joker Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Płynie ten okoń jak żywy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Piekna praca! Jestem pelen podziwu. Zdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Malowanie okonia czeka na paczkę z Polski z odtłuszczaczem, podkładami lakierami itp oraz na paczukszę z Envirotexem więc zająłem się jerkiem. Na projekcie miał 15cm, ale jakoś teraz wyszło że ma 14... Pobawiłem się z detalami troszkę i już zaczyna jakoś wyglądać. Będzie dwie wersje, z łuskami i bez gdyż mam kilka pomysłów na malowanie tego jerka, a łuski by wszystko popsuły, tak więc najpierw forma na wersję bez łusek a później dłubanko i kolejna forma! Z racji, że moją ulubioną, najukochańszą, największą i jedyną miłością jest szczupak to kolejny projekt to będzie właśnie zębacz!Tutaj szkic nad którym pracuję... Niestety jak zawsze zresztą nie potrafię narysować ogona mazałem już go z 5 razy i dalej mi się nie podobało... Głowie szczupaka poświęce sporo czasu i postaram się żeby była na maxa realistyczna! ...ale się wkręciłem w to dłubanie, hehe Pozdrawiam Melek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 @ Melanzyk: Również czytałem, że szczupak "atakuje" oko, jednak po zaobserwowaniu kilkudziesięciu brań na wabie bez oka, bezpieczniej przyjąć, iż atakuje po prostu głowę (pewnie 95% wszystkich ataków to ataki od spodu "pyska ofiary", widoczne zwłaszcza przy większych wabiach). Nie myślałeś o wykonaniu płetwy ogonowej z innego materiału, niż drewno? Wiesz, segment z nasadą płetwy z drewna, a dalej sylikon (wymienny, bo zjedzą go szybko ) albo "miotełka" z włosia naturalnego lub syntetycznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 A coś jest nie tak z drewnianym? Jakbym zrobił z włosia zaraz by było, że kopiuje Lucky Lures. Teraz co nie chcesz stworzyć to trzeba uważać bo zaraz będzie pierdzielenie myślę, że drewniany jest całkiem spoko jak się go ładnie pomaluje i taki własnie będzie. Tylko najpierw muszę go naszkicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Wszystko w porządku. Jednak skoro pisałeś, że ogon jest problematyczny (nie raz zdaje się), to... Przy włosiu łatwiej o korektę. Wiesz, po Lucky Lures większość konstrukcji tego typu może, choć nie musi, być kojarzona właśnie z tymi cackami. Nie dajmy się jednak zwariować. W końcu źródło inspiracji jest jedno, pierwotne i jest nim esox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 (edytowane) Dobra chłopaki potrzebuje pomocy. Po pierwsze poszukuje wiertla do drewna o średnicy 15mm do mojego jerka. Chodzi mi o takie wiertlo z dziubkem a tej wielkości wiertlo jest ciężko znaleźć. Wszędzie mają te płaskie wierla ale one nie dadzą rady. Za duży mają ten trojkatny cosik z przodu i jakbym mial wywiercic tym oczy z dwóch stron to bym mial dziurę na wylot.... Kolejna sprawa. Od jakiegoś czasu noszę sie z zamiarem kupienia dobrego aerografu. Poza tym dwoma aero malowalo by sie znacznie wygodniej niż jednym. Chodzą mi po głowie dwa modele. Tutaj linki do ów aerografow: http://m.ebay.com/itm/390677700037?nav=SEARCH&sbk=1 http://m.ebay.com/itm/141104208336?nav=SEARCH&sbk=1 Nie wiem czy linki zadziałają bo dadawane są z komórki. Myślę nad aero IWATA Madea oraz Harder & Steenback Infinity SOLO. Może ktoś mial z tym do czynienia i by coś polecił? Pozdrawiam Melek Edytowane 5 Listopada 2013 przez Melanzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Ten h&s to już najwyższa półka. Z tych 2 w/w brałbym infinity, o iwatach rożnie na forach airbrushowych piszą (drogie części zamienne). Godne polecenia są też Talony Paasche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 6 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Wiertło już zamówione. Jezeli chodzi o aero to jeszcze dzisiaj zamówie Infinity Właśnie wróciłem ze spotkania ze znajomym, który poprosił mnie o przemalowanie woblera.Poniżej ten wobler z Tomy'egi ZZRapem 9 (chyba) dla porównania Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimax Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Wiertło już zamówione. Jezeli chodzi o aero to jeszcze dzisiaj zamówie Infinity Właśnie wróciłem ze spotkania ze znajomym, który poprosił mnie o przemalowanie woblera.Poniżej ten wobler z Tomy'egi ZZRapem 9 (chyba) dla porównania IMAG0524.jpg Pozdrawiam Normalnie masakra , ile waży ten "paproszek" chyba ma z pół metr tak patrza na wobka Tomyego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Już myślałem ,że to łódka. Powiększam fote, patrzę a to wobler tomiego... na tle łódki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 (...)Właśnie wróciłem ze spotkania ze znajomym, który poprosił mnie o przemalowanie woblera.Poniżej ten wobler z Tomy'egi ZZRapem 9 (chyba) dla porównania (...)Zaiste, czego to ludzie z głodu nie wymyślą. Żeby zrobić woblera z narty, pierwsze widzę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Ten wobler jest dłuższy od moich jezior, w których łowię ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Aero zamowione z Niemiec Mam takie pytanie zeby dzialac 2 aero lepiej zakupić szybkozłączkę? czy drugi przewód i jakieś rozgałęzienie? Ostatniej nocy skończyłem jerka, zmieniłem mu troszkę kształ bo mi się nie podobał i już jest na gotowo. Potrzeba mu jeszcze tylko dziure na oczy i można robić formę, ale to dopiero jak dostane wiertło 15mm z PL. Posiedziałem trochę nad szkicem szczupaka. Naszkicowałem 2 wersje - 29cm i 24cm. Niby tylko 5cm różnicy a to kolosalna różnica jeżeli chodzi o wielkość.... Będę robił wersję 24cm, mimo tego, że kilku kumpli upiera się na 29 Szczupak docelowo będzie wyglądał bardzo podobnie, zastanawiam się jedynie nad ilością i umiejscowieniem połączeń. Czy posiada ktoś jakieś dobre fotki głowy szczupaka? Chodzi mi o fotkę od góry i dołu? Pozdrawiam Melek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 (edytowane) Daj maila na priv to ci przesle zdjecia na ktorych bazowalem jak dlubalem moje szczupaczki.Pogubiłeś trochę proporcję przy szczupaku. Mała rada - wybierz sobie zdjęcie szczupaka, wydrukuj w jakiej potrzebujesz wielkości i odrysuj na desce. Edytowane 7 Listopada 2013 przez bigrafi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 witam kolegę po fachu .... powiedz gdzie mogę dostać oczy 15mmm? największe jakie znalazłem to 12mmm. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Mam dobrze zdjecie od góry, podaj maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 ale zły ten szczupak na rysunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 ale zły ten szczupak na rysunku Poczekaj aż sobie dziare zrobię wtedy to bedzie zły szczupak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Daj maila na priv to ci przesle zdjecia na ktorych bazowalem jak dlubalem moje szczupaczki.Pogubiłeś trochę proporcję przy szczupaku. Mała rada - wybierz sobie zdjęcie szczupaka, wydrukuj w jakiej potrzebujesz wielkości i odrysuj na desce. Bigrafi! Wielkie dzieki za rade! Uzylem jednego z Towich zdjec i juz mam ksztalt idealny, jak teraz patrze na te szczupaczki co robilem od reki to takie jakies dziwne sa Szczupak wyszedl 26cm i tyle zostanie. Ponizej zdjecie od nowa zrobionego szkicu z uwzglednieniem rady Bigrafiego. Tak sobie myslalem, ze kolejne zdjecie szczupaka jakie wrzuce to bedzie efekt koncowy! po co mam spamowac z kazda pierdolka wyrzezbiona. Ale to dopiero za kilka tyg bo pewnie tyle to potrwa. Juz niedlugo przyjdzie paczka z PL i bede sie mogl zajac malowaniem okoniowatych :] Pozdrawiam Melek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 (...) Tak sobie myslalem, ze kolejne zdjecie szczupaka jakie wrzuce to bedzie efekt koncowy! po co mam spamowac z kazda pierdolka wyrzezbiona. Ale to dopiero za kilka tyg bo pewnie tyle to potrwa. (...)A jaki spam? Oglądanie, jak powstaje - choćby i miesiącami - takiego rękodzieła, to pouczająca lekcja wytrwałości i precyzji, rzadka w dzisiejszych czasach. Nie wygłupiaj się i pokazuj poszczególne etapy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Nie ma tak - pokazuj po kolei jak wychodzi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Witam.Ostatniej nocy nudziło mi się trochę i postanowiłem zacząć łuskować jerka. Miała być wersja bez łusek i z łuskami ale z racji, że mój "kachany" szwagier pakuje juz paczke z potrzebnymi materiałami ponad 2 tygodnie więc nie wiem ile to jeszcze potrwa. A w paczce jest wiertło 15mm pod oczodoły.... no i wiele różnych innych przydatnych materiałów. Dodatkowo wczoraj stworzyłem projekt kolejnego swimbaita, tym razem maluszek jakies 16-17cm pod zimowe kanałowe łapanie 90-taków.Spróbuję trochę pobawić się z folią i mam nadzieje ze wyjdzie z tego jakiś uklejo-płocio podobny potwór Inspiracją na tą szczupaczą przynętę był oczywiście Iras i jego arcydzieło ;-) Pozdrawiam Melek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Jerek 14-tka po dzisiejszej nocce ;-) Pozdrawiam Melek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Kurde fajna szyszka Ci wyszła. Jak myślę to też będzie pierwowzór odlewu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi