-PYTOON- Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Witam,Czy ktoś z Was testował takie rozwiązania?http://www.rammount24.pl/product-pol-585-Uchwyt-do-Humminbird-seria-100-300-500-700-seria-Matrix-oraz-Lowrance-seria-Elite-5-montowany-do-plaskiej-powierzchni.htmlhttp://www.rammount24.pl/product-pol-3666-RAM-Mount-uchwyt-X-Grip-TM-IV-do-Apple-iPhone-6s-Plus-montowany-do-plaskiej-powierzchni.htmlChciałbym takie coś przykręcić do burty, żeby nie nosić echa w coverze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2022 Która śruba? Dokładnie. Napisz bo mam, to może wymienię na oryginał żeby nie narażać sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Ta dociskowa , co spaja dwa elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 (edytowane) Witajcie, zastanawiam się nad ,,mobilnym,, rozwiązaniem mocowania echosondy na relingu, obecnie mam zamontowaną na stałe w uchwycie C… pytanie brzmi czy ktoś z was wiesza 9/10 cali na uchwycie z 1.5-calową głowicą obrotową, (RAP-401U) ?Dla lepszego zrozumienia mojego skompilowanego pytania zamieszczam zdjęcia interesujących mnie elementówEdyta: Czasem potrzebuję powiesić echo przy rufie czasem bliżej dziobu. Edytowane 17 Grudnia 2022 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Korczas Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 (edytowane) Witajcie, zastanawiam się nad ,,mobilnym,, rozwiązaniem mocowania echosondy na relingu, obecnie mam zamontowaną na stałe w uchwycie C… pytanie brzmi czy ktoś z was wiesza 9/10 cali na uchwycie z 1.5-calową głowicą obrotową, (RAP-401U) ?Dla lepszego zrozumienia mojego skompilowanego pytania zamieszczam zdjęcia interesujących mnie elementówEdyta: Czasem potrzebuję powiesić echo przy rufie czasem bliżej dziobu. Mam ten mobilny element średniej wielkości (są trzy wielkości,kula 1,5 cała)do podtrzymywania silnika dziobowego,przy tym świetnie to się sprawdza.Sprawdzałem jak to wyglada z mocowaniem echa na relingu (Raymarine Axiom 7) powiem szczerze ze słabo to wyglada nie jest to stabilne mocowanie.Jest to nie tani element a moim zdaniem do takiego zastosowanie się nie nadaje szczególnie przy echu 9-10 cali.Pozostałem przy mocowaniu podwójnym skręcanych na śruby które daje 100% pewności. Edytowane 17 Grudnia 2022 przez Korczas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Radek będzie to jeździć na relingu....do podtrzymania pałąka dziobówki sprawdza się w 100% ,przy mocowaniu ekranu nie ryzykował bym ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 (edytowane) Dwie echosondy na jednym uchwycie ...czemu nie ?https://fox-boats-shop.pl/pl/p/UCHWYT-NA-DWIE-ECHOSONDY-Z-KULKA-RAM/1437https://fox-boats-shop.pl/pl/p/UCHWYT-NA-DWIE-ECHOSONDY-Z-UCHWYTEM-RAM/1438 Edytowane 17 Grudnia 2022 przez Krzysztof Kacprzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 (edytowane) Mam ten element do dziobowki tak jak piszecie i faktycznie tani nie jest. W takim razie zamontuję drugą kulkę na stałe na relingu i będę przekładał z ramieniem. Dzięki serdeczne chłopaki za odzew Edytowane 17 Grudnia 2022 przez Radbraw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Korczas Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Mam ten element do dziobowki tak jak piszecie i faktycznie tani nie jest. W takim razie zamontuję drugą kulkę na stałe na relingu i będę przekładał z ramieniem. Dzięki serdeczne chłopaki za odzew Moim zdaniem jedyne rozsądne bezproblemowe rozwiązanie i napewno bezpieczne.Tez mam sporo tych różnych elementów zamocowanych na relingach i na burtach łodzi na stałe.Takie rozwiązania są szybkie i mega wygodne.Łajba co prawda wyglada troszkę jak choinka ale w obecnym czasie ma to tez swój plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 17 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Dwie echosondy na jednym uchwycie ...czemu nie ?https://fox-boats-shop.pl/pl/p/UCHWYT-NA-DWIE-ECHOSONDY-Z-KULKA-RAM/1437https://fox-boats-shop.pl/pl/p/UCHWYT-NA-DWIE-ECHOSONDY-Z-UCHWYTEM-RAM/1438Ta cena z drugiego linka rozumiem że z jednym ekranem …? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Powiedzcie proszę, czy RAM na głowicach 1.5 cala utrzyma ultrę 10 cali (1,8 kg) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcipas Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Utrzyma spokojnie, mam to echo na takiej właśnie kuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Ja też. I to jeszcze na długim ramieniu. Nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Dziękuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 (edytowane) Tez skorzystam z tej informacji, zastanawiałem się nad zakupem 2,25 cala ale jeśli u was się trzyma … Edytowane 21 Grudnia 2022 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jogger1 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 U mnie RAM 1,5 cała trzyma sztywno echo 12 cali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 W pionie tak, jak się nachyli ok 45’ to trzeba porządnie skręcić na kulce 1,5 cala bo ekran zaczyna w podłogę patrzeć 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 (edytowane) U mnie Ultra 10 i długie ramię 1,5 i nie było problemu. Trzyma. Ale nie wożę echa na przyczepie, więc nie wiem, jakby się zachowało na drodze czy kcoich łbach. Na wodzie nie ma problemu. Skręcone mocno. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Edytowane 22 Grudnia 2022 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 RAM C.Garmin 12" na sztywno w pionie bez problemu.HB 10" kąt około 60 stopni nie daje rady, czasami puszcza, najczęściej przy skokach na dużej fali. Transport bez problemu bo resory i amorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CORNEL Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 (edytowane) Ram z kulą 1,5 cala jest dedykowany do ekranów echa max 9 cali. Podstawy do echa do max 9 cali mają kule 1,5 cala, większe ekrany wiszą / stoją na kuli 2,25. Edytowane 22 Grudnia 2022 przez CORNEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 RAM C.Garmin 12" na sztywno w pionie bez problemu.HB 10" kąt około 60 stopni nie daje rady, czasami puszcza, najczęściej przy skokach na dużej fali. Transport bez problemu bo resory i amorki.Od siebie mogę powiedzieć , że - jeśli mamy np HDS Carbon lub Live 9" lub Helix-a 10 " i nie osiągamy dużych prędkości lub pływamy po lekko zafalowanej wodzie to Kula C (1,5") da sobie radę , niestety przy nieco większym świrowaniu na wodzie lub zafalowanym zbiorniku i ustawieniu echa pod kątem - szczególnie Helixa 10" czy ULTRY 10" ma prawo dobijać,- ze swojego doświadczenia HDS 9" ( Carbon lub Live) potrafił się pokłonić przy kuli C (1.5") na najdłuższym ramieniu - trzeba pamiętać żeby BARDZO MOCNO SKRĘCIĆ motylek w ramieniu,- ogólnie według producenta RAM MOUNTS powyżej 9" zalecany jest montaż echosondy na kuli D ( 2,25") i wtedy nie ma najmniejszych problemów z tym czy echo się nam utrzyma, Jeśli chcemy mieć święty spokój to warto zaopatrzyć się od razu w uchwyt na kuli D (2,25") - to nam się nie złoży z echem do 16" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 (edytowane) Jasna sprawa ze 2,25 jest bezpieczniejsza tylko przy ekranie 9/10 cali wyglada jak hak holowniczy od traktoraEdyta: sama rączka od śruby mogła by być dłuższa wtedy z większa siłą można by dokręcić uchwyt wielkości 1,5’ ,,C,, Edytowane 22 Grudnia 2022 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CORNEL Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 (edytowane) Nie idźcie na skróty, bo wytrzyma, dokręcę na maxa...., a potem ekran za kilkanaście tysi leci na twarz a następny post jest jak wymienić pęknięty ekran. Większego motylka nie dają specjalnie żeby fachofcy nie kombinowali. Kula ma określoną powierzchnię i wytrzymuje określone ciężary, ja wolę mieć zabezpieczony sprzęt, a w deeee wygląd. Edytowane 22 Grudnia 2022 przez CORNEL 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 Nie idźcie na skróty, bo wytrzyma, dokręcę na maxa...., a potem ekran za kilkanaście tysi leci na twarz a następny post jest jak wymienić pęknięty ekran. Większego motylka nie dają specjalnie żeby fachofcy nie kombinowali. Kula ma określoną powierzchnię i wytrzymuje określone ciężary, ja wolę mieć zabezpieczony sprzęt, a w deeee wygląd. I tu jest meritum sprawy... ekrany za 15k i cudowanie jak tu kupic uchwyt tańszy o 200-300zl... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 Jasna sprawa ze 2,25 jest bezpieczniejsza tylko przy ekranie 9/10 cali wyglada jak hak holowniczy od traktoraEdyta: sama rączka od śruby mogła by być dłuższa wtedy z większa siłą można by dokręcić uchwyt wielkości 1,5’ ,,C,,Zerwiesz kolego gwint - sprawdzone przez jednego z moich klientów Nie idźcie na skróty, bo wytrzyma, dokręcę na maxa...., a potem ekran za kilkanaście tysi leci na twarz a następny post jest jak wymienić pęknięty ekran. Większego motylka nie dają specjalnie żeby fachofcy nie kombinowali. Kula ma określoną powierzchnię i wytrzymuje określone ciężary, ja wolę mieć zabezpieczony sprzęt, a w deeee wygląd. Dlatego uważam że jak "kupiłeś wóz to powinno stać Cię na konia" i oszczędzanie na uchwycie do echa za 8-10 k zł lub więcej to strasznie słabe... Aczkolwiek w naszym Narodowym zwyczaju idzie że jak coś "jakby działa" to po co kombinować Bardzo często spotykam się z sytuacjami że: Dzwoni klient i pyta o uchwyt do echo GPS MAP 12" czy HDS 12" , dostaje informację że mocno wskazany jest zakup na Kuli D. Tego samego dnia Klient zamawia zestaw 1,5" ( na najkrótszym ramieniu co by najmniejsza dźwignia się robiła ), za kilka dni dostaję zwrot zamówionego uchwytu z odciśniętą gumą na kuli jak by ktoś to w imadło wcisnął i dzwoni ten sam klient, że do dooopy ten uchwyt i dlaczego tak drogo kosztuje ten pod echo 12" ... Jak by Garminy czy Lowrance-a w kiosku Ruchu rozdawali do paczki papierosów... Ram jasno podaje że: Kula B 1" - 4-5" ekranKula C 1,5" - 7-9" ekranKula D 2,25" 9" -> 16" wieszałem i trzyma jak przyspawanyStosując się do zaleceń na pewno wszystko będzie działać jak należy. Szczerze dziwię się czasem niektórym klientom którzy kupują echo 10-12", system Live, chwalą się łodzią za 100 a czasami i więcej tyś zł a szkoda im wydać kilka stów na porządny uchwyt do ekranu czy do systemu LIVE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 Tak na marginesie, to wg samego RAM na kuli C (1,5") można powiesić do 4 funtów: https://rammount.com/pages/glossary-of-terms https://modestmounts.com.au/blogs/modest/ram-mount-weight-capacity-which-ball-mount-do-i-need A właśnie 4 funty waży ultra 10": https://www.garmin.com/pl-PL/p/626316#specs Nie wiem, jak się taki zestaw sprawdza w praktyce, ale jak wynika z powyższego, nie jest to chyba niezgodne z zaleceniami producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
-PYTOON-
Witam,
Czy ktoś z Was testował takie rozwiązania?
http://www.rammount24.pl/product-pol-585-Uchwyt-do-Humminbird-seria-100-300-500-700-seria-Matrix-oraz-Lowrance-seria-Elite-5-montowany-do-plaskiej-powierzchni.html
http://www.rammount24.pl/product-pol-3666-RAM-Mount-uchwyt-X-Grip-TM-IV-do-Apple-iPhone-6s-Plus-montowany-do-plaskiej-powierzchni.html
Chciałbym takie coś przykręcić do burty, żeby nie nosić echa w coverze.
Top użytkownicy dla tego pytania
36
28
26
16
Popularne dni
22 Gru
29
17 Mar
23
22 Lut
17
18 Mar
17
Top użytkownicy dla tego pytania
cabage 36 odpowiedzi
Radbraw 28 odpowiedzi
brig 26 odpowiedzi
nurek28 16 odpowiedzi
Popularne dni
22 Gru 2022
29 odpowiedzi
17 Mar 2022
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
17 odpowiedzi
18 Mar 2022
17 odpowiedzi
Popularne posty
wujek
Może zamiast wysyłać sprzęt do RAMa lepiej wysłać screeny z tej dyskusji jak przedstawiciele marki reprezentują firmę wśród polskich wędkarzy. Zgroza...
mario
@Brig, poziom tego forum obniżają takie wpisy jak Twoje, a nie brak merytoryki - z merytoryką sobie forum nieźle radzi. Wiele osób rezygnuje z pisania na forum właśnie dlatego, że takie osoby, jak
Friko
Do czasu. Moja cierpliwość i dobra wola też mają swoje graice. @Brig - żegnam.
Opublikowane grafiki
406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi