Skocz do zawartości
  • 0

Uchwyty RAM Mounts

-PYTOON-

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja osobiście to rozumiem i szanuję.

Ale jeżeli ktoś ma doświadczenia zgoła inne (tzn. np. używa od 4 lat uchwytu z Ali i jest w pełni zadowolony z dokonanego zakupu) to może się tu do tego przyznać, czy lepiej nie, bo to wstyd i zamiast się na ten temat rozpisywać, powinien iść i chuchać na ten uchwyt, a najlepiej zawczasu jakoś go wzmocnić, bo zapewne to jego ostatnie chwile i zaraz się rozleci?

Obiecuję, że jak się rozleci, to dam znać :)

PS. Jak pisałem wcześniej, gdyby mnie było stać na super echo, to zapewne byłoby mnie stać na drogi uchwyt. Gdyby mnie stać było na mercedesa, nie oszczędzałbym na piórach wycieraczek do niego. Ale mnie nie stać. Mam opla.

Jakość kosztuje. Każdy powinien to zrozumieć.

Nie wszyscy mają nieograniczony budżet, by te koszty ponosić. Szukają kompromisu, bo mają do wyboru 3 opcje: albo drogi uchwyt, albo kupią coś dla dziecka, albo będą trzymać echo w ręku. I to też należy zrozumieć. Albo przynajmniej spróbować. Albo zgłosić do moda, że żulerka zaśmieca forum bzdetami o budżetowym sprzęcie.  

• 0

Panowie piszecie o sprawach oczywistych..., szkłem się d. Nie goli bo to boli, natomiast jakość kosztuje. Mój znajomy wstawił sobie uchwyt obrotowy od telewizora za 90zl i mówi że może na nim usiąść nawet jak zechce, ramount nie kupi,a chińczyków nie lubi...:) uchwyt każdy kupuję na co go stać i prawdę powie o zakupie. Częsta praktyka polega na tym , że to co kupiłem jest najlepsze , jedyne i sluszne

• 0

Konstrukcja Rama jest genialna w swojej prostocie. Biorąc uchwyt do ręki mam wrażenie że sam mógłbym takie coś zrobić, ani to ładne ani skomplikowane, raptem śruba, sprężyna, trochę metalu … i się zaczyna poszukiwanie. Zrobić samemu nie ma opcji No bo czym ? Może ktoś inny robi podobne bo to przecież proste. Ot taka była moja pierwsza myśl na temat uchwytów po zapoznaniu się z ceną. Kulki i ramiona ram kupiłem na olx resztę(podstawa echo, klamra dziobowki itp) kupiłem w sklepie, policzyłem wszystkie elementy Ram na łódce i wyszło blisko 2 tys. Fakt są pancerne, jednak biorąc pod uwagę nieskomplikowany proces produkcji takich rzeczy wg mnie powinny być znacznie tańsze, ceny w USA uważam za uczciwe.

Dość narzekania, mocniejszych uchwytów ze stali/metalu nie widziałem, możliwość przedłużenia i ustawienia pod każdym możliwym kątem (rewelacja), siła trzymania na kulce wystarczająca.

Zastanawia mnie tylko trzymanie obejm/szpilek na relingu, trochę się to rusza, boje się że zerwę gwint odkręcając.

post-53326-0-33858100-1646322798_thumb.jpeg

Edytowane przez Radbraw

• 0

Wiem prawda boli najbardziej , ale też otwiera oczy.

Szanyje wszystko,tylko nie pisanie głupot.

Niestety często jest ciężko odfiltrować opinie ludzi mających pojęcie o danym produkcie, od opini ludzi którzy nie mają żadnego pojęcia.

Tak działa internet.

A podstawową przewą tych produktów jest cena.

U nas tylko to się liczy i tylko to jest istotne.

Jakość schodzi na dalszą pozycję.

Jedyne doświadczenie jakie mam z produktami z Ali tego typu to to że rozpadały się po jakimś czasie bądź już przy montażu.

Na Rama jeszcze nie miałem żadnej reklamacji.

A sprzedałem tego trochę.

Jak będzie pierwsza to tu napiszę, obiecuje.

Jakoś kosztuje, chyba każdy powinien to zrozumieć.

Lubisz obrażać ludzi. Bardzo łatwo ci to przychodzi i w ten właśnie mentalnie ograniczony sposób  prowadzisz swoją agitację marketingową, dlatego określenie „dziadowska” idealnie określa jej poziom.

Stale zarzucasz innym (mnie :) ) głupotę. Może zastanów się jednak nad sobą  ;) .

Zaklinasz rzeczywistość twierdząc że Chiński produkt nie może być tej samej jakości jak europejski lub z USA. Zdaję sobie sprawę że gdybyś to przyznał musiałbyś zmienić zajęcie :) , tylko że chyba ciągle nie dotarło do ciebie jak wielka ilość rzeczy które cię otaczają jest wyprodukowane w Chinach.

Jak myślisz jaką cześć ceny stanowią bezpośrednie koszty wyprodukowania przedmiotu, w tym przypadku wykonanie projektu, formy, koszt surowca, wykonania odlewu, malowanie, zapakowanie a jaką marże i podatki?

Więcej niż 25% ?

I teraz odejmij te wszystkie narzuty z produktu europejskiego/USA i wyjdzie ci skąd taka różnica przy porównywalnej jakości.

Chińczycy wbrew zapyziałym stereotypom uczynili bardzo duże postępy i obecnie nadużywanie określenia ”chińszczyzna” nie stanowi już synonimu bylejakości, tylko raczej świadczy o małej świadomości komentującego. Im prędzej to zrozumiesz tym prędzej zejdziesz na ziemię. Ich produkty obecnie najczęściej nie są już „no name”, tylko z rozmyślnie sygnowanym logo producenta.

Twoje doświadczenia z Ali świadczą tylko o tym że albo masz pecha, albo nie potrafisz wybrać odpowiedniego sprzedawcy np. na podstawie opinii klientów albo zwyczajnie zmyślasz, bo ja mam zupełnie inne doświadczenia i to nie tylko z uchwytami ale np. z częściami do maszyn.

I jeszcze dodam że ja zdaję sobie sprawę że jakość kosztuje i jednak najczęściej kupuję ogólnie przedmioty sprawdzonych i nie najtańszych marek, ale tutaj nie o to chodzi, tylko o to że z uporem maniaka zaprzeczasz faktom.

• 0

@ Arkadio

Agitacja marketingowa na Jerku?

No dobra, jak już się pośmialiśmy.

To teraz dostaniesz bardzo cenną życiawą lekcję.

Zapamiętaj

Cena = jakość.

Naprawdę fajny jesteś  :D

To na dobranoc pomyśl sobie ile osób zainteresowanych uchwytami trafi na to forum  :)

• 0

Naprawdę fajny jesteś :D

To na dobranoc pomyśl sobie ile osób zainteresowanych uchwytami trafi na to forum :)

Dzień dobry @Arkadio,

dziś dzień wolny więc pozwoliłem sobie przyjrzeć się ofercie którą podlinkowałeś.

I dochodzę do fantastycznych wniosków ????

Że jestem naprawdę dobry w tym co robię ????

Nawet nie zadałeś sobie odrobinę trudu by porównać ceny proponowanych podrabianych produktów z orginałami.

A wystarczyły dwie minuty.

I nie trzeba pisać o mercedesach, oplach wycieraczkach i takich tam bzdurach.

I może jak napisałeś, że mało ludzi trafi na to forum zainteresowanych zakupem tych produktów.

To nawet tej małej garstce ???? króra trafia należy się trochę prawdy.

Proszę wytłumacz mi jaki jest sens kupowania podrubki za 243 zł gdy orginał kosztuje 299 zł ????

Nie wspomnę o czasie oczekiwania i gwarancji z Ali ????

56 zł czy warto?

Ps albo wiesz co już nic nie tłumacz. ????

post-57541-0-79803300-1646478524_thumb.jpg

post-57541-0-76535100-1646478548_thumb.jpg

Edytowane przez @Brig
  • Like 2

• 0

Trochę jestem zawiedziony ramem bo kupiłem podstawę do montazu ekranu i nie ma śrub mocujących. Teraz muszę jeszcze dymać do sklepu i dobierać śruby. Czy to aż taki problem żeby to dorzucić do zestawu? Zapłaciłbym te parę groszy więcej.

juz oddawna jest ogolny trend wszedzie , ze wsztskie elementy zestawu dokupuje sie osobno.... kiedys bylo oczywiste ,ze srubki, nakretki inne pierdoly byly w zestawie, dzis licza wszytsko

W mojej branzy elektrycznej , kiedys jak sie kupowalo slup oswietleniowy i fundament to byl komplet - slup, tabliczka zaciskowa, podkladki i nakretki. dzis kazda pozycja widnieje osobnoi takich przykladow jest na peczki

• Like 1

• 0

Trochę jestem zawiedziony ramem bo kupiłem podstawę do montazu ekranu i nie ma śrub mocujących. Teraz muszę jeszcze dymać do sklepu i dobierać śruby. Czy to aż taki problem żeby to dorzucić do zestawu? Zapłaciłbym te parę groszy więcej.

Pałąki mają różną grubość, jak chcesz mieć ładnie, na nakrętkach kołpakowych to trzeba dobrać w miarę dokładnie tą długość. Pamiętaj, że najlepsze są a2/a4, ocynk ze sklepu jak lubisz rdzawe zacieki.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

• 0

Każdy swoje będzie chwalił i inne uznawał za gorsze. Skoro mowa o cenach to wystarczy odrobina chęci i trochę umiejętności wyszukiwania i przeglądania stron w internecie. Nie obrażając innych co do wyboru i sugerowania jednego jedynego słusznego produktu. To kupujący wybiera jaki produkt chce kupić.Ja za swój z przesyłką zapłaciłem chyba 76zł.

post-64721-0-93410300-1646491353_thumb.jpg

• 0

Każdy swoje będzie chwalił i inne uznawał za gorsze. Skoro mowa o cenach to wystarczy odrobina chęci i trochę umiejętności wyszukiwania i przeglądania stron w internecie. Nie obrażając innych co do wyboru i sugerowania jednego jedynego słusznego produktu. To kupujący wybiera jaki produkt chce kupić.Ja za swój z przesyłką zapłaciłem chyba 76zł.

Pewnie tak ale w tym krótsze i tańsze ramie. Poza tym full metal czy plastik?

• 0

Super 76 zł?

Jestem z Ciebie dumny.

Prawdziwy jastrząb okazji.

Możesz dać linka to zamówię dwa.

Albo może jak ci tak dobrze idzie , to poszukaj jeszcze trochę .

Ktoś mówił, że są po 19.50 zł.

• 0

Pewnie tak ale w tym krótsze i tańsze ramie. Poza tym full metal czy plastik?

Plastik na kulce 1" do małych urządzeń. 1" ram w żadnym wypadku nie kosztuje 400 przy takich parametrach. Ja przeglądałem i różnica w cenie dla modeli porównywalnych nie usprawiedliwia ryzyka jakościowego. Każdy sobie kupi co uważa. Po co drążyć temat.

• 0

Pałąki mają różną grubość, jak chcesz mieć ładnie, na nakrętkach kołpakowych to trzeba dobrać w miarę dokładnie tą długość. Pamiętaj, że najlepsze są a2/a4, ocynk ze sklepu jak lubisz rdzawe zacieki.

Dla tego mnie to wk... ia, najlepiej teraz jechać z podstawą i ekranem żeby dokładnie dobrać śrubę ????

• 0

Plastik z elementami metalu (śruba i nakrętka uchwytu metalowa)

Niech każdy kupuję jaki mu pasuje RAM na pewno jest bardzo dobry dobry, ale przez samo podejście "przedstawiciela marki" dyskwalifikuje go dla mnie jako przedmiot użytkowy. Obecnie ten słabej jakości sprzęt spełnia moje oczekiwania i nie zamierzam go zmieniać

• Like 1

• 0

Dzień dobry @Arkadio,

dziś dzień wolny więc pozwoliłem sobie przyjrzeć się ofercie którą podlinkowałeś.

I dochodzę do fantastycznych wniosków ????

Że jestem naprawdę dobry w tym co robię ????

Nawet nie zadałeś sobie odrobinę trudu by porównać ceny proponowanych podrabianych produktów z orginałami.

A wystarczyły dwie minuty.

I nie trzeba pisać o mercedesach, oplach wycieraczkach i takich tam bzdurach.

I może jak napisałeś, że mało ludzi trafi na to forum zainteresowanych zakupem tych produktów.

To nawet tej małej garstce ???? króra trafia należy się trochę prawdy.

Proszę wytłumacz mi jaki jest sens kupowania podrubki za 243 zł gdy orginał kosztuje 299 zł ????

Nie wspomnę o czasie oczekiwania i gwarancji z Ali ????

56 zł czy warto?

Ps albo wiesz co już nic nie tłumacz. ????

Ja nie napisałem że mało zainteresowanych trafi na to forum, jak byś chciał. Zasugerowałem, że wprost przeciwnie  :)

Na zestawie widocznym na zdjęciu zaoszczędziłem 600-700 zł. w porównaniu z oryginałami  :D

post-71475-0-89285200-1645378940_thumb.jpg

Przy zakupie decydowała chęć sprawdzenia jakości i oczywiście różnica w cenie ale muszę przyznać że po trafieniu na tak zarozumiałego i posiadającego "wyłączność na prawdę" sprzedawcy, mam dodatkową satysfakcję. Twoje podejście do klientów(potencjalnych) odstręcza, i widzę że nie masz o tym zielonego pojęcia  ;) .

W swoim zadufaniu twierdzisz, że sprzedajesz RAM w pakietach. Przy tak obcesowym i aroganckim traktowaniu ludzi o odmiennej opinii, zaczniesz je sprzedawać na sztuki. O ile w ogóle...

• Like 3

• 0

Nasze forum nie służy do udowadniania sobie racji przez dystrybutorów / sprzedawców sprzętu.

Zwłaszcza gdy pomijają oni kulturę wypowiedzi i szacunek wobec uczestników dyskusji.

Stąd takie posty są i będą usuwane, a uczestnicy takich dyskusji będą otrzymywali ostrzeżenia aż do bana.

• Like 1

• 0

Kupiłem kilka komponentów RAM. Potem kupiłem na Aliexpress kulkę 1" z mocowaniem, które mi pasowało, oraz ramię na 1" i taką zaciskaną szczękę, jak na zdjęciu powyżej. Ramię pękło w środku, bo skróciłem sprężynę, która była założona na śrubie. Była za długa i uniemożliwiała porządne zaciśnięcie ramienia na kulkach. Potem zerwał się gwint w szczęce zaciskowej. Dokręcałem mocno, bo nie trzymało mi silnika dziobowego w podróży. Wymieniłem gwint, zaciskałem mocno, to pękło jedno ramię tego zaciskowego badziewia. Już nie kupię "RAMa" na Aliexpress. Wszystko było plastikowe.

Edytowane przez karkoszek
  • Like 2

• 0

Kupiłem kilka komponentów RAM. Potem kupiłem na Aliexpress kulkę 1" z mocowaniem, które mi pasowało, oraz ramię na 1" i taką zaciskaną szczękę, jak na zdjęciu powyżej. Ramię pękło w środku, bo skróciłem sprężynę, która była założona na śrubie. Była za długa i uniemożliwiała porządne zaciśnięcie ramienia na kulkach. Potem zerwał się gwint w szczęce zaciskowej. Dokręcałem mocno, bo nie trzymało mi silnika dziobowego w podróży. Wymieniłem gwint, zaciskałem mocno, to pękło jedno ramię tego zaciskowego badziewia. Już nie kupię "RAMa" na Aliexpress. Wszystko było plastikowe.

Podpowiem ci że przed zakupem powinieneś poczytać opinie klientów na Ali. To dużo daje i jest bardzo miarodajne. Po drugie czytaj opisy. Jeżeli nie chcesz albo nie lubisz, odpuść sobie kupowanie  :)

Jeżeli chciałeś wykonanie z aluminium, wystarczyło takie wybrać. Jednak powiem Ci że kupiłem też z tworzywa i okazuje się że też są naprawdę mocne. 

Do usztywnienia silnika dziobowego używam akurat aluminiowego i trzyma jak w imadle  :)