Skocz do zawartości
  • 0

Uchwyty RAM Mounts

-PYTOON-

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

90% osób które pytały mnie "Czy ma Pan w ofercie przetwornik XYZ" używało przyssawek. Użytkownicy przyssawek dzielą się moim zdaniem na dwie kategorie: tych, którzy już mocują przetwornik w inny sposób i takich co będą mocować przetwornik w inny sposób. :)

• 0

Też nie byłem pewien jakości, ale zamówiłem taki zestaw startowy w ramach testu na Ali i okazało się że jakościowo nie ustępują RAM a nawet w niektórych szczegółach są lepiej wykonane. Na zdjęciu w foliach uchwyty na relingi. Większość z tego zestawu jest ameliniowych, ale i te z amelinium i te z tworzywa jak na razie całkowicie spełniają zadanie. Do tego dokupuję u nas pojedyńcze elementy RAM. Wszystko razem ładnie współpracuje.post-71475-0-89285200-1645378940_thumb.j

Ciekawi mnie czy taki zestaw jest jeszcze dostępny…

Mógłbyś sprawdzić w historii zakupów i podesłać link?

• 0

Przesyłam linki. Zestaw sam sobie skompletowałem z całej oferty sklepu. Jakościowo do tej pory wszystko w porządku. Ważne żeby wiedzieć co się kupuje i nie narzekać potem że to plastik, kiedy się nie wybrało aluminium, jak tutaj niektórzy koledzy smile.png

https://pl.aliexpress.com/item/1005002567632718.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.20.76051c24TmHEhI&gatewayAdapt=glo2pol

https://pl.aliexpress.com/item/1005002646567847.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.24.76051c24TmHEhI&gatewayAdapt=glo2pol

• Like 1

• 0
  • 0

Panowie ma ktoś powieszone dwa ekrany na uchwycie RAM-109VU? Wytrzymuje czy strach?

Ja mam dwa 9+12cali. Wytrzymuje bez najmniejszych obaw - mocne ramię, mocne mocowania. Jak jadę blisko to nawet nie ściągam ekranów, ale przy 120km/h mogą obrócić się od pędu powietrza :)

Moim zdaniem ten uchwyt jest dużo lepszy od największej kuli RAMa i sporo tańszy. Bierz i nie zastanawiaj się

Na OLX możesz kupić adapter do mocowania dwóch ekranów

Edytowane przez golenia
  • Like 1

• 0

Super dzięki. Ja ten uchwyt mam kupiony ale wisi na nim tylko GPSMAP 1222. HDSa 12 chciałem dowiesić ???? trochę poczytałem i jest kompatybilny też z Solix 15' - czyli 7.8 kg ???? Moje 2x12' będzie ważyło poniżej 6kg.

Kiedyś widziałem u amerykanów prosty patent z kątownikiem do mocowania dwóch ekranów.

• 0

Kiedyś widziałem u amerykanów prosty patent z kątownikiem do mocowania dwóch ekranów.

Wystarczy aluminiowy kwadratowy profil 70x70x4 długości 20cm, jak chcesz wersję delux to można pomalować na czarny mat jakimś sprayem do alufelg. Profil znajdziesz na allegro

No i zależy jak chcesz mieć zamocowane te ekrany -obok siebie to kątownik lub jeden nad drugim to profil

Edytowane przez golenia
  • Like 1

• 0

Panowie, poszukuję rysunku wymiarowego takiego uchwytu na reling:

https://apex24.pl/ram-mounts-uchwyt-montowany-do-ramy-kierownicy-z-2-25-calowa-glowica-obrotowa-ram-d-235-1u,id8762.html

RAM-D-235U
Muszę go zamontować w kłopotliwym miejscu, stąd potrzebna ta wiedza.
Z góry dzięki.

• 0

Panowie, poszukuję rysunku wymiarowego takiego uchwytu na reling:

https://apex24.pl/ram-mounts-uchwyt-montowany-do-ramy-kierownicy-z-2-25-calowa-glowica-obrotowa-ram-d-235-1u,id8762.html

RAM-D-235U

Muszę go zamontować w kłopotliwym miejscu, stąd potrzebna ta wiedza.

Z góry dzięki.

Napisałem Priv - może będę w stanie pomóc.

• 0

Jak przewozicie swoje wędki nad wodę? Bo u mnie w aucie zawsze za mało miejsca, bakist na wędki w mojej łodzi nie ma. Kupiłem uchwyty z przyssawkami https://allegro.pl/oferta/uchwyt-mikado-na-2-wedki-z-przyssawka-14023112584 , przyssam na wewnętrznej burcie przy pokładzie (pokład szorstki, nie złapie), myślę, że będzie ok. Wędki mogą być uzbrojone, gotowe do łowienia :) 

• 0

Cześć. Czy ma jakieś znaczenie, w praktycznym operowaniu/ przy regulacji ekranu echosondy na łodzi, w jakiej pozycji są te aluminiowe „kleszcze”, a konkretnie sprężyna znajdująca się wewnątrz? Nie miałem wcześniej styczności z RAM-em, więc stąd, to może dziwne dla niektórych z Was, pytanie. Jedyne co zauważyłem operując tym na  sucho, to t,o że nacisk szczęk na kulę, wydaje się być różny w zależności czy dana kula jest po stronie sprężyny, czy po przeciwnej.

post-45731-0-64449600-1707653544_thumb.jpg

post-45731-0-62497600-1707653552_thumb.jpg

Edytowane przez adiz1

• 0

Cześć. Czy ma jakieś znaczenie, w praktycznym operowaniu/ przy regulacji ekranu echosondy na łodzi, w jakiej pozycji są te aluminiowe „kleszcze”, a konkretnie sprężyna znajdująca się wewnątrz? Nie miałem wcześniej styczności z RAM-em, więc stąd, to może dziwne dla niektórych z Was, pytanie. Jedyne co zauważyłem operując tym na  sucho, to t,o że nacisk szczęk na kulę, wydaje się być różny w zależności czy dana kula jest po stronie sprężyny, czy po przeciwnej.

Na przeciwległej stronie sprężyny masz stały delikatny nacisk na kulę do której jest przymocowana, pomaga to przy rozbieraniu zestawu - nie spadnie Ci przy rozbieraniu. Więcej zależności nie ma.

• Like 1

• 0

Po stronie sprężyny szybciej Ci rozchyla ścisk na kuli.

Jak chcesz odpiąć np. echo razem ze ściskiem to montujesz tak jak na foto 1 a jak chcesz zostawić ścisk na kuli to foto 2.

Co do siły ściskania to jest ona jednakowa bo śruba z motylkiem jest na samym środku czyli symetrycznie.  

• Like 2

• 0

Wystarczy aluminiowy kwadratowy profil 70x70x4 długości 20cm, jak chcesz wersję delux to można pomalować na czarny mat jakimś sprayem do alufelg. Profil znajdziesz na allegro

No i zależy jak chcesz mieć zamocowane te ekrany -obok siebie to kątownik lub jeden nad drugim to profil

Nie mam kompletnie wyobraźni technicznej , a mam w planie zastosować RAM109-VU do dwóch echosond . 7" na górze i 9" na dole na jednym uchwycie założonym na ramieniu RAM . Widziałem patenty z kątowo wygiętą blachą . Jak mniej więcej wyglądać miałoby mocowanie ploterów w w/w patencie z profilem ? Byłbym wdzięczny za jakąś fotkę czy opis . 

• 0

Nie mam kompletnie wyobraźni technicznej , a mam w planie zastosować RAM109-VU do dwóch echosond . 7" na górze i 9" na dole na jednym uchwycie założonym na ramieniu RAM . Widziałem patenty z kątowo wygiętą blachą . Jak mniej więcej wyglądać miałoby mocowanie ploterów w w/w patencie z profilem ? Byłbym wdzięczny za jakąś fotkę czy opis .

.

Edytowane przez Sławek77