4499-RAM-MOUNT-ZESTAW-MONTAZOWY-Z-RAMIENIEM-O-DL-3-69-CALA-ORAZ-PROSTOKATNA-PODSTAWA-AMPS-6-25-X-2-CALA-MOCOWANY-DO-PLASKIEJ-POWIERZCHNI.htmljest do kupienia za 159 zł + wysyłka. Zestaw pod 5" i 7" Garmin-aNo i przyszła paczucha dla siebie i kolegów. Muszę przyznać że zestaw pod duże 10-15" echo robi ogromne wrażenie jeśli chodzi o solidność Można by tym było dwie szaf ze sobą skręcić i trzymało by job twoja mać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 No i przyszła paczucha dla siebie i kolegów. Muszę przyznać że zestaw pod duże 10-15" echo robi ogromne wrażenie jeśli chodzi o solidność Można by tym było dwie szaf ze sobą skręcić i trzymało by job twoja mać No właśnie liczę na tą solidność, bo obecny zestaw nie do końca daje radę :-) Tapatalknięte z komórki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 (edytowane) No właśnie liczę na tą solidność, bo obecny zestaw nie do końca daje radę :-) Tapatalknięte z komórkiZdziwisz się dzisiaj cholernie cabage, on 03 Aug 2017 - 22:51, said:No i przyszła paczucha dla siebie i kolegów. Muszę przyznać że zestaw pod duże 10-15" echo robi ogromne wrażenie jeśli chodzi o solidność Można by tym było dwie szaf ze sobą skręcić i trzymało by job twoja mać Dano^, on 04 Aug 2017 - 09:27, said:No właśnie liczę na tą solidność, bo obecny zestaw nie do końca daje radę :-) Tapatalknięte z komórkiTen monitor w tle ma 17" a ten uchwyt jest od niego niewiele mniejszy .... Podejrzewam że wytrzyma telewizor plazmowy dużo większych gabarytów niż 10" echo Edytowane 4 Sierpnia 2017 przez cabage 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zdziwisz się dzisiaj cholernie Ten monitor w tle ma 17" a ten uchwyt jest od niego niewiele mniejszy .... Podejrzewam że wytrzyma telewizor plazmowy dużo większych gabarytów niż 10" echo [/color]Marcin - dzięki za podstawę. Rzeczywiście jest konkret[emoji106]Sam jednak miałeś okazję zobaczyć jak pasuje do sporego echa...I wcale nie jest za wielki, a raczej jest w sam raz ;-) Tapatalknięte z komórki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Ten monitor w tle ma 17" a ten uchwyt jest od niego niewiele mniejszy .... Podejrzewam że wytrzyma telewizor plazmowy dużo większych gabarytów niż 10" echo [/color]Nie zamontowane co prawda, ale dla porównania jest mój mniejszy ram na 1,5" główce czyli tej do max 10" echo. Jak widać na załączonym obrazku, ogromny wydawało się uchwyt w zderzeniu z 17" lapsem, taki ogromny nie jest w zestawieniu z 10 calową echosondą :-)To jak pewny jest ten nowy, duży uchwyt wywarło na mnie spore wrażenie - nadepnięty na podstawę - nie dał się ruszyć [emoji106][emoji12][emoji51] Tapatalknięte z komórki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Nie zamontowane co prawda, ale dla porównania jest mój mniejszy ram na 1,5" główce czyli tej do max 10" echo. Jak widać na załączonym obrazku, ogromny wydawało się uchwyt w zderzeniu z 17" lapsem, taki ogromny nie jest w zestawieniu z 10 calową echosondą :-)To jak pewny jest ten nowy, duży uchwyt wywarło na mnie spore wrażenie - nadepnięty na podstawę - nie dał się ruszyć [emoji106][emoji12][emoji51] Tapatalknięte z komórkiKonkret !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Nie zamontowane co prawda, ale dla porównania jest mój mniejszy ram na 1,5" główce czyli tej do max 10" echo. Jak widać na załączonym obrazku, ogromny wydawało się uchwyt w zderzeniu z 17" lapsem, taki ogromny nie jest w zestawieniu z 10 calową echosondą :-)To jak pewny jest ten nowy, duży uchwyt wywarło na mnie spore wrażenie - nadepnięty na podstawę - nie dał się ruszyć [emoji106][emoji12][emoji51]Tapatalknięte z komórkiTechnicznie podchodząc do sprawy 1,5" główka dedykowana jest do 7" calowych echosond - w ostatecznej ostateczności do 9" z tych lżejszych. Niestety 10-ycha swoje już waży i jak się chce mieć dobrze to trzeba zamontować ją na ramieniu 10 cm lub 25 cm. Jest też 35 cm ale po doliczeniu dwóch kulek i uchwytu echosondy mamy spory żagiel.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 mam pytanie o szyny RAM, jakie ma wymiary ten profil i jak się on ma np do profilu C którego używa Borika?przykładowy profil RAM jest np RAM-TRACK-H15U czy tez RAM-TRACK-EXA-13U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Orientuje się ktoś może czy pojedyncza przyssawka utrzyma mi ekran 9" na laminacie?czy od razu lepiej założyć podwójną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Chyba potrójną, a i tak będzie niestabilnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Chyba potrójną, a i tak będzie niestabilnieTo mnie pocieszyleś????w ślizgu nie będę pływał ale lepiej mocniej niż za słabo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 (edytowane) Również uważam że podwójna może być ciut za słaba do echo 9". Choć klasyczna podwójna przyssawka wytrzymuje zawieszenie przetwornika Totalscan czy Active Imaging 3in1 i prędkości przelotowe 35-40 km/h, więc teoretycznie niby powinna wytrzymać... Edytowane 16 Sierpnia 2019 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zrób otwory, przykręć i będzie po programie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
-PYTOON-
Witam,
Czy ktoś z Was testował takie rozwiązania?
http://www.rammount24.pl/product-pol-585-Uchwyt-do-Humminbird-seria-100-300-500-700-seria-Matrix-oraz-Lowrance-seria-Elite-5-montowany-do-plaskiej-powierzchni.html
http://www.rammount24.pl/product-pol-3666-RAM-Mount-uchwyt-X-Grip-TM-IV-do-Apple-iPhone-6s-Plus-montowany-do-plaskiej-powierzchni.html
Chciałbym takie coś przykręcić do burty, żeby nie nosić echa w coverze.
Top użytkownicy dla tego pytania
36
28
26
16
Popularne dni
22 Gru
29
17 Mar
23
22 Lut
17
18 Mar
17
Top użytkownicy dla tego pytania
cabage 36 odpowiedzi
Radbraw 28 odpowiedzi
brig 26 odpowiedzi
nurek28 16 odpowiedzi
Popularne dni
22 Gru 2022
29 odpowiedzi
17 Mar 2022
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
17 odpowiedzi
18 Mar 2022
17 odpowiedzi
Popularne posty
wujek
Może zamiast wysyłać sprzęt do RAMa lepiej wysłać screeny z tej dyskusji jak przedstawiciele marki reprezentują firmę wśród polskich wędkarzy. Zgroza...
mario
@Brig, poziom tego forum obniżają takie wpisy jak Twoje, a nie brak merytoryki - z merytoryką sobie forum nieźle radzi. Wiele osób rezygnuje z pisania na forum właśnie dlatego, że takie osoby, jak
Friko
Do czasu. Moja cierpliwość i dobra wola też mają swoje graice. @Brig - żegnam.
Opublikowane grafiki
406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi