Skocz do zawartości

Melanzyk - jerki i swimbaity

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki chłopaki.

@Zwierzu oczywiście ze bedzie filmik z pracą. Niestety wszystko w swoim czasie. Nie będę robił filmikow takich sobie. Lubię robić wszystko tak jak należy więc jak przyjdzie odpowiednia pora to pojawia się filmiki okonia i nie tylko penetrujacego płytkie zarosniete zatoczki. W krystalicznie czystej wodzie, oczywiście będą robione z wody.

Na chwilę obecna borykam sie z problemem mieszkaniowym. Zostało mi 6dni do końca kontraktu i nie mam gdzie mieszkać... Wszystkie lurebuldingowe rzeczy zostały spakowane i czekają na przeprowadzkę... Ogólnie cały ten 2014 jest jakiś do dupy.... Jeszcze nie byłem na porządnym wedkowaniu (nie licząc krótkich wypadów na kanał). Za każdym razem jak sie wybieralem to pogoda krzyżowała mi plany. Non stop wiatr po 50-70km/h i więcej. W ostatni piątek miało być ładnie i miałem pojechać na 2 dni na feroxy ale oczywiście pogoda sie zmieniła i zostałem w domu...

Powiem tak, malowało mi się zajebiście dopóki nie zaczałem się bawić ustawieniem ciśnienia w kompresorze....

Ta blokada spustu jest zajefajna. Można fajnie kontrolować malowanie. Czekam na farby od Rudiego i wtedy zobacze co i jak :)

kiedyś oglądałem na aledrogo tego infinity - obśliniłem się tylko a cena złamała mi nadgarstki :|

używał ktoś albo miał w łapie model evolution ?

edit: czym się różni evo od infinity ? oprócz dyszy 0,2 i 0,15 dla każdego :D

Edytowane przez ROOS

kiedyś oglądałem na aledrogo tego infinity - obśliniłem się tylko a cena złamała mi nadgarstki :|

używał ktoś albo miał w łapie model evolution ?

edit: czym się różni evo od infinity ? oprócz dyszy 0,2 i 0,15 dla każdego :D

Evo to niższa klasa...

Melek, weź najpierw dobrze porozrabiaj farby od Rudiego. Są dobre ale trzeba je odpowiednio rozcieńczyć

Edytowane przez tomasxt

Melek,

jak dla mnie jesteś pięknym przykładem na to, że można malować areo bez stylu skandynawskiego, czyli z szablonami. Miękkie przejścia, uzupełnienia kolorami w tle. Świetna robota po prostu. Jeśli sięgnę po areo to tylko tak będę malował. Choćby mi miało to zająć niewiadomą ile czasu, jeśli chodzi o naukę.

Joker malowanie aero to ilość powietrza i farby (zmieniana w obu przypadkach) - plus odległość i ruch ręką. jak dobrze dobierzesz ilość farby z ilością powietrza to możesz nawet pisać - ja ćwiczyłem swój podpis itp. Reszta wyjdzie w praktyce :D

• Like 1

Wczoraj dostałem miłą wiadomość od znajomego :)

101 na twojego rozowego jerka dzisiaj zlapalem
Je...y jest skuteczny
Fotka ma coyot czekam az wklei na fejsa ale cos mu sie nie spieszy
Fotka ryby jest ale pedaluch wypadl z pyska w podbieraku i nie ma go na focie sle szczerze mowie ze to na niego
Ale tydzien temu rozowym dojwbalem cototowi 5 do jednego a dzisiaj 8 do 3 w tym meter

Kolega tym samym wyrównał swój PB 101cm z przed kilku lat złapany na 3cm paprocha.

Takie wiadomości bardzo cieszą, szkoda że nie ma zdjęcia z pedaluchem ale co tam :ph34r:

A teraz krótko z otwarcia sezonu pstrągowego u mnie na rzeczce. Trochę ryb złapanych, sporo odprowadzeń i nie trafionych ataków i dobre kilka spadów w tym ostatnia ryba, która na moje oko miała ok 55+ :o

Tutaj pierwszy pstrązek w tym sezonie :rolleyes:
post-49629-0-89593900-1395082934_thumb.jpg

no i teraz troszkę więszke, na drugiej fotce rybka na mój homemade :D
post-49629-0-70771500-1395082978_thumb.jpgpost-49629-0-69692900-1395083008_thumb.jpgpost-49629-0-66053000-1395083020_thumb.jpgpost-49629-0-00555200-1395083031_thumb.jpg

Pozdrawiam Melek

• Like 7

Dzisiaj szybka sesja po nocce, a w zasadzie dwie. Pierwsza prawie godzinna (niestety dostałem telefon i musiałem jechać) i w drodze powrotnej odwiedziłem jeszcze inna miejscówke na pół godzinki.
Jeden grubas na fariozaura spadnięty :(

post-49629-0-20281200-1395146931_thumb.jpgpost-49629-0-42218300-1395146950_thumb.jpgpost-49629-0-19346000-1395146970_thumb.jpg

Niestety fariozaur 5 min po tym zdjęciu miał bliższe spotkanie 3 stopnia z korzeniem :( ehh przez 2 dni urwałem 3 przynęty - 3 fariozaury :( masakra jakaś...

A teraz spadam spać bo jestem po nocce a dzisiaj kolejna!

Pozdrawiam Melek

• Like 4