Skocz do zawartości

Melanzyk - jerki i swimbaity

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Niedawno dostałem info od forumowego kolegi Jamesty ze złowił kilka rybek na trouta w kolorze pike. Bardzo mnie to ucieszyło. Jak kolega pozwoli wrzucę jakieś fotki..

2 min pod odpisaniu mu na maila odebrałem telefon od żony ze wspaniałą wieścią. Zeszłej nocy ktoś włamał się na strych i do naszej piwnicy kradnąc cały nasz dorobek, wszystkie prezenty ślubne. Rzeczy które zbieraliśmy przez wszystkie lata na emigracji. Pełne wyposażenie kuchni, w skrócie - wysokiej jakości garnki do indukcji, zestaw sztućców, wysokiej jakości zestaw szklanek (w jednym 4-paku jedna szklanka była stłuczona i tego nie wzięli, więc definitywnie będzie to szło na sprzedaż). Pościele ze ślubu, obrusy, maszynka do mięsa itp. Wszystko nówki sztuki. Marki produktów o ile dobrze pamiętam to m. in. Fissler, Alessi.

Miało to miejsce w Częstochowie więc jakby ktoś przypadkiem coś słyszał, widział to proszę o kontakt. Zgłoszone zostało to na policję ale jak wiadomo oni z tym nic nie zrobią. Z chęcią przejechałbym się do polski połamać gnaty tym s....

Ale się wku....rzyłem...

M

Witam.

Niedawno dostałem info od forumowego kolegi Jamesty ze złowił kilka rybek na trouta w kolorze pike. Bardzo mnie to ucieszyło. Jak kolega pozwoli wrzucę jakieś fotki..

2 min pod odpisaniu mu na maila odebrałem telefon od żony ze wspaniałą wieścią. Zeszłej nocy ktoś włamał się na strych i do naszej piwnicy kradnąc cały nasz dorobek, wszystkie prezenty ślubne. Rzeczy które zbieraliśmy przez wszystkie lata na emigracji. Pełne wyposażenie kuchni, w skrócie - wysokiej jakości garnki do indukcji, zestaw sztućców, wysokiej jakości zestaw szklanek (w jednym 4-paku jedna szklanka była stłuczona i tego nie wzięli, więc definitywnie będzie to szło na sprzedaż). Pościele ze ślubu, obrusy, maszynka do mięsa itp. Wszystko nówki sztuki. Marki produktów o ile dobrze pamiętam to m. in. Fissler, Alessi.

Miało to miejsce w Częstochowie więc jakby ktoś przypadkiem coś słyszał, widział to proszę o kontakt. Zgłoszone zostało to na policję ale jak wiadomo oni z tym nic nie zrobią. Z chęcią przejechałbym się do polski połamać gnaty tym s....

Ale się wku....rzyłem...

M

Bo niektórzy ludzie to zwykłe ku..........wy są. Szczerze współczuję.

Przykre, Maćku. 

Przykre.

Złodzieje zdarzają się na całym świecie, inaczej nie byłoby zamków w drzwiach. Ale w Szwecji "podskórnie" czułem, że prędzej spotkam się z brodatą babą, niż złodziejem. Odwrotnie niż w kraju...

• Like 1

No można się wkurzyć. Najlepsze jest to że szwagier to wyniósł z mieszkania dokładnie tydzień temu. Zaraz przed przyjazdem żony do PL żeby było troszkę miejsca na łóżko dla dziecka itp. Młody gra w Futbol amerykański w Saints w Czestochowie i poprosiłem zeby wstawili jakaś notkę że skradziono takie i takie przedmioty na ich Facebooku. Zawsze dojdzie ta wiadomość przynajmniej do części z ich 3300 subskrybentów. Garnki Fisslera czy szklanki Royal Worcester nie są popularne w PL i raczej powinny być łatwo rozpoznane. Detektyw powiedział, żeby jutro na ryneczek podskoczyć, że tam często kradzione rzeczy lądują. Zobaczymy.

Żółty to żólty( a nie miliardy odcieni).

No i tu moja kobieta by sie z Tobą nie zgodziła. Dla nas facetów żółty to żółty. Ona czasami mi wyskakuje z kolorami typu szaro-gołębiowo-niebieski, i bądź tu mądry o co tej kobiecie chodzi...

Super masz te nowe kolorki, szczupłe na pewno docenią ;) ps. jak będziesz miał chwilę to wpadnij do mojego wątku i obczaj na szybko korpus okonia, którego chciałbym Ci kiedyś podrzucić na testy ;) będzie szedł głęboko, a i rozmiar powinien Ci się spodobać :) malowanie muszę przećwiczyć.

No i tu moja kobieta by sie z Tobą nie zgodziła. Dla nas facetów żółty to żółty. Ona czasami mi wyskakuje z kolorami typu szaro-gołębiowo-niebieski, i bądź tu mądry o co tej kobiecie chodzi...

Bo kobiety widzą ponad 100tyś odcieni, a my bidule niewiele ponad 1tyś. Ale i tak kolorystami jesteśmy lepszymi, niezły klops :D