Radbraw Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Malenzyk z podziwem przejrzałem cały twoj wątek. Jestem pełen uznania za ryby które łowisz i przynęty które robisz Gratuluję świetna robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 (edytowane) Bo melanzyk to poprostu robi na maszynie hah Edytowane 20 Lipca 2014 przez Kanon123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Melek ,jak ta przynęta wypali to będziesz musiał zrobić więcej towaru.Wiadomo że nie będą waliły w nią zabawki, ale jak puknie to będzie co potrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 (edytowane) Krystek będziesz Pan zadowolony, jeszcze kilka dni i będzię się lało ile chcesz w pierwszym rzucie? Tak żeby nie było, że nic się nie dzieje to zrobie mały update w moim wątku.Ostatnio troszkę eksperymentowałem z oczami do przynęt. Zamówiłem kilkanaście opakowań oczu "living series" ze stanów ale kuźwa idą wieki i już dłużej czekać nie mogłem więc zrobiłem swoje.Poniżej fotka pierwszych wersji holograficznych oczu 3D - handmade by Melek są też inne wzory ale taki mam bajzel, że ich znaleźć nie mogłem Takie oto trouty zlazły dziś z wędzarni, te z kolejnego zdjęcia i nie tylko wędzą się w chwili obecnej. Niestety zdjęcia odrobine nie ostre a na aparacie wyglądały spoko Pozdrawiam MelekEDIT: matt podeślij mi swój e-mail na priva, dzięki! Edytowane 23 Lipca 2014 przez Melanzyk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Hand made by Melek i drukarka laserowa Moje pierwsze też widziałeś. Mnie to nie pasuje póki co. Dokupiłem gotowców bo czasu nie mam na zajęcie się tematem oczu. Jednak wrócę do niego jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Chłopaki zróbcie jakiegoś tutka z tymi oczami, przydałby się taki autorski na jerku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 (edytowane) Piotrze zrobię. Planowalem to dawno. Będzie krok po kroku wszystko, łącznie z projektowaniem. Za 3-4 tyg żona odchdzi z pracy i w końcu będzie czasu więcej. Joker ja kupowałem gotowce, nawet teraz do mnie lecą ze stanow. Problem w tym że gotówce które ja kupuje zamiast 10mm mają 10,4mm i za cholerę nie chcą wejść w slot na oko. Trzeba kazde oko z osobna szlifowac papierem - bezsensowna strata czasu. Myślę że zrobienie serii ok 100 oczu nie zajmie więcej jak 60-70 min. Może nawet szybciej. Wpraway sie troszkę nabierze i będzie szło. Także Piotrze filmik będzie, już mam nawet jakieś urywki nagrane. Postaram sie żeby wyszła z tego całkiem profesjonalna produkcja. Pozdro Edit: teraz jak robiłem to na 80 szt miałem tylko 3 odpady więc całkiem nieźle jak na początki. Edytowane 23 Lipca 2014 przez Melanzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Trzeba kazde oko z osobna szlifowac papierem - bezsensowna strata czasu. Możesz to zrobić bardzo tanio i szybko wycinakiem do otworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Uwierz mi, nie możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Za 3-4 tyg żona odchdzi z pracy i w końcu będzie czasu więcej.A to sobie siłę roboczą znalazłeś? Well done Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Uwierz mi, nie możesz. szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 (edytowane) @Melanżyk coś dla Ciebie i Twoich szczupaków do spinningowania lekkimi przynętami raczej się nie nada, ale do trola byłaby idealna fajne ujęcia można zdziałać, zastanów się nad czymś takim. Edytowane 23 Lipca 2014 przez Pride Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Już mam zamówione hehe. Jak tylko sie pojawia na rynku będę ja miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 szykuj dozbrojkę do tej kamery, sporo ataków było na nią 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Świetna kamera, świetny film. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Dziś byłem w sklepie osobiście, kamerka zamówiona przy mnie koleś dzwonił do dystrybutora. Krystkowa ukleja na wykończeniu. Jutro odrobina czyszczenia i jak młody pozwoli wieczorem forma.Odpuściłem dzisiaj już bo kij widać u mnie w warsztacie a nie chce nic spierdzielić. Dobre zdjęcia będą po skończeniu. M 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Krystkowa ukleja na wykończeniu. Jutro odrobina czyszczenia i jak młody pozwoli wieczorem forma.Odpuściłem dzisiaj już bo kij widać u mnie w warsztacie a nie chce nic spierdzielić. Dobre zdjęcia będą po skończeniu. IMAG0015 (1024x577).jpg Ino jej nie zepsuj Maciek ,bo się sezon skończy :lol: Ciekawy jestem jej roboty w wodzie,oj ciekawy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 To co Ty robisz w drewnie jest niesamowite. Wielki szacun. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Ino jej nie zepsuj Maciek ,bo się sezon skończy :lol: Ciekawy jestem jej roboty w wodzie,oj ciekawy ... Eee no teraz już raczej sie nie da zepsuć. Wczoraj kilka razy było gooorąco Krystek ona nawet jak nie bedzie działać masz na nią bolka złowić haha. Będziesz nią miotał aż złowisz, zrozumiano? Dzięki madpaw 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Eee no teraz już raczej sie nie da zepsuć. Wczoraj kilka razy było gooorąco Krystek ona nawet jak nie bedzie działać masz na nią bolka złowić haha. Będziesz nią miotał aż złowisz, zrozumiano? Robiłem tak ileś tam razy w życiu ale poco Jak będzie lipa, mimo że to twozywo stucne to wystawię na a.... jako kilerka i tyle ,jeszcze się zarobi :lol: No artystycznie wygląda masakra ,tylko ta praca jeszcze mnie nurtuje Jak bolkom nie będzie pasować to go podeślę wrednym szczupakom ,pogryzą i odeślę Tobie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Ooo widzę że biznesa będziesz robił szczupaki będą w to walić. Ja to będę na zimowe kanalowe 80-90taczki używał. Malutkie to więc może i okon zagryzie. Kiedyś walilem pasiaki rzut w rzut na kopyta 15cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 (edytowane) Kiedyś walilem pasiaki rzut w rzut na kopyta 15cm Przypominałeś mi historię połowów z jednym z kadrowiczów. Nieduże 45ha jeziora, ja jestem ustawiony z gumami mannsa, które po prostu uwielbiam do połowu szczupaka. Jest wrzesień, więc mniej niż 4 cale nie mam w pudełku. Na tej wodzie, na jesieni do mniejszych przynęt z silikonu nic sensownego nie wiesza się. Kadrowicz zabrał ze sobą 2 i 3 cale kopytka z przekonaniem, że połowi okoni. Do dzisiaj się śmieję.On przez cały dzień złowił kilka szczupaków max 55cm, ja na 10cm rippera mannsa złowiłem kilka okoni powyżej 30cm i bodajże 6 szczupaków powyżej jego 55cm. Nigdy nie widziałem tak zdruzgotanego człowieka.On ustawiał łódź tak, że ja miałem łowić szczupaki, a on okonie. Ja łowiołem okonie na 10cm rippery, których nie było widać w pysku garbusów, a on na 5cm kopytka relaxa dłubał te szczupaczki.Nie chodzi o to, że jestem lepszy od niego, bo nie jestem. Chodzi o ten bezcenny moment, kiedy człowiek z wieloletnim doświadczeniem potwierdzonymi sukcesami robi tzw. koci pysk Edytowane 25 Lipca 2014 przez joker 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Ooo widzę że biznesa będziesz robił szczupaki będą w to walić. Ja to będę na zimowe kanalowe 80-90taczki używał. Malutkie to więc może i okon zagryzie. Kiedyś walilem pasiaki rzut w rzut na kopyta 15cm Jeszcze nigdy nie sprzedałem przynęty bo mi nie pasowała ,wręcz odwrotnie ,ale tylko komuś kogo lubię ...Przyjdą to i tak mają dożywocie ,jak nie bole to inne je pokochają . Tylko szczerze... to na tych wrednych torpedach mi zależy i to będzie pod nie.Myślę że praca dorówna wyglądowi i będzie kosmos . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Krystek nie slodz. Od browara sie nie wymigasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 (edytowane) Przyjedż na te spotkanie do nas, to ja Cię poczęstuję trunkiem Szczerze... też uwielbiam browar, ale czasem ...no wiesz ,special guest -special alkohol Do jerkowania jak znalazł ,ręka inaczej chodzi ... Edytowane 27 Lipca 2014 przez Krystekwolf 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi