@slider@ Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Jeśli nie musi być piękny, to kup stojak od celmy wyprodukowany w czasach PRL. Jest ciężki masywny, spasowanie elementów na bardzo dobrym poziomie. A co najważniejsze jest tani, można dorwać za 60-100zł. Proxxon, dremele przy nim się chowają. Proxxon i inne tego typu firmy to zabawki, dobrze wypromowane marketingowo. Lepiej rozejrzyj się za routerem Krest, Makita lub coś z tego segmentu. Sam myślę o zakupie większego wrzeciona w tym roku. Polecam wrzeciono KRESS'a, dobra rada należy od razu wymienić łożyska na łożyska dobrej jakości. Festool ma kozackie wrzeciona lecz cena kosmiczna. Pozdrawiam, Slider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 W Irlandii, gdy pogoda uniemożliwia wypad na jezioro zawsze można się wybrać na kanał. Poznając dobrze kanały można łowić naprawdę ciekawe rybki. Głównie łapie się ryby w wielkości 70-75cm po kilka/kilkanaście na dzień, ale jak już się swoje wychodzi to są odcinki, że można łapać takie rybki jak na filmiku. Jeden znajomy poświęcił kanałom ponad 2 lata, na jednej wyprawie łapie nawet po 5-6 ryb w przedziale 90-97cm... Teraz przypuszczam, że te ryby dorosły do rangi metrówek Zapraszam do zasubskrybowania mojego kanału na YouTube będzie się w nim pojawiało sporo fajnych rybek ;pPozdrawiam Melek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Kuźwa miałem dziś zrobić pierwsze szczupakowanie w 2014. Pakowanie sprzętu do północy, wywazanie pierwszych jerkow 12,5cm na testy a tu taki zonk z rana. Juz byłem gotowy do wyjścia i nagle jakiś ból wszedł mi w plecy ze ciężko mi bylo oddychać... Teraz leze sobie wysmarowany mascia rozgrzewajaca dla koni;p mam nadzieję ze ból trochę odpusci i chociaż dam radę zrobić kanał za szczupakiem bo na jezioro juz za późno. Ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Ja tak się męczę od środy Ketonal i baclofen pozwala mi w miarę funkcjonować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 I tyle tych ryb w tych rozmiarach na tym kanale co na filmie widać ??? Bez komentarza.......... raj na ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 (edytowane) Witam. Pozwoliłem sobie zrobić krótke posumowanie sezonu 2013. Niestety nie do wszystkich zdjęć udało mi się dostać bo mam taki bajzel w kompie, że pewnie jak je znajdę to kiedyś przypadkiem.Sezon ten według mnie był słaby. Spędziłem nad wodą dużo mniej czasu niż we wcześniejszych latach. Spowodowane było to głównie tym, że powiekszyła mi się rodzinka. Przez całą jesień nie wybralem się na ryby ani razu. Sporo też miałem wtop jeżeli chodzi o pogodę. Łowiąc raz w tygodniu czasami irlandzka pogoda nie pomaga. Głównym celem moich wypraw były jak zwykle szczupaki. Czasem też odwiedzałem rzeczkę oddaloną od roboty o 5min za pstrążkami. Niestety tam większość to 40-taki i rzadko można liczyć na coś większego.Okonie zeszły na daaaalszy plan i ich prawie nie łowiłem. Wybrałem się parę razy na feroxy czego wynikiem był jeden ferox wyjęty i jeden zerwany przy podbieraniu W tym sezonie złapałem też moje pierwsze Sea Bassy. Edytowane 30 Stycznia 2014 przez Melanzyk 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 (edytowane) W sezonie 2014 mam w planie spędzić duuuużo więcej czasu nad wodą. Nakręcić sporo filmów i połowić sporo metrówek :ph34r: Pozdrawiam Melek Edytowane 30 Stycznia 2014 przez Melanzyk 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Hiiii , rzeczywiście taki przeciętny był ten poprzedni rok . Ja tylu dużych szczupaczków nie miałem przez całe swoje życie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Pawle Irlandia to tylko 3h lotu z PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Takie szczupaki to ja biorę na klatę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Tomi a ja Ciebie na biceps :ph34r: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Maciek, ta rzeka z pstrągami to ta, co robimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Powiem tak.Melanzyk jak bym tam przyjechał to już bym raczej do Polski nie wrócił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Po takich łowiskach nie wróciłbyś na bezrybie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Maciej nie denerwuj ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Nikogo nie denerwuje przecież ja spokojny człek jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Ja czekam aż zaczniesz nowe jerki ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Czy te rzeczne Irlandzkie pstrągi mają niebieskie lub zielone dodatki na łukach skrzelowych? Czy to jedynie efekt odbicia światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Piekne rybska! Ale co sie dziwic na takie bajeranckie konstrukcje musi wziasc cos pieknego ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Myślę ze to efekt odbicia światła, albo obróbki cyfrowej. Przyjrzę sie im następnym razem. Ale dopiero po 17 marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Piekne rybska! Ale co sie dziwic na takie bajeranckie konstrukcje musi wziasc cos pieknego ;-)Predator hunterze większość tych ryb zlapana na moja pierwszą konstrukcje ze strony nr1 tego wątku. Nowe jerki zacząłem juz po urodzeniu mojego synka i zawiesilem czasowo odlewanie i malowanie. Za 1,5 miesiąca przeprowadzka. Bedzie pomieszczenie na warsztat, zainwestuje w sprzęt i będę jechał ostro z koksem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 To jestem ciekaw co to dopiero bedzie :-) ja kiedys strugalem a teraz wracam po kilkuletniej przerwie. Cos mnie naszlo zeby wypelnic pudelko drewnem bo plastiki za "glosne" powoli. Ale tu kijki tam wobki i to wszystko w sypialni lub w goscinnym na stole ;-) Zona juz bialej goraczki dostaje ale tego po sobie nie pokazuje. Corka ratuje mi skore bo siada chetnie ze mna do dlubania :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wagner Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Bajeczne te przynęty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Moja to regularnie ataki białej dostaje. Wtedy płacze ze Ty tylko ryby i ryby, ze tylko szczupaki mi w głowie! Marudzi ze ja jak nie na rybach to albo strugam coś albo robię cos powiazanego z rybami, czytaj fejsbuki, strony internetowe czy inne takie... Czasami sie zastanawiam ile jeszcze tak wytrzymam B| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Widzę, że nie ma to znaczenia czy Niemcy, Irlandia czy Polska, baby wszędzie wykazują podobne reakcje na niewinne hobby ich facetów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi