Melanzyk Opublikowano 1 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Jeszcze bym dodał, że wiedzą wszystko najlepiej Ale zboczylismy z tematu, hehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekkp Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) Każdy zrozumiał o co mi chodziło, a teraz takie czasy, że nie można wprost nic powiedzieć bo posądzą, posadzą.... nawet "facet" to już nie facet.... ale odnośnie tematu... nie promuje tych przynęt... boję się o szczupaki....Już i tak je u mnie ciężko złapać, a jak zobaczą coś takiego w wodzie to całkiem im odbije i bez mela nie będzie melanżu;pPozdrawiam Edytowane 2 Września 2014 przez adamekkp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes79 Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) A na koniec żeby wkurzyć troszkę Rudiego, który miał być u mnie wczoraj ale stchórzył krótki filmik z okoniowania. Nie edytowałem nic bo chciałem pokazać jak to wygląda. W dobry dzień jazda jest kilka razy lepsza PozdrawiamMSugerujesz, że to był zły dzień? To jak nazwać moje okoniowanie? Świetne pasiaki.No i jak zwykle, w wątku, zacne jerki. Edytowane 2 Września 2014 przez prezes79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 2 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Prezes to nie był zły dzień. Było ok. W zły dzień nie łapię nic bo nie potrafię ryb zlokalizować. Jak to mawia mój kumpel, który jest przewodnikiem wędkarskim - ryba ma ogon. Tuataj masz filmik z dobrego dnia: Tytuł filmu jest troszkę oszukany. Tego dnia na naszej łodzi tylko złapaliśmy z 300ryb. do tego chłopaki na 2 pozostałych ponad 200. W takie liczby nikt by nie uwierzył więc troszkę zaniżyłem... Te 10min filmiku jest wycięte z 20min nagrania pod koniec dnia. Zaraz po ostatnich rybach na filmie fala była tak duża, że wyrwała dwie kotwice z kamieniem i zaczeliśmy dryfować. Już nie daliśmy rady wrócić w to miejsce. A co do takich wyników, ziomek z UK, którego poznałem przez jerkbaita złapał wczoraj 121 sandaczy... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) Po 20-tej rybie pewnie dałbym sobie na wstrzymanie. Ale jazda. Ekstra PS.Patrząc na technikę, u nas to właściwie "łowienie w pionie" Edytowane 2 Września 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 A co do takich wyników, ziomek z UK, którego poznałem przez jerkbaita złapał wczoraj 121 sandaczy... Eeee,czy ja wiem ,chyba po 110- tym już magia sandaczowania pryska 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Witaj - obserwuję twój cały post - piękne ryby łowisz i robisz piękne przynęty- masz talent chłopie - gratuluję i podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 2 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) Po 20-tej rybie pewnie dałbym sobie na wstrzymanie. Ale jazda. Ekstra PS.Patrząc na technikę, u nas to właściwie "łowienie w pionie"Wydaje Ci sie im więcej łowisz tym szybciej i więcej chcesz wyciągać. To wciąga jak dragi. A łowi sie w pionie bo okonie jak sie ustawia pod łodzią to po co rzucać gdzieś indziej? Dla samego rzucania? Edit: Pampuch nic mi nie gadaj o magii. Ja w zyciu sandacza nie zlowilem smutek Logun ja nie lowie wcale jakoś rewelacyjnie. Byś widział wyniki moich ziomkow... Nie mialem czasu na łowienie przez ost dwa sezony (ciąża i narodziny syna). Ostatnio jak z czasem odrobinę lepiej to pogoda powariowala i nie było jak łowić... Edytowane 2 Września 2014 przez Melanzyk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Melek, Jak robisz forme silikonową, to wzór który docelowo bedzie zalany silikonem moczysz w czymś (capon, jakaś delikatna warstwa lakierku dla gładkości wzornika) czy zalewasz bezpośrednio na drewno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 ....ziomek z UK, którego poznałem przez jerkbaita złapał wczoraj 121 sandaczy...Junior to świetny wędkarz , wygrał w tym roku zandermanię w uk . W sumie na dwie łódki , czterech polishanglersów , wyholowaliśmy tego dnia ok 400 szt . Ryby małe i średnie ..... odstresowujący dzień był w wyborowym towarzystwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 (edytowane) Junior to świetny wędkarz , wygrał w tym roku zandermanię w uk . W sumie na dwie łódki , czterech polishanglersów , wyholowaliśmy tego dnia ok 400 szt . Ryby małe i średnie ..... odstresowujący dzień był w wyborowym towarzystwie Trole właśnie zrobiły kupę po czym mlasnęły oblizawszy się... Edytowane 3 Września 2014 przez PLECIONA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 3 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Melek, Jak robisz forme silikonową, to wzór który docelowo bedzie zalany silikonem moczysz w czymś (capon, jakaś delikatna warstwa lakierku dla gładkości wzornika) czy zalewasz bezpośrednio na drewno ?Bezposrednio na drewno. Psikam rozdzielacz i tyle. Myślałem o czymś takim ale nie chciałem ryzykować utraty detali pod lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Bezposrednio na drewno. Psikam rozdzielacz i tyle. Myślałem o czymś takim ale nie chciałem ryzykować utraty detali pod lakierem.Dzięki dobry panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Wrzucę jedną fotkę.Brały same mniejsze .Największy 70cm 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 6 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 I kto powiedział, że 18cm przynęta jest za dużą na PL szczupaki? Dzięki jamesty, mam nadzieję że następne szczupaki będą większe.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Melek , ile waży taka 18-tka , czy tonie w miarę szybko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 6 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 W granicach 95g. Tonie powiedział bym umiarkowanie, a co trzeba szybko tonaca? Nie robiłem jej na super ciężko bo lowie dużo na wodach 1-1,5m więc musiałbym zamiatac tym super szybko żeby nie ściągać krzaczkow z dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Przymierzam się do szczupakowania na głębszych wodach i będę musiał wrócić do przynęt dłuższych z uwagi na regulamin łowisk . W tym momencie to widzę będzie problem bo tylko guma lub cięższe wahadło z przedłużką miękką . Miotanie cegłówkami to nie jest moja mocna strona , max 70gr ogarnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 6 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Matt karnet na siłke, trochę omnadrenu i za miesiąc ogarniesz i 100g Napisz coś więcej o tym regulaminie bom ciekawy co Ci tam wymyślili. Na najbliższym łowieniu będę próbował przetrollowac trouta z dodanym ciezkarkiem ok 2-3m przed żeby zszedł głębiej. Zobaczę jaki to ma wpływ na pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 ....Napisz coś więcej o tym regulaminie bom ciekawy...W zasadzie przynęty szczupakowe to powinny być dłuższe niż 18cm .Trolla można ale na wiosłach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Fakt jak zaproponowałem Okonia 18cm na Musky/Pike to mnie Amerykańce wyśmiały.Nie złośliwie raczej z serdecznością i taki trout 30cm to w sam razik.Będę się za to brał.Miały być gumy ale wolę większe wabie spróbować.Tylko kolejność się zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 9 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Ja też będę coś kombinowal w tej wielkości Tomy. Kumple mi powiedzieli ze minimum 30cm ma być. Zimą jest szansa na dowalenlie rekordu Irl w trollu. Opasione mamuski powyzej 20kg sa do zlapania. Jutro wrzuce zdjecie ze szczupakiem 130cm z przed 5lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Cieszę się bo ja gówno wiem o takich konstrukcjach to pomożesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Niedawno otrzymałem troszkę spóźniony prezent urodzinowy od żony - jest to recznie wycinane i szyte. A tutaj kilka zdjecia rodzinki troutów. Idę spać. PozdrawiamM 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Piekniusi prezencik ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi