Melanzyk Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Siemanko Chciałem się pochwalić moimi pierwszymi przynętami. Przepraszam za jakość zdjęć ale są robione telefonem bo aparat w Polsce zostawiłem. Niektóre z tych jerków mają już na koncie kilka szczupaczków ok 80cm w 2011r Tutaj dwa wystrugane przeze mnie łamańce jeszcze nie skończone. Różnią się załamaniami. Ten po prawej został przetestowany nad wodą i działa rewelacyjnie Za jakieś 3 tyg ruszę z produkcją na całego gdyż wrócę z urlopu w Polsce i zakupię sobie odpowiednie lakiery itp bo tutaj w Irlandii o nie ciężko. Pozdrawiam Melek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Extra robota, wyglądają super. Klasyczne jery Brawo i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Trzy skończone. Łamaniec od góry spisał się na testach rewelacyjnie - drugi zarzut podczas sprawdzania pracy i przy pontonie uderzył szczupak ponad 80cm 6 brań ale niestety 5 spadów, domyślam się, że przez za małe kotwice jakie miał podczas testów. No i teraz pajkuś nad którym pracuję. Ma 32cm na chwile obecną ale dojdzie jeszcze ogon. Jakieś propozycje gdzie umieścić kotwice? Przy tej długości przynęty to już chyba trzy muszą być (mieszkam i wędkuję w Irlandii a tutaj nie ma limitu jeżeli chodzi o ilość kotwic). Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 ja kotewki bym wstawi: -1szt. 1/3 dlugosci drugiej czesci - patrzac od lba2szt. srodek trzeciej czesci 3 szt klasycznie - dupka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Witam ponownie.Mam pytanie odnosnie wywazania takiej przynety.Nigdy nie robilem tak dlugich wabików i nie wiem gdzie mam umieszczac olow w poszczegolnych elementach. Moze ktos cos podpowie? Czy lepiej w przedniej czesci czy moze idealnie na srodku? Z góry dziekuje za podpowiedzi.Pozdrawiam Melek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tank Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 trochę bawię z takimi dziwakami, jak technicznie wychodzi ok to malowanie już nie jest takie jak tu ludzie piękności pokazują. Właśnie pracuje nad jednym 24cm 3 częściowy bez sterowowcem .Ja to robię na 2 sposoby:1. jeśli chcesz by nurkował czyli praca skokowa w pionie to daje więcej na głowę i po kłopocie- ale rzadko tak robię2. realistyczna praca jak żywej rybki z zakosami , machaniem ogona to sprawa sie bardziej komplikuje- tu juz trzeba trochę czasu poświecić i robić testy bo obciążam środki, przednie i tylnie części segmentów- efekty są nieraz bardzo zaskakujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 (edytowane) Witam wszystkich po dlugiej przerwie.Jakis czas temu wrocilem do wytwarzania wlasnych przynet i i postanowilem odswierzyc temat.Na chwile obecna pracuje nad czym fajnym i mam nadzieje ze uda mi sie to doprowadzic do konca.Ponizej kilka fotek mojego jerka 10cm. Na ta przynete zlapalem sporo duzych ryb w tym sezonie. Najwiekszy szczupak mial 106cm. Malowania na chwile obecna nie sa takie jak bym chcial, ale caly czas probuje okielznac areo i farby createxa.Pozdrawiam Melek Edytowane 24 Września 2013 przez Melanzyk 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Ładne jak bym miał jeszcze zęby to bym zakąsił takiego.Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Piękna robota kolego fajny kształt, ciekawe malowanie i do tego dobre rybki łowią czego chcieć więcej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 naprawdę super się prezentują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 rewelacyjne malowanie, porównując poprzednie malowanie przynęt do tych....to zrobiłeś skok o lata świetlne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Eleganckie jerki, fajna robota i mają swój charakter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Witam! fajnie wygląda ten swimbait....malowałes juz cos podobnego....???? na pierwszy rzut oka to może być problem jak go pomalujesz...połączenie segmentow jest spoko ale czy nie ma problemu po malowaniu i lakierowaniu...??? da radę uruchomić te "zawiasy" ....? czy malujesz osobno kazdy element i potem składasz do kupy...>???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Lux robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 no ciekawie wyglądają... jak podobnie pracują to.... mam troche miejsca w pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Dzieki za mile slowa.Nie sadzilem ze az tyle osob sie odezwie.Ponizej najbardziej jak do tej pory lowny kolor... zabrany nad wode po 2 warstwach poliuretanu i niestety nie dal rady wytrzymac zmasowanego ataku kilkunastu ryb w przedziale 90-106 cm ;-) A to najbardziej aktualny "catch" ;-)Pozdrawiam Melek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Aua! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meyger Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Aua!współczuje przy wyciąganiu musiało boleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 (edytowane) Wyciąganie to Pikuś. Gorsze przebić się na wylot zeby odciac grot zwłaszcza jak duża kotwica.... Edytowane 25 Września 2013 przez Tomasz eS 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Uuu , łowne ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Agresywna przynęta, nie chciałbym być w twojej skórze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Moj kumpel , w takiej sytuacji mówi :"Będzie ryba , atraktor nałożony " Choć teraz musze mu uwagę zwrócić ze nie mówi się atraktor lecz atrakant.... niech wiochy nie robi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Aż się za palca złapałem xd kiedyś na twistera 2cm złowiłem klenia na oko koło 40cm i przy podbieraniu się zaszamotał tak, ze hak przebił mi skórę pomiędzy kciukiem, a palcem wskazującym, powiem, że dość tak nawet bolało xd chyba jakies nerwy tam są ;D całe szczęście, że haczyk był cieniutki i bezzadziorowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 25 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Wbrew pozorom to nie bolało prawie wcale. Palca przebijać nie musiałem bo zrobił to za mnie szczupak. Dodam jeszcze że był to chyba najmniejszy jaki złapałem w tym sezonie. Troszkę sie poszarpal i sie odpial. A w przynęcie odcialem grot i sama wypadła. Małe nacięcie na palcu jakie zabkami zrobił ten szczupaczek goilo sie 2 razy dłużej niż to ze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 27 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Moje ostatnie malowania ;-)Bialy na pierwszym planie to jakas stara przyneta znajomego który poprosił mnie o jej pomalowanie, Dostałem kawałek zniszczonego drewna z masa ubtków, naprawiłem, pomalowałem i wygląda tak na zdjęciu nie widac, ale ta przyneta jest złota a nie biała. Znaczy się w słońcu jest złota Pozdrawiam Melek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi