Skocz do zawartości

hand made by spidi

Rekomendowane odpowiedzi

No co ty , jak robisz woblera na rzekę pod ryby nurtu to ma pracować w najsilniejszym uciągu a charakter jego pracy zależy od ciebie.

Tych woblerów po mojemu nie ruszy nawet najsilniejszy nurt i chyba na taki są robione a może niech hahaha się spidi wypowie hahahaha

moje wabie mają kusić rzeczne drapieżniki szczególnie pstrągi i klenie także muszą się sprawdzić w każdych warunkach wodnych jak nie to piec :)

fakt jest taki że robię różne wobki i faktycznie niektóre lepiej nadają się na wolniaki inne na szybszy nurt przynajmniej w moim odczuciu dzieje się tak dlatego że nie robię schematycznie, różnie dociążam ,różne stery co wyjdzie to wyjdzie lubię niespodzianki potem wybieram sobie wobki które mi najbardziej pasują a reszte rozdaję na ten sezon zrobiłem z 70szt także biędzie co rozdawać :D

• 3 tygodnie później...

Ostatnio jak chodzę nad wodę to najwięcej przyjemności mam z ustawiania woblerków i mogę powiedzieć że jestem bardzo zadowolony z tego co pokazują niestety nie przekłada się to ni  jak na razie na złowione rybki ,łowię w małej rzeczce i jest po prostu tragedia chyba już nic tam nie pływa za ten stan rzeczy obwiniam tych panów z pzw którzy zajmują się zarybieniami i zamiast zarybić pstrągiem potokowym te piękne Ciurki to oni wpuścili pstrążka do podwawelskiej Wisły po prostu debile no chyba że jakaś pani się pomyliła robiąc wykaz w excelu hehe

no ale przynajmniej miałem czas na zrobienie paru fotek

pierwsza z rodzaju halo czy coś jest pod pniaczkiem

dsc08100640x480.jpg

Są też z rodzaju grzybnia z nędzą

dsc08102640x480.jpg

dsc08104640x480.jpg

dsc08109640x480.jpg

I coś z rodzaju  głębiej głębiej ale nie za głęboko

dsc08103640x480.jpg

dsc08105640x480.jpg

I na końcu taki mały diuk

dsc08112640x480k.jpg

mam zaległy urlopik więc pobiegłem nad wodę a tu lipa pośniegowe błoto sobie płynie dobrze że miałem troszku woblerów do ustawienia bo bym był zły

a to praca jednego z nich test woblera postawionego na przelewie ;)

Edytowane przez spidi

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...