Skocz do zawartości

Melanzyk - jerki i swimbaity

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy zrozumiał o co mi chodziło, a teraz takie czasy, że nie można wprost nic powiedzieć bo posądzą, posadzą.... nawet "facet" to już nie facet....

ale odnośnie tematu... nie promuje tych przynęt... boję się o szczupaki....

Już i tak je u mnie ciężko złapać, a jak zobaczą coś takiego w wodzie to całkiem im odbije i bez mela nie będzie melanżu;p

Pozdrawiam :)

Edytowane przez adamekkp

A na koniec żeby wkurzyć troszkę Rudiego, który miał być u mnie wczoraj ale stchórzył krótki filmik z okoniowania. Nie edytowałem nic bo chciałem pokazać jak to wygląda. W dobry dzień jazda jest kilka razy lepsza :D

Pozdrawiam

M

Sugerujesz, że to był zły dzień? To jak nazwać moje okoniowanie? :(

Świetne pasiaki.

No i jak zwykle, w wątku, zacne jerki.

Edytowane przez prezes79

Prezes to nie był zły dzień. Było ok. W zły dzień nie łapię nic bo nie potrafię ryb zlokalizować. Jak to mawia mój kumpel, który jest przewodnikiem wędkarskim - ryba ma ogon.

Tuataj masz filmik z dobrego dnia:

Tytuł filmu jest troszkę oszukany. Tego dnia na naszej łodzi tylko złapaliśmy z 300ryb. do tego chłopaki na 2 pozostałych ponad 200. W takie liczby nikt by nie uwierzył więc troszkę zaniżyłem... Te 10min filmiku jest wycięte z 20min nagrania pod koniec dnia. Zaraz po ostatnich rybach na filmie fala była tak duża, że wyrwała dwie kotwice z kamieniem i zaczeliśmy dryfować. Już nie daliśmy rady wrócić w to miejsce.

A co do takich wyników, ziomek z UK, którego poznałem przez jerkbaita złapał wczoraj 121 sandaczy... :blink: :ph34r: :blink: :ph34r: :blink:

• Like 5

Po 20-tej rybie pewnie dałbym sobie na wstrzymanie. Ale jazda. Ekstra :)

PS.

Patrząc na technikę, u nas to właściwie "łowienie w pionie"

Wydaje Ci sie :) im więcej łowisz tym szybciej i więcej chcesz wyciągać. To wciąga jak dragi. A łowi sie w pionie bo okonie jak sie ustawia pod łodzią to po co rzucać gdzieś indziej? Dla samego rzucania?

Edit: Pampuch nic mi nie gadaj o magii. Ja w zyciu sandacza nie zlowilem :( smutek

Logun ja nie lowie wcale jakoś rewelacyjnie. Byś widział wyniki moich ziomkow... Nie mialem czasu na łowienie przez ost dwa sezony (ciąża i narodziny syna). Ostatnio jak z czasem odrobinę lepiej to pogoda powariowala i nie było jak łowić...

Edytowane przez Melanzyk
  • Like 3

....ziomek z UK, którego poznałem przez jerkbaita złapał wczoraj 121 sandaczy...

Junior to świetny wędkarz , wygrał w tym roku zandermanię w uk . W sumie na dwie łódki , czterech polishanglersów , wyholowaliśmy tego dnia ok 400 szt . Ryby małe i średnie ..... odstresowujący dzień był w wyborowym towarzystwie B)

Junior to świetny wędkarz , wygrał w tym roku zandermanię w uk . W sumie na dwie łódki , czterech polishanglersów , wyholowaliśmy tego dnia ok 400 szt . Ryby małe i średnie ..... odstresowujący dzień był w wyborowym towarzystwie B)

Trole właśnie zrobiły kupę po czym mlasnęły oblizawszy się...

:)

Edytowane przez PLECIONA
  • Like 1

Melek, Jak robisz forme silikonową, to wzór który docelowo bedzie zalany silikonem moczysz w czymś (capon, jakaś delikatna warstwa lakierku dla gładkości wzornika) czy zalewasz bezpośrednio na drewno ?

Bezposrednio na drewno. Psikam rozdzielacz i tyle. Myślałem o czymś takim ale nie chciałem ryzykować utraty detali pod lakierem.

W granicach 95g. Tonie powiedział bym umiarkowanie, a co trzeba szybko tonaca? Nie robiłem jej na super ciężko bo lowie dużo na wodach 1-1,5m więc musiałbym zamiatac tym super szybko żeby nie ściągać krzaczkow z dna.

Przymierzam się do szczupakowania na głębszych wodach i będę musiał wrócić do przynęt dłuższych z uwagi na regulamin łowisk . W tym momencie to widzę będzie problem bo tylko guma lub cięższe wahadło z przedłużką miękką . Miotanie cegłówkami to nie jest moja mocna strona , max 70gr ogarnę :rolleyes: 

Matt karnet na siłke, trochę omnadrenu i za miesiąc ogarniesz i 100g :P

Napisz coś więcej o tym regulaminie bom ciekawy co Ci tam wymyślili.

Na najbliższym łowieniu będę próbował przetrollowac trouta z dodanym ciezkarkiem ok 2-3m przed żeby zszedł głębiej. Zobaczę jaki to ma wpływ na pracę.

Ja też będę coś kombinowal w tej wielkości Tomy. Kumple mi powiedzieli ze minimum 30cm ma być. Zimą jest szansa na dowalenlie rekordu Irl w trollu. Opasione mamuski powyzej 20kg sa do zlapania.

Jutro wrzuce zdjecie ze szczupakiem 130cm z przed 5lat...