-PYTOON- Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Witam,Czy ktoś z Was testował takie rozwiązania?http://www.rammount24.pl/product-pol-585-Uchwyt-do-Humminbird-seria-100-300-500-700-seria-Matrix-oraz-Lowrance-seria-Elite-5-montowany-do-plaskiej-powierzchni.htmlhttp://www.rammount24.pl/product-pol-3666-RAM-Mount-uchwyt-X-Grip-TM-IV-do-Apple-iPhone-6s-Plus-montowany-do-plaskiej-powierzchni.htmlChciałbym takie coś przykręcić do burty, żeby nie nosić echa w coverze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Tak wiem/rozumiem, ja ostatnio przepłynąłem 30 m na spalinie z opuszczoną dziobowką, na szczęście wolniutko ale byłem zły na siebie ze zapomniałem podnieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Koza Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Witam, mam pytanko znalazłem na Aliexpress podobne uchwyty do echosondy jak te firmy RAM. Potrzebuje uchwyt do Hook Reveal 7, na ponton. Czy ktoś używał uchwytów z Chin ? Nie mogę znaleźć nic na ten temat... z góry dzięki za odpowiedź i krytykę Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Można, szukaj aluminowych 1,5 cala nie plastikowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Koza Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Przeczesuje właśnie odmęty forum, po zainstalowaniu Tapatalk na telefonie. Widzę że ludzie używają uchwytów z Ali. Pozostaje określenie długości ramienia jaką będę potrzebował. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Ja mam do echa strikera 5 uchwyt z aliexpress. Złego słowa nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mentnooki Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Ja mam garmina 7 na ali ale huminbird 9 już na ram bo jest za ciężki i miałem obawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nalewator Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 (edytowane) Może ktoś podpowie jaki uchwyt RAM lub zamiennik z Ali (lub jeszcze cos innego) zakupić do echa Garmin Echomap Ultra 102 SV?Łajba to Semper 440XT Edytowane 19 Lutego 2022 przez nalewator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mikeyy Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Helixa 9 trzymam na uchwycie 1,5 cala jadkinsta z ali też na semperze 440 xt- bez najmniejszego problemu wytrzymuje skakanie po metrowych falach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Też nie byłem pewien jakości, ale zamówiłem taki zestaw startowy w ramach testu na Ali i okazało się że jakościowo nie ustępują RAM a nawet w niektórych szczegółach są lepiej wykonane. Na zdjęciu w foliach uchwyty na relingi. Większość z tego zestawu jest ameliniowych, ale i te z amelinium i te z tworzywa jak na razie całkowicie spełniają zadanie. Do tego dokupuję u nas pojedyńcze elementy RAM. Wszystko razem ładnie współpracuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nalewator Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Podaj może jakiś link bo tego trochę jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 21 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 (edytowane) To właśnie najprostszy przykład wszechobecnego dziadostwa ???? Kupić Echo za parę tysięcy i sępić się 300 złotych na oryginalne mocowanie które ma dożywotnią gwarancję.I jeszcze pisać, że przewyższają orginał ???? Mnie on się sprawdza I jest superA jest super dla tego, że był tani ???????? Edytowane 21 Lutego 2022 przez @Brig 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 21 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Ja mam chińczyka i jestem zadowolony. Każdy ma prawo wydawać swoje pieniądze jak uważa. A dziadostwem jest obrażanie innych.Nie zdziwił bym się gdyby były produkowane w tej samej fabryce, no ale przedstawiciel marki będzie zawsze zawiedziony że ktoś nie wydał 300zł tylko 70zł na podobny produkt. Każdy ma prawo wyboru 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 21 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 (edytowane) Tak masz rację jestem zawiedziony, ale tylko ludzką głupotą.I tym, że próbują reklamować u mnie połamane podróbki jako orginał.????????Bo przecież są takie same, a nawet lepiej wykonane i nie sposób ich odróżnić .???? Edytowane 21 Lutego 2022 przez @Brig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 21 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Ja mam chińczyka i jestem zadowolony. Każdy ma prawo wydawać swoje pieniądze jak uważa. A dziadostwem jest obrażanie innych.Nie zdziwił bym się gdyby były produkowane w tej samej fabryce, no ale przedstawiciel marki będzie zawsze zawiedziony że ktoś nie wydał 300zł tylko 70zł na podobny produkt. Każdy ma prawo wyboruRam produkowany jest tylko i wyłącznie w Stanach . Wątpię żeby Chińczycy produkowali podróbki w fabryce RAMA Arku nie Ty jeden dostajesz podróbki Ram Mount do reklamacji - jeszcze mi jeden delikwent kazał oddać za uszkodzone echo ... Takie cuda się dzieją... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 21 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Ja chciałem kiedyś reklamować Ram u sprzedawcy w PL. I odrazu temat paragonu.Oczywiście gdzieś zaginął brak możliwości reklamacji. Nie poddałem się napisałem w niedziele do serwisu w USA i wysłałem zdjecie.W poniedziałek wieczorem email zwrotny .Ze jest im przykro ze to sie stało i proszą o adres do wysyłki. Poodałem adres i jakie było moje zdziwienie jak odbierałem paczke w piatek.Czyli gwarancja działa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomchaf11 Opublikowano 21 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Nawet jakby uchwyt był oryginalny to z tym uszkodzonym echo i tak najprawdopodobniej by nie poszło. Ludzie naprawdę mają czasami nieźle pomysły. Z gwarancją w Polsce jest naprawdę kiepsko- mam doświadczenie odnośnie kołowrotka quantum. W naprawie spędził ponad 6miesięcy i po krótkim czasie znowu zaniemógł. Polski serwis odmówił naprawy gwarancja minęła po 1roku. Po kontakcie w serwisie USA gdzie gwarancja trwa 5lat otrzymałem nowy kołowrotek z przeprosinami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 21 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Wprawdzie nie RAMY ale u mnie w firmie facet kiedyś próbował zareklamować urządzenia naszej konkurencji i na nic się zdało tłumaczenie, ze my mu tego nie sprzedawaliśmy i w związku z tym nie możemy ponosić odpowiedzialności.A, że urządzenia drogie, w ziemi zakopane a ich ewentualna wymiana czy naprawa, wiąże się z zatrzymaniem procesów produkcyjnych to Pan się nie poddawał. Odkopał, powołał rzeczoznawce i przysłał pismo z kancelarii prawnej, że wzywa nas do wymiany i naprawy na nasz koszt. Rzeczoznawca napisał, ze urządzenia firmy X są uszkodzone - najpewniej w wyniku wady fabrycznej, a prawnik napisał pismo do firmy Y z roszczeniami. Polska to na prawdę fajny kraj jest Użytkuję ramy od pewnie 20 albo i lepiej lat i nigdy mi się nie udało żadnemu krzywdy zrobić. A mam ich kilka wiaderNie odważyłbym się chyba wieszać sond wartych kilkadziesiąt tysięcy na nawet najlepiej wyglądających podróbach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Wprawdzie nie RAMY ale u mnie w firmie facet kiedyś próbował zareklamować urządzenia naszej konkurencji i na nic się zdało tłumaczenie, ze my mu tego nie sprzedawaliśmy i w związku z tym nie możemy ponosić odpowiedzialności.A, że urządzenia drogie, w ziemi zakopane a ich ewentualna wymiana czy naprawa, wiąże się z zatrzymaniem procesów produkcyjnych to Pan się nie poddawał. Odkopał, powołał rzeczoznawce i przysłał pismo z kancelarii prawnej, że wzywa nas do wymiany i naprawy na nasz koszt. Rzeczoznawca napisał, ze urządzenia firmy X są uszkodzone - najpewniej w wyniku wady fabrycznej, a prawnik napisał pismo do firmy Y z roszczeniami. Polska to na prawdę fajny kraj jest Użytkuję ramy od pewnie 20 albo i lepiej lat i nigdy mi się nie udało żadnemu krzywdy zrobić. A mam ich kilka wiaderNie odważyłbym się chyba wieszać sond wartych kilkadziesiąt tysięcy na nawet najlepiej wyglądających podróbachKrzysiek, tak samo jest z uchwytami do livesystemów- patrzę na FB jaki jest lament, gdy dostaną wycenę od producenta z legalną działalnością - ale dziesiąt wydać na ekrany i rzeczony system- to już nie boli. TRAM jest spoko, cierpliwy na wiercenia, przeróbki. Jakość kosztuje i to jest najzupełniej normalne, choć nie dla wszystkich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Krzysiek, tak samo jest z uchwytami do livesystemów- patrzę na FB jaki jest lament, gdy dostaną wycenę od producenta z legalną działalnością - ale dziesiąt wydać na ekrany i rzeczony system- to już nie boli. TRAM jest spoko, cierpliwy na wiercenia, przeróbki. Jakość kosztuje i to jest najzupełniej normalne, choć nie dla wszystkich. Tak jak wszędzie ludzie szukają oszczędności nie tam gdzie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Do wszystkiego trzeba podejść racjonalnie.Nigdy nie zawiesiłbym echa wartego 20 klocków na podróbce, choćby nie wiem jak solidnie wyglądała.Nigdy też nie kupiłbym uchwytu za 1k do lekkiego echa za 1.5k, mając jako alternatywę solidnie wyglądający zamiennik.Wraz z utratą wartości samochodów ludzie również przechodzą często z części oryginalnych na "zamienniki" i nikogo to specjalnie nie dziwi. Nie licząc oczywiście przedstawicieli marek. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nalewator Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 A z oryginalnego RAM-a to jaki uchwyt wybrać pod Garmina 10" 102sv (echo jest cięższe niż Striker 9") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 https://www.nalodzi.pl/sklep/ram-mounts/pojedyńcze-elementy/kulka-d/ram-d-111bu-detail.htmlU naszego kolegi na str jest fajnie opisane zalecana kulka D 2.25 calaMam elite Ti 9 i tez niby powinna wisieć na kulce D ale mam C i jest spoko, na czas dalszej podróży i tak echo zdejmuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brig Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 (edytowane) Do wszystkiego trzeba podejść racjonalnie.Nigdy nie zawiesiłbym echa wartego 20 klocków na podróbce, choćby nie wiem jak solidnie wyglądała.Nigdy też nie kupiłbym uchwytu za 1k do lekkiego echa za 1.5k, mając jako alternatywę solidnie wyglądający zamiennik.Wraz z utratą wartości samochodów ludzie również przechodzą często z części oryginalnych na "zamienniki" i nikogo to specjalnie nie dziwi. Nie licząc oczywiście przedstawicieli marek.Naprawdę ????? Edytowane 22 Lutego 2022 przez @Brig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Naprawdę ?????Naiwnie zakładam, że producent byłby szczęśliwszy, gdybym zamiast zamiennika kupił oryginalne wycieraczki do swojego opla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kogut Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Na RAMach ponoć lepiej czuć branie???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
-PYTOON-
Witam,
Czy ktoś z Was testował takie rozwiązania?
http://www.rammount24.pl/product-pol-585-Uchwyt-do-Humminbird-seria-100-300-500-700-seria-Matrix-oraz-Lowrance-seria-Elite-5-montowany-do-plaskiej-powierzchni.html
http://www.rammount24.pl/product-pol-3666-RAM-Mount-uchwyt-X-Grip-TM-IV-do-Apple-iPhone-6s-Plus-montowany-do-plaskiej-powierzchni.html
Chciałbym takie coś przykręcić do burty, żeby nie nosić echa w coverze.
Top użytkownicy dla tego pytania
36
28
26
16
Popularne dni
22 Gru
29
17 Mar
23
22 Lut
17
18 Mar
17
Top użytkownicy dla tego pytania
cabage 36 odpowiedzi
Radbraw 28 odpowiedzi
brig 26 odpowiedzi
nurek28 16 odpowiedzi
Popularne dni
22 Gru 2022
29 odpowiedzi
17 Mar 2022
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
17 odpowiedzi
18 Mar 2022
17 odpowiedzi
Popularne posty
wujek
Może zamiast wysyłać sprzęt do RAMa lepiej wysłać screeny z tej dyskusji jak przedstawiciele marki reprezentują firmę wśród polskich wędkarzy. Zgroza...
mario
@Brig, poziom tego forum obniżają takie wpisy jak Twoje, a nie brak merytoryki - z merytoryką sobie forum nieźle radzi. Wiele osób rezygnuje z pisania na forum właśnie dlatego, że takie osoby, jak
Friko
Do czasu. Moja cierpliwość i dobra wola też mają swoje graice. @Brig - żegnam.
Opublikowane grafiki
406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi