Skocz do zawartości
  • 0

Uchwyty RAM Mounts

-PYTOON-

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dużo bezpieczniejsza będzie kula 1,5'' można bez zbędnej uwagi używać sprzętu.

Jeśli wybierasz tańszą opcję z kulą 1'' o wytrzymałości 2,25 kg oczywiście aluminium (nie kompozyt) też da radę, więcej uwagi poświęcisz by przypadkowo nie szarpnąć lub mocniej się nie oprzeć.

• 0

Dużo bezpieczniejsza będzie kula 1,5'' można bez zbędnej uwagi używać sprzętu.

Jeśli wybierasz tańszą opcję z kulą 1'' o wytrzymałości 2,25 kg oczywiście aluminium (nie kompozyt) też da radę, więcej uwagi poświęcisz by przypadkowo nie szarpnąć lub mocniej się nie oprzeć.

Pewnie wezmę ta calową. Mniejsza i lżejsza a ja całość traktuję mobilnie.

Edytowane przez godski

• 0

Pewnie wezmę ta calową. Mniejsza i lżejsza a ja całość traktuję mobilnie.

Jak mogę ci doradzić i masz taką możliwość to wybierz krótkie ramie to  z tym motylkiem  RAM-B-201U-A

Ramie łącznikowe długości  6,05 cm

http://b2b.ram-baltic.pl/product-pol-4610-UNPKG-RAM-DBL-SOCKET-ARM-B-BALL-A-LENGTH.html  

• 0

Witam, kolega po kiju podłapał kontakt w RAM MOUNT Polska i może załatwić uchwyty w dobrych cenach. Będę zamawiał kilka zestawów: dla siebie i kolegów. Jeżeli ktoś by chciał może się podpiąć. Jeżeli chodzi o ceny to zestawy są wyceniane inaczej a pojedyncze elementy inaczej i nie jestem w stanie tego określić bo muszę to skonsultować.

Jak coś pisać na priv żeby nie zaśmiecać tematu.

Dla przykładu taki zestaw:

http://b2b.ram-baltic.pl/product-pol-4499-RAM-MOUNT-ZESTAW-MONTAZOWY-Z-RAMIENIEM-O-DL-3-69-CALA-ORAZ-PROSTOKATNA-PODSTAWA-AMPS-6-25-X-2-CALA-MOCOWANY-DO-PLASKIEJ-POWIERZCHNI.html

jest do kupienia za 159 zł + wysyłka. Zestaw pod 5" i 7" Garmin-a

No i przyszła paczucha dla siebie i kolegów.

Muszę przyznać że zestaw pod duże 10-15" echo robi ogromne wrażenie jeśli chodzi o solidność :) Można by tym było dwie szaf ze sobą skręcić i trzymało by job twoja mać :)

post-54838-0-24006500-1501793310_thumb.jpg

post-54838-0-41523800-1501793315_thumb.jpg

• Like 3

• 0

Muszę przyznać że zestaw pod duże 10-15" echo robi ogromne wrażenie jeśli chodzi o solidność :) Można by tym było dwie szaf ze sobą skręcić i trzymało by job twoja mać :)

No właśnie liczę na tą solidność, bo obecny zestaw nie do końca daje radę :-)

Tapatalknięte z komórki

• Like 1

• 0

Tapatalknięte z komórki

Zdziwisz się dzisiaj cholernie :)

cabage, on 03 Aug 2017 - 22:51, said:snapback.png

Muszę przyznać że zestaw pod duże 10-15" echo robi ogromne wrażenie jeśli chodzi o solidność  :) Można by tym było dwie szaf ze sobą skręcić i trzymało by job twoja mać  :)

Dano^, on 04 Aug 2017 - 09:27, said:snapback.png

Tapatalknięte z komórki

Ten monitor w tle ma 17"  :) a ten uchwyt jest od niego niewiele mniejszy .... Podejrzewam że wytrzyma telewizor plazmowy dużo większych gabarytów niż 10" echo  :)

Edytowane przez cabage
  • Like 1

• 0

Zdziwisz się dzisiaj cholernie :)

Ten monitor w tle ma 17" :) a ten uchwyt jest od niego niewiele mniejszy .... Podejrzewam że wytrzyma telewizor plazmowy dużo większych gabarytów niż 10" echo :)[/color]

Marcin - dzięki za podstawę. Rzeczywiście jest konkret[emoji106]

Sam jednak miałeś okazję zobaczyć jak pasuje do sporego echa...

I wcale nie jest za wielki, a raczej jest w sam raz ;-)

Tapatalknięte z komórki

• Like 1

• 0

Ten monitor w tle ma 17" :) a ten uchwyt jest od niego niewiele mniejszy .... Podejrzewam że wytrzyma telewizor plazmowy dużo większych gabarytów niż 10" echo :)[/color]

Nie zamontowane co prawda, ale dla porównania jest mój mniejszy ram na 1,5" główce czyli tej do max 10" echo. Jak widać na załączonym obrazku, ogromny wydawało się uchwyt w zderzeniu z 17" lapsem, taki ogromny nie jest w zestawieniu z 10 calową echosondą :-)

To jak pewny jest ten nowy, duży uchwyt wywarło na mnie spore wrażenie - nadepnięty na podstawę - nie dał się ruszyć [emoji106][emoji12][emoji51]

e9bfb91f3584f4196ef31baf315e04c1.jpg

00ddb3a53ef15f61d94826210660ccf2.jpg

caca3237d459f703d3dc53f460f3fbd4.jpg

Tapatalknięte z komórki

• Like 3

• 0

Nie zamontowane co prawda, ale dla porównania jest mój mniejszy ram na 1,5" główce czyli tej do max 10" echo. Jak widać na załączonym obrazku, ogromny wydawało się uchwyt w zderzeniu z 17" lapsem, taki ogromny nie jest w zestawieniu z 10 calową echosondą :-)

To jak pewny jest ten nowy, duży uchwyt wywarło na mnie spore wrażenie - nadepnięty na podstawę - nie dał się ruszyć [emoji106][emoji12][emoji51]

Tapatalknięte z komórki

Konkret !! :)

• 0

Tapatalknięte z komórki

Technicznie podchodząc do sprawy 1,5" główka dedykowana jest do 7" calowych echosond - w ostatecznej ostateczności do 9" z tych lżejszych. Niestety 10-ycha swoje już waży i jak się chce mieć dobrze to trzeba zamontować ją na ramieniu 10 cm lub 25 cm. Jest też 35 cm ale po doliczeniu dwóch kulek i uchwytu echosondy mamy spory żagiel....

• 0

Również uważam że podwójna może być ciut za słaba do echo 9".

Choć klasyczna podwójna przyssawka wytrzymuje zawieszenie przetwornika Totalscan czy Active Imaging 3in1 i prędkości przelotowe 35-40 km/h, więc teoretycznie niby powinna wytrzymać... 

Edytowane przez cabage