Melanzyk Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 No tak Pumba ryby małe ale cieszą mnie bardziej niż jakiekolwiek inne na moje homemade'y bo to był testowy wypad pajkusia. Nie, nie zmieniłem przelotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Wczoraj zauważyłem, że pajkuś dostał małą niespodziankę od jednego ze szczupaków. Nie robiłem wczoraj zdjęcia bo nie miałem klatek w aparacie...Fotka zrobiona juz na spokojnie w domu z dwóch kątów. Jako, że czeka go jeszcze 5 warstw hartzlacka to będzie zajefajna pamiątka!! Przeglądnąłem materiał z GoPro - masakra jednym słowem :ph34r: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Dodasz te 5 warstw Harcerza to już tak nie pogryziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Poczekaj na materiał video zazdrośniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Jak przebijesz Sashę Grey z tym video to high five. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Jak przebijesz Sashę Grey z tym video to high five. Nie wiem kto to ale zgoogluje A tymczasem wczoraj wieczorem jak juz skonczylem babysitting odlałem takich oto koleszków.4 robocze szczupaczki i reszta 10-tek dla Rudiego, Jokera i TrojanaX Dziś po powrocie żony z pracy bede wyważał szczupaczki i jak uda mi sie powtórzyć pracę oryginału to będę szczęęęęęęęęśliwy.Jutro od rana czeka mnie malowanie wszystkich ostatnich wobków a jest tego trochę. Fotka nr 2 przedstawia mój sposób na naprawę form silikonowych. Już wcześniej o tym pisałem, ale żeby nie było, że to puste słowa wklejam zdjęcie. Zapomniałem niestety zrobić zdjęć kolejnych etapów jak to robiłem ale to proste. Wkladamy nasz master do formy i w górnej części wycinamy otwór odrobinę większy niż nasza przynęta. Zamykamy formę i zalewany master cienka warstwa silikonu, Po odgazowaniu warstwy przylegającej do przynęty zalewamy pozostałość. Po utwardzeniu przekręcamy formę i powtarzamy ten patent po 2 stronie. W tym przypadku zamiast zuzyć ok 400-450g silikonu na nową formę użyłem z tego co pamiętam 80g. Forma nie rózni się niczym od nowej. Pozdrawiam Melek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Ja już jestem szczęęęęęęęęęęęęęśliwy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Witam.Wczoraj wyważyłem 4 szczupaczki i pomalowalem kilku koleszków Po sukcesie pedalucha kilka osób mnie o niego prosiło.Przynety po 2 warstwach hartzlacka. Niestety nie poczekałem aż pierwsza warstwa dokładnie wyjschnie i pojawiły mi się bąbelki na drugiej. Jest jakiś sposób żeby się ich pozbyć?Szczupaczek po nowych warstwach lakieru stracił wiekscość rys z pola walki i już nie jest taki przystojny jaki był Idę spać bo po wczorajszym malowaiu pracowałem 14h nockę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Ty to masz majówki jak marzenie. U mnie mikro. Tylko 4kg lucz z pięcioma głowami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 (edytowane) Ja ścinam bąble skalpelem i kładę następną warstwę, tylko trzeba uważać, żeby farby nie uszkodzić. Niektórzy przecierają też papierem małej gradacji. Obczaj tą stronkę, powinna trafić w Twoje gusta milordzie http://www.nfda.tv/PhotoGallery.htm Edytowane 5 Maja 2014 przez Piotrek Sukingaad 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Nie mogłeś zapodać tej strony wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Szukajcie a znajdziecie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Joker to było w ost dzień kwietnia nie w maju w czwartek kolejny wypad a po nim na nocke do pracy... znów nocka na nieprzytomce Piotrku fajna stronka. Wydrukuje sobie ze 3-4 zdjęcia i bede sie na nich wzorował przy malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 ... znów nocka na nieprzytomce Za dużo oparów Hartzlacka w kanciapie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 To swoją droga a tak serio tamto lakierowanie to miała być jednorazowa akcja ale z racji ze w robocie jestem częściej niż w domu to lakieruje przynety w kanciapie a co! Żona nie marudzi ze śmierdzi i mam spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 (edytowane) kwak... kto łapie na bobra niezły site Edytowane 6 Maja 2014 przez ezehiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Nie bardzo kumam ezehiel ;-) Dzisiaj zanim żona pojechała do pracy udało mi się takie coś pomalowac Jeszcze dzisiaj oczy i w lakier Dodatkowo zrobiłem 6 killerów dziesiątek w kolorze pike ale nie zdazylem im zrobić centek jeszcze. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Szczupaczki jak żywe jeśli można wiedzieć to jaka to pianka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 To nie pianka a zywica Polycraft dostępna tylko na wyspach ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 ile toto polycraft waży? Bo mnie się widzi jakś międzynarodowa podmianka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Pajkuś jaką ma długość/wagę? To glider czy coś w rodzaju Salmo Pike? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Piotrze nie wiem ile waży opakowanie kupiłem 2kg HAHA Michał dobre pytanie, zapomniałem napisać.A wiec tak. 17cm i ok 52g będzie. Jest to jerk/glider do wolnego jerkowania. Przy troszeczke szybszym prowadzeniu co jakis czas wychodzi paszczą do powierzchni jakby coś z niej zbierał. Działa też świetnie w trollingu. Salmo jack to lipa jest, przyneta bez pracy. Nie złowiłem na nią w życiu ani szczupaczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 A to ciekawe co piszesz. Ja zrobiłem sobie coś a'la Jack i uznałem że całkiem nie źle to to chodzi. Choć mój trochę się kolebie na boki i czasem ucieknie w bok. Póki co były tylko testy ale połapać też na to spróbuję. Muszę mu tylko mniejszych braci wystrugać bo w tym rozmiarze na moich wodach mi wszystkie szczupaki popłoszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Michał to jest tak z przynetami, ze jak nie masz w nie wiary to nie polowisz. Jack jest u mnie spalony. Ani to wyglądu nie ma, ani pracy. Przyznam, ze kiedyś na jednym z moich najlepszych w życiu wedkowan (114 szczupakow w dwa dni) ryby w połowie 2 dnia stały sie tak kaprysne ze trzeba było kombinować. Kumpel założył Jack'a i w dwa rzuty odprowadzily mu 2 metrowki. Wtedy cała nasza trójka zaczęła łowić na nie i było tak ze sciagalismy 3 jack'i z różnych stron łodzi i z każdej odprowadzala je jedna lub 2 metrowki. Przez ok pół godz non stop odprowadzenia grubych ryb ale bez ataku... Wtedy kumpel wpadł napomysl i wziął 20cm wobler trollingowy Hybrida B3 i wyłamał z niego ster. Ja do tego dolozylem 10g kulkę z główki jigowej przy kotwicy brzusznej zeby był tonacy. Brania zaczęły sie natychmiast... Mieliśmy nawet potrójne hole. To był jedyny raz jak miałem jakikolwiek kontakt z rybami na jack'a. Po prostu nie mam wiary w niego ale wiem ze niektórzy na niego łowią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 (edytowane) witam.Właśnie skonczyłem małą seryjkę killerów 10-tek w kolorze pike (mój ulubiony kolor). Wieczorem w lakier Idę spac! Edytowane 10 Maja 2014 przez Melanzyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi