-PYTOON- Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Witam,Czy ktoś z Was testował takie rozwiązania?http://www.rammount24.pl/product-pol-585-Uchwyt-do-Humminbird-seria-100-300-500-700-seria-Matrix-oraz-Lowrance-seria-Elite-5-montowany-do-plaskiej-powierzchni.htmlhttp://www.rammount24.pl/product-pol-3666-RAM-Mount-uchwyt-X-Grip-TM-IV-do-Apple-iPhone-6s-Plus-montowany-do-plaskiej-powierzchni.htmlChciałbym takie coś przykręcić do burty, żeby nie nosić echa w coverze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Ja na trzyramiennej przyssawce kiedyś zgubiłem uchwyt. Warunki były nieludzkie, ale u tak nie polecam takiego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 (edytowane) Kula D nie ma prawa drgnąć przy takim małym echo - dokręcaj.Dobrze dokręce za twoją radą.Mam dożywotnią gwarancje Edytowane 11 Sierpnia 2023 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 90% osób które pytały mnie "Czy ma Pan w ofercie przetwornik XYZ" używało przyssawek. Użytkownicy przyssawek dzielą się moim zdaniem na dwie kategorie: tych, którzy już mocują przetwornik w inny sposób i takich co będą mocować przetwornik w inny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 takich co będą mocować przetwornik w inny sposób. ...nowy/następny przetwornik, oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Też nie byłem pewien jakości, ale zamówiłem taki zestaw startowy w ramach testu na Ali i okazało się że jakościowo nie ustępują RAM a nawet w niektórych szczegółach są lepiej wykonane. Na zdjęciu w foliach uchwyty na relingi. Większość z tego zestawu jest ameliniowych, ale i te z amelinium i te z tworzywa jak na razie całkowicie spełniają zadanie. Do tego dokupuję u nas pojedyńcze elementy RAM. Wszystko razem ładnie współpracuje.Ciekawi mnie czy taki zestaw jest jeszcze dostępny…Mógłbyś sprawdzić w historii zakupów i podesłać link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Przesyłam linki. Zestaw sam sobie skompletowałem z całej oferty sklepu. Jakościowo do tej pory wszystko w porządku. Ważne żeby wiedzieć co się kupuje i nie narzekać potem że to plastik, kiedy się nie wybrało aluminium, jak tutaj niektórzy koledzy https://pl.aliexpress.com/item/1005002567632718.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.20.76051c24TmHEhI&gatewayAdapt=glo2polhttps://pl.aliexpress.com/item/1005002646567847.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.24.76051c24TmHEhI&gatewayAdapt=glo2pol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Dzięki ale pewnie oferta się zmieniła bo to chyba nie do końca to. Tych zaciskowych uchwytów na relingi nigdzie nie widzę, tak samo ramiona są też tylko dwa, a u Ciebie na zdjęciu 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Napisałem że sam sobie skompletowałem ten zestaw. Jeszcze jeden link:https://pl.aliexpress.com/item/1005003039050662.html?ug_edm_item_id=1005003039050662&edm_click_module=item_detail%3Fedm_click_module%3D4564347890&tracelog=rowan&rowan_id1=aeug_edm_19479_1_pl_PL_2021-10-08&rowan_msg_id=9161biz_search_product%3A0%3A0_3621830%247c06fa182c6c45beb62476afd9e6d3fd&ck=in_edm_other&gatewayAdapt=glo2pol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PatLove Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Super, dzięki ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 Panowie ma ktoś powieszone dwa ekrany na uchwycie RAM-109VU? Wytrzymuje czy strach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 (edytowane) Panowie ma ktoś powieszone dwa ekrany na uchwycie RAM-109VU? Wytrzymuje czy strach?Ja mam dwa 9+12cali. Wytrzymuje bez najmniejszych obaw - mocne ramię, mocne mocowania. Jak jadę blisko to nawet nie ściągam ekranów, ale przy 120km/h mogą obrócić się od pędu powietrza Moim zdaniem ten uchwyt jest dużo lepszy od największej kuli RAMa i sporo tańszy. Bierz i nie zastanawiaj się Na OLX możesz kupić adapter do mocowania dwóch ekranów Edytowane 31 Października 2023 przez golenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 Super dzięki. Ja ten uchwyt mam kupiony ale wisi na nim tylko GPSMAP 1222. HDSa 12 chciałem dowiesić ???? trochę poczytałem i jest kompatybilny też z Solix 15' - czyli 7.8 kg ???? Moje 2x12' będzie ważyło poniżej 6kg. Kiedyś widziałem u amerykanów prosty patent z kątownikiem do mocowania dwóch ekranów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 (edytowane) Kiedyś widziałem u amerykanów prosty patent z kątownikiem do mocowania dwóch ekranów.Wystarczy aluminiowy kwadratowy profil 70x70x4 długości 20cm, jak chcesz wersję delux to można pomalować na czarny mat jakimś sprayem do alufelg. Profil znajdziesz na allegro No i zależy jak chcesz mieć zamocowane te ekrany -obok siebie to kątownik lub jeden nad drugim to profil Edytowane 31 Października 2023 przez golenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 No dokładnie o to mi chodzi. Dzięki, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Juko Opublikowano 20 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 Panowie, poszukuję rysunku wymiarowego takiego uchwytu na reling:https://apex24.pl/ram-mounts-uchwyt-montowany-do-ramy-kierownicy-z-2-25-calowa-glowica-obrotowa-ram-d-235-1u,id8762.html RAM-D-235UMuszę go zamontować w kłopotliwym miejscu, stąd potrzebna ta wiedza.Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Panowie, poszukuję rysunku wymiarowego takiego uchwytu na reling: https://apex24.pl/ram-mounts-uchwyt-montowany-do-ramy-kierownicy-z-2-25-calowa-glowica-obrotowa-ram-d-235-1u,id8762.html RAM-D-235UMuszę go zamontować w kłopotliwym miejscu, stąd potrzebna ta wiedza.Z góry dzięki.Napisałem Priv - może będę w stanie pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Jak przewozicie swoje wędki nad wodę? Bo u mnie w aucie zawsze za mało miejsca, bakist na wędki w mojej łodzi nie ma. Kupiłem uchwyty z przyssawkami https://allegro.pl/oferta/uchwyt-mikado-na-2-wedki-z-przyssawka-14023112584 , przyssam na wewnętrznej burcie przy pokładzie (pokład szorstki, nie złapie), myślę, że będzie ok. Wędki mogą być uzbrojone, gotowe do łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michcio Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2024 Panowie, planuję montaż ultry 102 na balonie pontonu. Które akcesoria polecacie, aby to było z głową zmontowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adiz1 Opublikowano 11 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2024 (edytowane) Cześć. Czy ma jakieś znaczenie, w praktycznym operowaniu/ przy regulacji ekranu echosondy na łodzi, w jakiej pozycji są te aluminiowe „kleszcze”, a konkretnie sprężyna znajdująca się wewnątrz? Nie miałem wcześniej styczności z RAM-em, więc stąd, to może dziwne dla niektórych z Was, pytanie. Jedyne co zauważyłem operując tym na sucho, to t,o że nacisk szczęk na kulę, wydaje się być różny w zależności czy dana kula jest po stronie sprężyny, czy po przeciwnej. Edytowane 11 Lutego 2024 przez adiz1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 11 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2024 Cześć. Czy ma jakieś znaczenie, w praktycznym operowaniu/ przy regulacji ekranu echosondy na łodzi, w jakiej pozycji są te aluminiowe „kleszcze”, a konkretnie sprężyna znajdująca się wewnątrz? Nie miałem wcześniej styczności z RAM-em, więc stąd, to może dziwne dla niektórych z Was, pytanie. Jedyne co zauważyłem operując tym na sucho, to t,o że nacisk szczęk na kulę, wydaje się być różny w zależności czy dana kula jest po stronie sprężyny, czy po przeciwnej.Na przeciwległej stronie sprężyny masz stały delikatny nacisk na kulę do której jest przymocowana, pomaga to przy rozbieraniu zestawu - nie spadnie Ci przy rozbieraniu. Więcej zależności nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 11 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2024 Po stronie sprężyny szybciej Ci rozchyla ścisk na kuli.Jak chcesz odpiąć np. echo razem ze ściskiem to montujesz tak jak na foto 1 a jak chcesz zostawić ścisk na kuli to foto 2. Co do siły ściskania to jest ona jednakowa bo śruba z motylkiem jest na samym środku czyli symetrycznie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Juko Opublikowano 17 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2024 Czym Panowie przykręcacie podstawy montażowe uchwytów ram do łodzi dwupłaszczowej wykonanej z laminatu (np. Kruger Lambda)? Wkrętami nierdzewnymi, czy śrubami nierdzewnymi gwintując wcześniej laminat ?Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 17 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2024 Jak nie masz dostępu do drugiej strony to nitonakrętki lub wkręty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 18 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2024 Wystarczy aluminiowy kwadratowy profil 70x70x4 długości 20cm, jak chcesz wersję delux to można pomalować na czarny mat jakimś sprayem do alufelg. Profil znajdziesz na allegro No i zależy jak chcesz mieć zamocowane te ekrany -obok siebie to kątownik lub jeden nad drugim to profilNie mam kompletnie wyobraźni technicznej , a mam w planie zastosować RAM109-VU do dwóch echosond . 7" na górze i 9" na dole na jednym uchwycie założonym na ramieniu RAM . Widziałem patenty z kątowo wygiętą blachą . Jak mniej więcej wyglądać miałoby mocowanie ploterów w w/w patencie z profilem ? Byłbym wdzięczny za jakąś fotkę czy opis . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 18 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2024 (edytowane) Nie mam kompletnie wyobraźni technicznej , a mam w planie zastosować RAM109-VU do dwóch echosond . 7" na górze i 9" na dole na jednym uchwycie założonym na ramieniu RAM . Widziałem patenty z kątowo wygiętą blachą . Jak mniej więcej wyglądać miałoby mocowanie ploterów w w/w patencie z profilem ? Byłbym wdzięczny za jakąś fotkę czy opis .. Edytowane 18 Lutego 2024 przez Sławek77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
-PYTOON-
Witam,
Czy ktoś z Was testował takie rozwiązania?
http://www.rammount24.pl/product-pol-585-Uchwyt-do-Humminbird-seria-100-300-500-700-seria-Matrix-oraz-Lowrance-seria-Elite-5-montowany-do-plaskiej-powierzchni.html
http://www.rammount24.pl/product-pol-3666-RAM-Mount-uchwyt-X-Grip-TM-IV-do-Apple-iPhone-6s-Plus-montowany-do-plaskiej-powierzchni.html
Chciałbym takie coś przykręcić do burty, żeby nie nosić echa w coverze.
Top użytkownicy dla tego pytania
36
28
26
16
Popularne dni
22 Gru
29
17 Mar
23
22 Lut
17
18 Mar
17
Top użytkownicy dla tego pytania
cabage 36 odpowiedzi
Radbraw 28 odpowiedzi
brig 26 odpowiedzi
nurek28 16 odpowiedzi
Popularne dni
22 Gru 2022
29 odpowiedzi
17 Mar 2022
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
17 odpowiedzi
18 Mar 2022
17 odpowiedzi
Popularne posty
wujek
Może zamiast wysyłać sprzęt do RAMa lepiej wysłać screeny z tej dyskusji jak przedstawiciele marki reprezentują firmę wśród polskich wędkarzy. Zgroza...
mario
@Brig, poziom tego forum obniżają takie wpisy jak Twoje, a nie brak merytoryki - z merytoryką sobie forum nieźle radzi. Wiele osób rezygnuje z pisania na forum właśnie dlatego, że takie osoby, jak
Friko
Do czasu. Moja cierpliwość i dobra wola też mają swoje graice. @Brig - żegnam.
Opublikowane grafiki
406 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi