hi tower Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Czy ktoś z Kolegów przerabiał w polskich warunkach "wet wading"? Buty wiadomo, skarpeta neoprenowa + ???. No właśnie, co dalej? Są skarpety dedykowane do brodzenia, co polecanie na nogi i tyłek żeby se nic nie odparzyć podczas przemarszu? Jakieś pianki czy zwykłe "legginsy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Kąpielówki na tyłek, a na nogi skarpety neoprenowe i buty. Zależy od temperatury wody, latem na Łupawie woda jest dość chłodna i można zmarznąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 13 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 no niby banalne ale jak wyjde na brzeg to zjedzą mnie komary a nogi będą poharatane od przedzierania się przez chaszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 no niby banalne ale jak wyjde na brzeg to zjedzą mnie komary a nogi będą poharatane od przedzierania się przez chaszcze.Myślę że dobrze sprawdzą się cienkie bojówk z materiału Ripstop który dość szybko schnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zdarzyło mi się.Na nogi bielizna oddychająca (rajtuzy ), na dupę krótkie spodnie ala bojówki z cienkiego materiały szybkoschnącego.Na stopy skarpety neoprenowe i oczywiście standardowe buty do brodzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Myślę że dobrze sprawdzą się cienkie bojówk z materiału Ripstop który dość szybko schnie. Sprawdzą się, ale paskudnie się kleją do nóg jak są mokre. Lepiej sprawdza się metodyka @hlehle a jak nie ma krzaków, moskitów i innych przeszkadzaczy to kąpielówki są extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Łowiłem tak w zeszłym roku podczas upalnego sierpnia w Dunajcu. Kąpielówki, skarpety neoprenowe, buty do brodzenia. Góra to koszula UV, i na szyi małe pudełeczko z muchami, ewentualnie nieduży chest pack. Woda była na tyle ciepła, że kilka godzin wytrzymałem bez problemu. Po głębszym brodzeniu zawsze można wyjść płycej i się ogrzać Komarów nie odczułem, przez krzaki też się nie przedzierałem. Ale Tomek, moim zdaniem takie łowienie to chyba nie na każde miejsce i warunki. Nie wyobrażam sobie przedzierać się przez krzaki z gołymi nogami, tak samo jak łazić czy stać w mokrych, klejących się spodniach czy kalesonach. Mi się bardzo podobało i mocno utkwiło mi w pamięci, nawet niedawno sobie rozpamiętywałem Mało ciuchów, mało sprzętu, w tym roku jak będzie sposobność to powtórzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Chodzi o moment od 1:49 W czym brodzi ten gość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Ja tak lubie lowic latem na nizinnych rzeczkach, koszula z dlugim rekawem, kapielowiki, naszyjnik wedkarski i na bosaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 ... i na bosaka Odważny z Ciebie gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Ten z filmu brodzi w zwykłych spodniach, ma długą skarpetę wystającą z pod buta, aż pod kolano.Dwa tygodnie tak przełaziłem w Kolumbii, w adidaskach z Decathlonu i skarpecie neoprenowej, a czasem bez Używałem cieniutkich spodni, schły w kwadrans, choć rzeczywiście trochę lepiły się do kopyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 On brodzi w czymś takim http://lpresents.com/presents/wet-wading/ac-10/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 On brodzi w czymś takim http://lpresents.com/presents/wet-wading/ac-10/Świetna rzecz na płytkie siurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Moj kolega ostatnio mial przez kilka godzin "wet wading" po tym jak nagle skonczyl mu sie grunt pod nogami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Ja od połowy maja tak łażę po rzekach W Łobzie, jak był Vision, to mnie było widać Krótkie spodenki, mandały na nogach (bez skarpetek) i pół dnia piechotą w Redze I tak będę śmigał do końca sezonu Polecam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Ja od połowy maja tak łażę po rzekach W Łobzie, jak był Vision, to mnie było widać Krótkie spodenki, mandały na nogach (bez skarpetek) i pół dnia piechotą w Redze I tak będę śmigał do końca sezonu Polecam W dawnych czasach też tak lubiłem, czasami nawet i teraz. Warunek woda ciepła i czysta. Ta przyjemność nie jest za darmo, obecnie każda zmiana pogody skutkuje silnym rwaniem w kolanach, jedyny plus to doskonały podręczny barometr. Zawsze wiem kiedy spada ciśnienie, idą deszcze... Jesteś na dobrej drodze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 (edytowane) Pewnie nie doczekam czasów, kiedy mnie "romantyzm" na dobre złapie Ale staram się z rozsądkiem - jak czuję, że za zimno, to odpuszczam i nie włażę do wody albo wtedy właśnie wolę w gumie Edytowane 16 Czerwca 2016 przez Alek_Art. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Ale staram się z rozsądkiem - jak czuję, że za zimno, to odpuszczam i nie włażę do wody albo wtedy właśnie wolę w gumie Jestem naturalistą, gum nie stosuję nawet w wodzie i rzadko kiedy odpuszczam... A jak jest za zimno, rozsądek podpowiada wybrać cieplejsze miejsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 On brodzi w czymś takim http://lpresents.com/presents/wet-wading/ac-10/ Orientujecie się może czy cos takiego lub podobnego można kupić w PL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Nie da rady, ale z tego co widzę wysyłają w normalnych pieniadzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Orientujecie się może czy cos takiego lub podobnego można kupić w PL ?Kosztuje w przeliczeniu ok. 300zł. Podejrzewam, że Błauciak z Wrocławia zrobi Ci coś takiego na wymiar w podobnej albo i niższej cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Kosztuje w przeliczeniu ok. 300zł. Podejrzewam, że Błauciak z Wrocławia zrobi Ci coś takiego na wymiar w podobnej albo i niższej cenie. Dziękuję Ci za konkret, mogę Cię prosić o jakieś namiary na w/w? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek1976 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Dziękuję Ci za konkret, mogę Cię prosić o jakieś namiary na w/w?Ja w lecie używam czegoś takiego:http://www.szczupak.pl/cormoran-skarpety-neoprenowe-dlugie-i3285.htmldo tego krótkie spodenki + buty do brodzenia i jest ok.Dopóki nie wejdziesz głębiej niż sięga skarpeta jest sucho Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Ja w lecie używam czegoś takiego:http://www.szczupak.pl/cormoran-skarpety-neoprenowe-dlugie-i3285.htmldo tego krótkie spodenki + buty do brodzenia i jest ok.Dopóki nie wejdziesz głębiej niż sięga skarpeta jest sucho Pozdrawiam A jak dluga jest taka skarpeta? Bo niby opisane ze dlugie, ale na focie calkiem standardowo wygladaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 @Przemek1976 dziękuję Ci za linka - mam podobne skarpety orvisa, sprawdzają się doskonale ale potrzebuje czegoś długiego/wysokiego - a wlewająca się woda do środka mi nie przeszkadza. Szukam ochrony przed pokrzywami, gałęziami itp... stąd zainteresowanie czymś co sięga ponad kolana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi