-PYTOON- Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Witam,Czy ktoś z Was testował takie rozwiązania?http://www.rammount24.pl/product-pol-585-Uchwyt-do-Humminbird-seria-100-300-500-700-seria-Matrix-oraz-Lowrance-seria-Elite-5-montowany-do-plaskiej-powierzchni.htmlhttp://www.rammount24.pl/product-pol-3666-RAM-Mount-uchwyt-X-Grip-TM-IV-do-Apple-iPhone-6s-Plus-montowany-do-plaskiej-powierzchni.htmlChciałbym takie coś przykręcić do burty, żeby nie nosić echa w coverze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 W pl.nie ma atrakcyjnych cen Radziu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 czy ktos wie gdzie w pl kupie w atrakcyjnej cenie uchwyty z kula D ?A czego szukasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 12345 Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 (edytowane) Długiego ramienia 12 cali z podstawą standardowa a na górze podstawa pod echo 12 cali Edytowane 11 Listopada 2021 przez 12345 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem zamiast podstawy do palaka ,jest bezpośredni montaz do ekranu, sprawdz czy masz z tyłu ekranu miejsce na sruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 12345 Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Nie ma takiej możliwości Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Możesz to ogarnąć na 2 sposoby :uniwersalną podstawą bądź dedykowaną podstawą do echo - osobiście wybrał bym dedykowana bo UNI może wystawać poza podstawę od Plotera i nie będzie to najlepiej wyglądać . Odezwij się jutro to ogarniemy temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bielun22 Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 U mnie zastosowałem takie coś i jest mega stabilnie [emoji108] Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgadza się,Ram 109hu... najlepsze co może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 12345 Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 A to utrzyma echo 12 cali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Tak to jest stało przegubowy uchwyt można powiedzieć,bez problemu 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bielun22 Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 A to utrzyma echo 12 cali ?Z palcem w nosie [emoji6].... Ja planuje na tym powiesić 2 x helix 10[emoji849] Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 8 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 Panowie, potrzebuję tego typu uchwyt aby zamontować ciężkie echo 12 cali na burcie łodzi. Ten ze zdjęcia jest do 9". Są jakieś alternatywy? Ewentualnie z innych firm, na montaż takiego ekranu. Ewentualnie dobrze by było jakby utrzymywał dwa ekrany, 9 cali i 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 Ten ze zdjęcia to i 16 cali utrzyma,bardziej solidnego uchwytu nie miałem,ja mam co prawda do montażu na płaskim czyli model hu...ale utrzymuje na luzie GPSmape 12 a wcześniej 2x lowrance 9cali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 8 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 Właśnie sprawdzałem specyfikację i ten drugi do montażu na pionowej ścianie nie jest chyba tak mocny. Jak nic nie znajdę to będę kombinował aby zamocować na płaskim. Zaraz sprawdzę ile w teorii ma wytrzymać ten na płasko. Jaki dokładnie masz model, pamiętasz może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 Ram 109hu, przerobiłem już kule i jak dla mnie pod duże echo tylko ten,kawał solidnego ustrojstwa,zdjęcia nie oddają tego jak solidny to masywny to uchwyt. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 9 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 Bez problemu 109 VU lub 109HU ogarnie echo 12". Powinno również bez problemu ogarnąć większe. Jedyną wadą tego uchwytu jest krótkie ramie które może ograniczać obrót echa ( dolega do burty). Chyba że będziesz miał wolną przestrzeń nad burtą ... Masz jeszcze coś takiego https://www.rammount.com/part/RAM-109V-1U 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 9 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 Właśnie muszę przymierzyć bo możliwe, że i nad burtą był ekran więc dało by go było obracać. Nie mam konsoli, łódź jest pod rumpel, a chcę żebym miał ekrany przed sobą. Mam HDSa 9" na zwykłym RAMie już tak zamontowanego kilka lat, teraz dojdzie garmin 12" do panoptixa. Myślę, że ten 109V zda mi egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateusz458 Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Podesle ktoś z kolegów linka jaki uchwyt ram do monitora i przetwornika echosondy element 9 . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 A do jakiej łódki to będziesz montował ? Laminat, Amelinium, ponton ? Z RAM MOUNTS coś takiego1) Ducerhttps://www.nalodzi.pl/sklep/uchwyt-przetwornika-echosondy/ram-b-189bu-detail.html 2) Echo:https://www.nalodzi.pl/sklep/ram-mounts/uchwyty-humminbird/ram-111u-detail.html 3) Ewentualnie alternatywą dla ducera jak masz Reling coś takiego:https://www.nalodzi.pl/sklep/uchwyty-przetworników/uchwyt-przetwornika-do-echosondy-na-reling-detail.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpaczek23 Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 A do jakiej łódki to będziesz montował ? Laminat, Amelinium, ponton ? Z RAM MOUNTS coś takiego1) Ducerhttps://www.nalodzi.pl/sklep/uchwyt-przetwornika-echosondy/ram-b-189bu-detail.html 2) Echo:https://www.nalodzi.pl/sklep/ram-mounts/uchwyty-humminbird/ram-111u-detail.html 3) Ewentualnie alternatywą dla ducera jak masz Reling coś takiego:https://www.nalodzi.pl/sklep/uchwyty-przetworników/uchwyt-przetwornika-do-echosondy-na-reling-detail.html3 polecam. Spełnia wymagania w 100 %. Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Mega fajny ten z 3 linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Z klasycznym przetwornikiem (Garmin. Lowrance,HB, RM) wytrzymuje spokojnie prędkości do 17-20 km/h , pewnie mógłby ciut więcej ale nie ma to najmniejszego sensu .Niestety mocno chlapie wodą przy tej prędkości na wszystkie strony. Przy pływaniu do 10 km/h jest bez fontanny i stabilizacja przetwornika taka sama jak by był przykręcony do rufy.Mega fajny ten z 3 linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 (edytowane) Myślę że odkręcenie jednej śruby za pomocą uchwytu to niewielki problem, tylko żeby o tym pamiętać … Edytowane 16 Grudnia 2021 przez Radbraw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Oczywiście do pływania się sztycę podnosi. Chodzi o to że sporo osób będzie pływać z opuszczonym przetwornikiem w wodzie nawet powyżej 10 km/h.Myślę że odkręcenie jednej śruby za pomocą uchwytu to niewielki problem, tylko żeby o tym pamiętać … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateusz458 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Cabage zamówiłem semper 400 wl czyli laminat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
-PYTOON-
Witam,
Czy ktoś z Was testował takie rozwiązania?
http://www.rammount24.pl/product-pol-585-Uchwyt-do-Humminbird-seria-100-300-500-700-seria-Matrix-oraz-Lowrance-seria-Elite-5-montowany-do-plaskiej-powierzchni.html
http://www.rammount24.pl/product-pol-3666-RAM-Mount-uchwyt-X-Grip-TM-IV-do-Apple-iPhone-6s-Plus-montowany-do-plaskiej-powierzchni.html
Chciałbym takie coś przykręcić do burty, żeby nie nosić echa w coverze.
Top użytkownicy dla tego pytania
36
28
26
16
Popularne dni
22 Gru
29
17 Mar
23
22 Lut
17
18 Mar
17
Top użytkownicy dla tego pytania
cabage 36 odpowiedzi
Radbraw 28 odpowiedzi
brig 26 odpowiedzi
nurek28 16 odpowiedzi
Popularne dni
22 Gru 2022
29 odpowiedzi
17 Mar 2022
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
17 odpowiedzi
18 Mar 2022
17 odpowiedzi
Popularne posty
wujek
Może zamiast wysyłać sprzęt do RAMa lepiej wysłać screeny z tej dyskusji jak przedstawiciele marki reprezentują firmę wśród polskich wędkarzy. Zgroza...
mario
@Brig, poziom tego forum obniżają takie wpisy jak Twoje, a nie brak merytoryki - z merytoryką sobie forum nieźle radzi. Wiele osób rezygnuje z pisania na forum właśnie dlatego, że takie osoby, jak
Friko
Do czasu. Moja cierpliwość i dobra wola też mają swoje graice. @Brig - żegnam.
Opublikowane grafiki
406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi