Melanzyk Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Guinnessa nie pije, nie smakuje mi Dziekuje wszystkim za zyczenia.Sorrki ze mnie tu ostatnio nie ma ale na nowej chacie nie mam jeszcze neta a te pedaly z UPC robia problemy i dopiero po weekendzie jakos bedzie.Powoli juz dochodze do siebie po przeprowadzce i jakies drobne prace sie dzieja na nowym warsztacie.We wtorek wysylam zone z mlodym do PL na 3 tyg, pozniej 2 nocki i 8 dni wolnego!! Bedzie fishing i lurebuilding non stop! Wieczorami zmontuje tez kilka obiecanych filmikow, a co!Ukleja jeszcze niestety nie skonczona bo walcze z nadaniem jej pracy. Jest juz w miare ok ale jeszcze za bardzo lusterkuje/wyklada sie na boki. Szczupaki to juz bedzie lowic w obecnej wersji ale jeszcze nie jestem w 100% zadowolony wiec prace trwaja. W ost srode wybralem sie z kumplem na jeziorko na ktore mam obecnie 7min jazdy do slipa.Zaczelismy lowic ok 18, na poczatku troll za szczupakiem bez kontaktu a jak przestawilismy sie na okonie to sie zaczela jazda.Co rzut takie okonie jak na zdjeciu. Sporo podwojnych holi czyli ogolnie bajer. Jak ryby wchodzili pod lodke to sonda z 7m glebokosci zaczela pokazywac 1,5m, tyle ich bylo. Jak to zwykle bywa w takie dni jak bierze po raz kolejny karta pamieci lezala sobie grzecznie w laptopie. Mialem do dyspozycji tylko 4 klatki wiec focilem tylko kumpla gdyz pierwszy raz w zyciu lapal takie okonie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 (edytowane) Piękne.Raj na ziemi.Jak wybuduje ten pawilon a chętnych na wynajem nie brakuje to się chyba wyprowadzę z Polski. Edytowane 17 Sierpnia 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Tomy spania nie masz? Miałem zedytowac posta i coś dopisać bo przerwa mi sie skończyła. Przychodzę a tu komentarz :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Jak jest brzydka pogoda to śpię w dzień.Noc jest piękniejsza no i do pracy wymarzona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Sorrki ze mnie tu ostatnio nie ma ale na nowej chacie nie mam jeszcze neta [...] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Kazda przyneta zanim zawedruje do czyjegos pudelka przechodzi testy by Franek. Pozdrawiam 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Przetrwały spotkanie z dzieckiem to i szczupak nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 No Melek fajny szczupaczek Ci wyszedł . Jeśli jemu smakują to i inne nie pogardzą takim pstrągaskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Ostatnio otrzymałem takie zdjęcie od znajomego z informacją poniżej. on your bait. The hook got so caught in the corner of the mouth I had to chop them off Jak narazie największa ryba na moje przynęty, ale to się zmieni niedługo Po takim zdjęciu gęba się sama cieszy Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zapomniałem zapytać wcześniej. Szukam w miarę dobrej jakościowo sierści królika w kolorze zgnila zieleń oczywiście w dobrej cenie. Wzialbym tego trochę jakby cena była zadowalająca, jakieś pomysly gdzie to szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 jakieś pomysly gdzie to szukać?W uk na trasie kilku mil znajdziesz conajmniej kilka sztuk w kolorze zgniłej zieleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Eee nie da sie. Próbowałem. Ojca znajomy zakatrupil kilka szt i dal mu skóry. Ten przez kilka godzin oczyszczal to z mięśni i resztek krwi itp i później wysłał mi to do Irl. Po pierwszym kontakcie z woda schnie na kamień i do wyrzucenia. Jakąś chemię trzeba żeby to zabezpieczyć. Nie znam sie na tym więc potrzebuje namiar na gotowca ale dzięki matt. A tak swoją droga podeslij mi meila na priv. Już kiedyś o to prosiłem ale mnie zlales ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Poszukaj w sklepie z artykuami do flytyingu,na pewno znajdziesz,chyba ,ze maja to byc cale skory i uzyte nie w wedkarskim celu.Sporo tego typu materialow zamawiam w Polsce,wychodzi duzo taniej niz kupic na miejscu. Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez PablovelLoco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 W takich sklepach zdzieraja ostro. 2-3 paski po 3mm za 3€ bezsens. Chce coś raczej około 5mm albo może ktoś ma kontakt do ludzi co w tym siedzą i można to załatwić taniej. Mam skóry białe, szare i brąz, sam wycinam paski dowolnej grubosci. Przydała by mi sie zgnila zieleń do imitacji szczupaka. Nie będę kupował po 3 paski na przynete. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 A tak swoją droga podeslij mi meila na priv. Już kiedyś o to prosiłem ale mnie zlales ;pchamem to potrafię być ale żeby aż tak Nie wiem nie pamiętam już podaję sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Kazda przyneta zanim zawedruje do czyjegos pudelka przechodzi testy by Franek. Franek.jpg Pozdrawiam....ja to lubię dzieci najbardziej mikrofalówki ale ten kurcze fajny aparat,będzie z niego kozak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Z ostatniego okoniowego wypadu, mieliśmy tylko 3 klatki w aparacie więc i tak wyszło nieźle... PozdrawiamM Edit:Niedługo pojawi się video o tym jak zrobić holograficzne oczy 3d, krok po kroku. Po tym każdy bez najmniejszego problemu będzie mógł odpicować swoje bajty! Już pierwsze kawałki mam nagrane. Właśnie skończyłem przeintalowywanie systemu na tą okoliczność bo już komp błagał o to. Za pół godziny zaczynam tygodniowy urlop !!!!! będzie się szczupaczyło i okoniowało, no i oczywiście lurbildowało :ph34r: :ph34r:Dziś jak tylko kurier przywiezie urządzenia do podłączenia internetu spadam na jezioro. Wieczorkiem szklaneczka whiskey i jutro od 6 rano na wodzie Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez Melanzyk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Na zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Na początek pokaze nowe malowania szczupaczków. Do tego trout w kolorze szczupak. Sorry za jakość zdjęć ale robione w nocy, a w zasadzie nad ranem. Lakierowane w nocy, o 4 rano zdjęte z suszarki i na lotnisko bo czas gonił. Wczoraj wpadl do mnie kumpel, czekając na kuriera z urzadzeniami do neta rozformowywalem nowy model killer 10-tka v2. Chciałem mu pokazać kilka trików bo tez robi przynety i na szybko odlałem 2 testowe sztuki. Zaraz po wyjęciu z formy pomyślałem, że przetestuje kolorki których jeszcze nie używałem a niedawno przyszły w paczce od forumowego kolegi Rudiego. Po 10-15min od wyjęcia z formy wyglądały tak jak na zdjęciach poniżej. Brałem kolory których jeszcze nie psikalem i po dodaniu moich holograficznych oczu3d takie coś wyszło. A na koniec żeby wkurzyć troszkę Rudiego, który miał być u mnie wczoraj ale stchórzył krótki filmik z okoniowania. Nie edytowałem nic bo chciałem pokazać jak to wygląda. W dobry dzień jazda jest kilka razy lepsza https://www.youtube.com/watch?v=zKMX1S6fLtU PozdrawiamM 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 I to się nazywa okoniowanie. U mnie przeważnie siadają zojtki +/- 15 cm, a trzydziestak to już ładna ryba.Malowanie szczupaków na plus, podobnie jak test nowych farb Pozdro i życzę jeszcze więcej rybek, jak i czasu na nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Genialna przynęta ;] malowanie świetne nic dodać nic ująć... chyba przestanę tu zaglądać bo uświadamiam sobie jak daleko mi brakuje do takiego stanu rzeczy xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Na początek pokaze nowe malowania szczupaczków. Do tego trout w kolorze szczupak. Sorry za jakość zdjęć ale robione w nocy, a w zasadzie nad ranem. Lakierowane w nocy, o 4 rano zdjęte z suszarki i na lotnisko bo czas gonił. P1050562.jpgP1050578.jpg Wczoraj wpadl do mnie kumpel, czekając na kuriera z urzadzeniami do neta rozformowywalem nowy model killer 10-tka v2. Chciałem mu pokazać kilka trików bo tez robi przynety i na szybko odlałem 2 testowe sztuki. Zaraz po wyjęciu z formy pomyślałem, że przetestuje kolorki których jeszcze nie używałem a niedawno przyszły w paczce od forumowego kolegi Rudiego. Po 10-15min od wyjęcia z formy wyglądały tak jak na zdjęciach poniżej. Brałem kolory których jeszcze nie psikalem i po dodaniu moich holograficznych oczu3d takie coś wyszło. P1050595.jpgP1050598.jpgP1050599.jpgP1050601.jpgP1050607.jpgP1050617.jpg A na koniec żeby wkurzyć troszkę Rudiego, który miał być u mnie wczoraj ale stchórzył krótki filmik z okoniowania. Nie edytowałem nic bo chciałem pokazać jak to wygląda. W dobry dzień jazda jest kilka razy lepsza P1050593.jpg https://www.youtube.com/watch?v=zKMX1S6fLtU PozdrawiamMUważaj bo jak przyjadę to pozbędziesz się mnie tak łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Macku ,kup sobie polski telewizorek a nie z jakiegos amerykanskiego puszczasz filmy swietna sprawa z tymi garbusami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Bardzo ładne nowe malowanie szczupaka z czego robisz szablon do szczupaczych centków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Biorę przynęte do pracy, kładę na kopiarce i kopiuje. Mam wtedy 100% odwzorowanie lusek itp. Rysuje na tym paski/cętki i później wycinam nożykiem na macie do cięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi