Skocz do zawartości

hand made by spidi

Rekomendowane odpowiedzi

Abstrahując od łowności, Pozostawienie z rozmysłem nadmiaru folii jest odkrywcze. Wyszło super. To jest dobry przykład na to, że nie należy przesadzać z wygładzaniem każdej fałdki.  :)

Tak właśnie powstają dobre pomysły, które później inni po prostu skopiują.  ;)

Abstrahując od łowności, Pozostawienie z rozmysłem nadmiaru folii jest odkrywcze. Wyszło super. To jest dobry przykład na to, że nie należy przesadzać z wygładzaniem każdej fałdki.  :)

Tak właśnie powstają dobre pomysły, które później inni po prostu skopiują.  ;)

Robercie, to - chyba jednak nie jest folia...

Raczej lakier położony na nie do końca wyschniętej farbie. Wiem, bo kiedyś i mnie udało się uzyskać podobny efekt :D

Doświadczenie (czego nie robić ;) ) bywa okupione "wypadkami przy pracy". Ważne, by wyciągać właściwe wnioski i się nie poddawać :)

Przypadek, nie przypadek, wyszło bardzo ciekawie. Zawsze poobały mi sie te charakterystyczne rozlewane wzorki na wobkach autora, których nakładanie spidi dopracował o perfekcji ( a przypuszczam, że za pierwszym razem też moło być w tym troche przypadku). Takie "fałdowanie grzbietu" też może dać fajne efekty. Zabawa z fakturą woblerów, wcześniej czy później nas czeka... :)

o widzę że ciernik zainteresował kolegów co do wykonania jest to folia alu  są to moje pierwsze wobki oklejane tą techniką także przychodzi mi kilka pomysłów po drodze które albo będą trafione albo nie no i fakt że nie do końca jest to zgodne ze sztuką nakładania foli także z góry przepraszam co wprawniejszych kolegów że muszą na to patrzeć sorrki ale ja się uczę :)

a tak mi się spodobał ten ciernik że dorobiłem mu kilka fotek

o7ql.jpg

6t84.jpg

iey1.jpg

Jednak folia. Cóż, Robercie, masz lepszy wzrok :)

Spidi, nie przepraszaj. Woblerek jest oryginalny właśnie przez "skazę". Celowe marszczenie folii to może dać naprawdę interesujące efekty. Można marudzić, a można się inspirować. Co kto lubi ;)  

• 5 miesięcy temu...

:)

Spojrzałem na Twoje woblerki z przed trzech lat. Konstrukcyjnie przepaść :) Widać progres, dużo dojrzalsze, bardziej dopracowane, ale z wciąż rozpoznawalnym stylem malowania. I bardzo podoba mi się to, co widzę B)​ 

"Drużyna - zbiórka! Na ryby - marsz!!!" ;) 

:)

Spojrzałem na Twoje woblerki z przed trzech lat. Konstrukcyjnie przepaść :) Widać progres, dużo dojrzalsze, bardziej dopracowane, ale z wciąż rozpoznawalnym stylem malowania. I bardzo podoba mi się to, co widzę B)​ 

"Drużyna - zbiórka! Na ryby - marsz!!!" ;) 

jak na razie drużyna ma okres przygotowawczy bo u mnie pstrągalki dopiero od 1 lutego:))