Kanon123 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Piękne killerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 jest możliwosć sprzedazy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Kilka szt na gotowo ;-) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Bardzo starannie i czysto wykonane piona i jedziesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Dziś rano po wybrałem się na pobliską rzeczkę pstągową przetestować trochę jerków. Zanim wylądują w różnych pudełkach wolę być na 100% pewny, że wszystko gra. Przyjezdzam nad rzeczkę (w nocy dobrze padało) a woda podniesiona i dość mocno trącona. Zamiast kija szczupakowego i jerków jakoś tak wyszło, że zabralem kij pstrągowy (na wszelki wypadek mam go zawsze w samochodzie). Na taką brudniejszą wodę idealnym rozwiązaniem jest mój handmade - perłowiec. W trzecim rzucie melduje się grubasek z pierwszego zdjęcia. W pierwszym rzucie po tej rybie zacinam coś chyba dużego ale po 2sek się spina. W kolejnym rzucie wpada ryba z drugiego zdjęcia. Chwilę po tym zacinam jedną z większych ryb jakie miałem na kiju na tej rzeczce, ok 55-60cm.... Niestety łowiłem na około 3m murku i nie było mowy o podebraniu tej ryby. Zwykle po zacięciu muszę podejść ok 20-30m wzdłuż murku i tam można zeskoczyć na niewielka (1m2) wysepkę do podebrania. Niestety po 3/4 drogi ryba się spięła po tej rybie przeniosłem się na inną miesjcówkę gdzie dołowiłem jeszcze kilka ryb i udałem się do domu. Zamiast 10min testowania przynęt spędziłem na rzece 2 godziny Złapałem w tym czasie 7 ryb, jeden 40tak nie chciał zapozować do zdjęcia i zanim telefon zatrybił, że trzeba zrobić fotę ryba już pływała na jednym ze zdjęć bardzo ładny maluszek, którego udało mi się zfocić. Złapałem też najładniejszego maluszka w życiu, ale ten skubaniec też stwierdził, że nie chce foty. Jestem pewny, że jakbym miał możliwość zostania na rzece pełny dzień to był połowił naprawdę konkretnych ryb. Oczywiście żadek jerek nie został przetestowany 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 (edytowane) piekne ubarwienienie pstrągów/ a mam pytanko jakich farb uzywasz do malowania tych jerków w kolorze szczupakowym w takie kropki Edytowane 11 Maja 2014 przez Hcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 piekne ubarwienienie pstrągów/ a mam pytanko jakich farb uzywasz do malowania tych jerków w kolorze szczupakowym w takie kropki Łukaszu050, jakbyś dokładnie poczytał mój wątek to byś wiedział jakich farb używam :ph34r: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Ale cziter o kurcze ale jak!!! ok tylko powiedz na której stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Łukaszu, po pierwszym privie wiedziałem, że to Ty pokazałem wiadomość od Ciebie żonie a ona zapytała czy to nie przypadkiem ten gimbus wrócił? HAHA 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 ahhhhh aa to moze priv bo nie chcem zasmiecac wątku naszą rozmową ok odpisz na tamte wiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Łukaszu, po pierwszym privie wiedziałem, że to Ty pokazałem wiadomość od Ciebie żonie a ona zapytała czy to nie przypadkiem ten gimbus wrócił? HAHAWielki powrót pana Ł, strach się bać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Mamy nadzieję, ze tym razem zabawisz z nami nieco dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Salmo jack to lipa jest, przyneta bez pracy. Mocne wnioski! Nie złowiłem na nią w życiu ani szczupaczka.To znaczy, że wobler lipa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Kamilu a w czym problem? Nie mogę mieć własnego zdania na temat jakiejś przynety? Jak juz piszesz takie rzeczy to poczytaj 2 posty dalej i będziesz mial wyjaśnienie. Miłego dnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Witam.Wczoraj po nocce wybrałem się ze znajomym na szczupaki. Dzień okazał się być jednym z lepszych szczupakowań w naszym życiu!!Złowiliśmy 110.5, 104, 101, 100cm i jakieś 12ryb w przedziale 92-97cm (pogubiliśmy się w liczeniu). Na miejscówce, którą znaleźliśmy nie było małych ryb.Wrzucę jedną fotkę mojej 110-tki w towarzystwie 90-taka Po kilku rybach fotografowane były tylko ryby powyżej metra.Reszta wracała do wody bez fotki ale mam większość ryb na GoPro A teraz z innej beczki.Szukam jakieś w mare dobrej wagi w dobrej kasie.Moja waga nadaje się jedynie na złom. Ważac jedną przynęte mam kilka różnych wyników więc chyba juz pora na coś nowego.Polecicie coś ? Pozdrawiam Melek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Ja cię kręcę. Chyba czas na emigrację.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Większość przez całe życie nie złowi tylu metrówek ile Ty wytargałeś w ciągu jednego dnia gratulacje i czekamy na ten materiał z GoPro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Blee! Melanzyk co to za stwory.Ni to ryba ni to żaba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Większość przez całe życie nie złowi tylu metrówek ile Ty wytargałeś w ciągu jednego dnia gratulacje i czekamy na ten materiał z GoPro Pride muszę się przyznać, że ja tylko znalazłem miejscówkę. Kumpel złoił mi dupę okropnie. Ja złowiłem tą 110 i jednego 90-taka, on resztę.Zaczęliśmy łowić po 11 i sporo czasu straciliśmy w innym miejscu. Powiedziałem kumplowi, że trzeba sprawdzić jedną metę kilka km stąd bo kiedyś ją znalazłem i wyglądała obiecująco ale nic tam nie złapałem, (pora roku nie ta i w ten dzień nie było ani ryby) więc płyniemy zobaczyć. Spadnięta metrówka w pierwszym rzucie i się zaczęło... Cały dzień robiłem co mogłem ale tylko jego jedna przyneta działała Do tego dnia ziomek miał 3 metrówki na koncie, pierwsza na paprocha 3cm i dwie na pedalucha. Dołowił 3 meterki poprawiając PB na 104cm Niestety wiekszość materiału z GoPro nie nadaje sie do publikacji. Wolałbym nie spotkać tam kormoranów z PL i ogólnie wschodniej europy. Materiał bedzie do wglądu w prywatnym archiwum.Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 A teraz z innej beczki.Szukam jakieś w mare dobrej wagi w dobrej kasie.Moja waga nadaje się jedynie na złom. Ważac jedną przynęte mam kilka różnych wyników więc chyba juz pora na coś nowego.Polecicie coś ? Pozdrawiam Melekhttp://www.daiwa-cormoran.info/co/en/products/scales_tapes/team_cormoran_digital_scale/5,1,62,63,1,1__products-model.htm?ovs_prdrows2=10 Polecił mi ją forumowy kolega , jest kompaktowa , lekka , wyświetlacz ruchomy etc... fajna . Moja czeka na worek do kompletu . Nie ważyłem ryb do tej pory ale presja otoczenia robi swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Łowiliście na jednej łajbie, więc rybki też jakby wspólne chciałbym kiedyś złowić chociaż jedną met... osiemdziesiątka by wystarczyła jak na razie to w tym sezonie udało mi się przechytrzyć tylko jednego szczupala na 60cm (większość nazywa taki "okaz" króciakiem, ale dla mnie był on fajną zdobyczą i nowym PB) ;D dodam, że łowię na niewielkiej rzece, w której ze szczupakiem jest gorzej niż krucho Rozumiem to w 100%, nie ma co zdradzać dobrym miejscówek bo szybko przestaną być dobre a filmiki z nurkowania w kanale jakieś będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 matt dzięki za odpowiedź ale bardziej mi chodziło i wagę do lurebuildingu coś co jest w miarę dokładne. Wagę do ważenia ryb posiadam, ale za często nie używam, wolnę na szybko zmierzyć rybę i ją wypuścić no chyba, że ryba ma na oko magiczne 30lb to wtedy trzeba zważyć Pride filmiki z nurkowania będą oczywiście... Tylko ja mam naprawdę mało czasu. A wolny czas muszę dzielić na robienie przynęt/szczupakowanie/nurkowanie... no i żona się czasem domaga żebym z nią pobył trochę.... Jakby tydzień miał z 10dni to by było znacznie lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 W takim razie czekamy cierpliwie a propos wagi to zauważyłem, że większość używa takiej jubilerskiej, bardzo dokładna i nie zajmuje dużo miejsca konkretnego modelu Ci nie powiem, ale podpytaj @Tomy'ego albo @Joker'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Maciek, na alledrogo masz takich wag dziesiątki za grosze. Moja pokazuje dwa miejsca po przecinku, powtarzalna i kosztowała mniej niż 30zł Uncji złota nie będziesz ważył, chociaż robisz jerki na wagę złota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Mam 3 wagi jubilerskie. Dwie do 200 gram i jedną do 500 gram. Wszystkie pokazują identyczną wagę.Mam takie po 12 zeta : http://allegro.pl/precyzyjna-waga-kieszonkowa-jubilerska-200g-0-01g-i4249648954.html?source=mlt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi