Skocz do zawartości

Melanzyk - jerki i swimbaity

Rekomendowane odpowiedzi

Te Krystek ja nie pije :D znaczy się 5 lat temu przestałem pić ostro. Wódy nie miałem w ustach od ślubu (3,5roku). Później będzie łach ze mnie jak padne pierwszy na glebe :unsure: teraz głowa słabiutka i tylko piwem się raczę i to nie w ilościach 20 jak kiedyś tylko 4 i już szumi nieźle :ph34r:

Wczoraj rano po pracy zamiast jechać do domu wybralem się na rzeczkę porzucac pare minut. Czekałem na otwarcie marketu budowlanego o 9 bo potrzebowałem kupić wiertła 2mm do skończenia Krystkowej ukleji. W rzece prawie nie było wody, normalnie bym nie rzucał nawet ale musiałem jakoś czas zabić. Przerzuciłem trochę wobów i ani śladu ryb a woda taki kryształ, że kamyczki można by policzyć. Zmieniłem na rio grandesa i jakoś ożyło. Złapałem takiego maluszka i 2 fajne pstragi z czego jeden na bank 50+ odprowadziły mi przynętę.

post-49629-0-27825900-1406750947_thumb.jpg

Zdjęcie słabe bo w tel obiektyw był zabrudzony i nie bardzo było jak go wyczyścić z rybą w ręku. Ślicznie obarwiony ten kropek, miał fajne zrupowanie z 20 kropów od góry między oczami, chcialem to sfotografować ale nie udało mi się. Porzucałem jeszcze chwilę i do sklepu.

A później ukleja....

post-49629-0-42622000-1406751412_thumb.jpg

Dziś koło południa zalałem drugie połówki i jutro pierwsze testowe odlewy :ph34r:

Pozdrawiam M

• Like 6

Widziałem ją -tą ukleję Melkową :)

Wygląda nice ,ciekawe jak pracuje i jak ją po mazga ten konstruktor.

W razie czego wypróbujesz sobie ją na zlociku Marcin ,tam jest wiele ryb które mogą w niej zasmakować .

W pażdzierniku dobre jest to, że drapieżniki jakie by to nie były, nie jedzą drobnicy i to jest szansa tej uklejki i nie tylko.

Brań jest mało ,ale za to są mocne ,no chyba ze trafimy dzień konia :rolleyes: .Pażdziernik to chyba najlepszy moment żeby tam na ten dzień trafić .

Melek dwaj tą uklejkę na tablicę :)

Są ważniejsze rzeczy niż przeprowadzka :P :D

• Like 2

Ej no sorrrrrrrrrrry chlopaki.

U mnie troche sie dzieje i nie mam absolutnie czasu na przynety. We wszystkie dni wolne jezdzilem ogladac domy do wynajecia.

Jutro przeprowadzam graty wiec moj warsztat jest zapudlowany. Bede mieszkal tutaj.

post-49629-0-20123000-1407380201_thumb.jpg

W koncu przesiadka z apartamentow na dom!!! W koncu bede mial miejsce i nie bede musial przenosic wszystkiego za kazdym razem... A najlepsze w tym wszystkim jest to ze bede mial 6km do tych oto pasiastych osobnikow. Z tego jeziora wyciagnalem tez kilka ponad 10-kilowych szczupakow wiec nie ma bidy.

Dodatkowo w promieniu 10km dwa rybne kanaly i naprawde fajna rzeka.

A najlpesze jest w tym wszystkim to, ze zona w sobote idzie po raz ostatni do pracy wiec bede mial czas !!!!!!!!!!!!

Do @K.Trojan i @ezehiel - jak sie ogarne to macie u mnie te jerki co o nie prosiliscie za free. Sorry ale ja wiecznie czasu nie mialem a pozniej moja skleroza zwyciezyla i zapomnialem. Grzebalem dzis w wiadomosciach i sobie przypomnialem.

Niedlugo sporo nowosci, ale to jak sie ogarne.

Pozdrawiam M

• Like 6

Maćku, ja cały czas przyglądam się przynętą z Twojego wątku. I powiem szczerze, że jak dla mnie to jedne z najładniejszych tutaj.

Nic, tylko brać przykład z Ciebie, a malowania to to samo, trouty wyglądają świetnie ;]

Mam nadzieję, że na żywo je zobaczę jak wyglądają. Zresztą jest tutaj wiele osób i ich przynęt, które z chęcią bym zobaczył na żywo jak wyglądają i jak pracują.

Pozdrawiam,

a co do Krystka uklei to wyślij wszystkim prócz Krystkowi :D  :D