joker Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Pierwsze piranie w pierwszej fazie malowania mniami P1050795.JPG konkretny kaliber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Spore to to:O konkretny kaliber Patelniaki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 20 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Witam.Niedawno wróciłem z reziora. Spędziłem prawie 12h na wodzie! Jak można się było spodziewać po prognozie było średnio szczupakowo. W zatokach tafla i żar z nieba O godz 1 w nocy lakierowalem dwie piranie na dzisiejsze testy i powiem że wyszły kozacko. Kumpel z którym łowiłem po zobaczeniu jak pracują zamówił od razu 6 szt Będzię to kozacka przynęta trollingowa, do tego bardzo ładnie pracująca w spinie, ale to tylko dla odważnych bo miotanie cały dzień ponad 100g przynętą może się źle skończyć Ogólnie to zakończyłem dzień o kiju! Ha! Po sprawdzeniu zatok bez kontaktu z rybami przestawiliśmy się na głęboki trolling. Miałem jakieś brania i spady ale nie udało mi się nic wyciągnąć. Kumpel natomiast złowił coś takiego. Niech mi ktoś powie, że są za duże przynęty na szczupaka! To jest zdjęcie 40cm Real Eel'a z SG w paszczy szczupaka, który go po prostu zmiażdzył! Podczas holu nie wystawał mu z pyska ani kawałek przynęty ;-) Powyżej moje wczorajsze experymenty z opalizacjami na piraniozach, których niestety nie udało mi się uchwycić za dobrze na zdjęciach. Rudi te lakiery wymiatają! A jak sobie pomyślę o tej fioletowej opalizacji to aż mi się ciepło robi! Kozaki! Dodatkowo zdjęcie z troutem dla porównania gabarytów. Pozdrawiam Melek 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Phi, 100 gr. Standard dla kogoś, kto chce złowić coś dłuższego niż 60 cm :D Ale cicho sza, forumowi spece ponad Fatso nie wychodzą i niech tak zostanie Smaczne te piranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Ta z czerwonką już do mnie mruga! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Witam.Niedawno wróciłem z reziora. Spędziłem prawie 12h na wodzie! Jak można się było spodziewać po prognozie było średnio szczupakowo. W zatokach tafla i żar z nieba O godz 1 w nocy lakierowalem dwie piranie na dzisiejsze testy i powiem że wyszły kozacko. Kumpel z którym łowiłem po zobaczeniu jak pracują zamówił od razu 6 szt Będzię to kozacka przynęta trollingowa, do tego bardzo ładnie pracująca w spinie, ale to tylko dla odważnych bo miotanie cały dzień ponad 100g przynętą może się źle skończyć Ogólnie to zakończyłem dzień o kiju! Ha! Po sprawdzeniu zatok bez kontaktu z rybami przestawiliśmy się na głęboki trolling. Miałem jakieś brania i spady ale nie udało mi się nic wyciągnąć. Kumpel natomiast złowił coś takiego. Niech mi ktoś powie, że są za duże przynęty na szczupaka! To jest zdjęcie 40cm Real Eel'a z SG w paszczy szczupaka, który go po prostu zmiażdzył! Podczas holu nie wystawał mu z pyska ani kawałek przynęty ;-) P1050805.JPGP1050806.JPG P1050798.JPGP1050800.JPGP1050801.JPGP1050803.JPGP1050804.JPG Powyżej moje wczorajsze experymenty z opalizacjami na piraniozach, których niestety nie udało mi się uchwycić za dobrze na zdjęciach. Rudi te lakiery wymiatają! A jak sobie pomyślę o tej fioletowej opalizacji to aż mi się ciepło robi! Kozaki! Dodatkowo zdjęcie z troutem dla porównania gabarytów. Pozdrawiam MelekOczywiście że nie ma za dużych przynęt na zębate. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 (edytowane) Oczywiście że nie ma za dużych przynęt na zębate. To wiadomo nie od dziś... Edytowane 20 Września 2014 przez PLECIONA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 (edytowane) Mocne. Edytowane 20 Września 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 To wiadomo nie od dziś... Szczupakozaur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 23 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Witam. Pod tym linkiem znajduje sie kilka moich przynet w dziale giełda twórców. Dochód ze sprzedaży idzie na pomoc dla rodziny Krystka. Zapraszam chętnych do kupowania. http://jerkbait.pl/topic/45710-s-sprzedam-przyn%C4%99ty-szczupakowe-piranie-i-trouty-dla-krystka/#entry1520712 Pozdrawiam Melek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 23 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 (edytowane) Do puli dorzucilem jeszcze dwie przynety jakby byli chetni bo tamte zniknęły migiem. Pozdr http://jerkbait.pl/topic/45710-s-sprzedam-przyn%C4%99ty-szczupakowe-piranie-i-trouty-dla-krystka/#entry1520712 Edytowane 23 Września 2014 przez Melanzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Oj Melek, Melek, chwile mnie nie było, a Ty już jakieś nowe cudo dopracowałeś? super ta pirania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 30 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Dzięki Pride.Obecnie jestem na urlopie w PL i zakupuję trochę sprzętu do warsztatu żeby usprawnic lekko prace.Wczoraj wytoczyłem kilka kluczy do gientarek. Tutaj największe do największych przynęt szczupakowych do druu 1,2mm. Jeszcze zostało zamontowac im rączki i gotowe.PozdrawiamM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Melek dzieje się coś u Ciebie czy nadal wypoczywasz na urlopie? ;p przeglądam tego jerkbaita i przeglądam i brakuje mi widoku Twoich trout'ów czy szczupali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 U mnie jest pijemy "wódkie" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Taaaaaaka technika :D :D i nie przeszkadzam bo pewnie szkło się męczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Nie no żartuje.Nie wiem gdzie się pociecha podziała ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Może pracuje nad jakimś nowym wynalazkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Wróciłem, wróciłem. Nie wstawiałem nic, bo nie było czasu i w sumie nic nie dalem rady zrobić po urlopie bo musiałem pracować.W sobote po powrocie z PL udałem się na ryby. Nastawiłem się na płytką wodę i była lipa. Później dostałem info od znajomych, że szczupale gryza nieźle na głębokiej.Spakowałem ponton w auto i pojechałem na 2 część jeziora. Niestety połamałem przetwornik od sondy i trollingowanie na ślepo nie przyniosło rezultatów. Do tego pogoda nie rozpieszczała i było naprawdę ciężko pływać na oponie.Asystowałem tylko przy robieniu zdjęć dwóm grybaśnym mamuśkom.. i to tyle. Dzisiaj w końcu miałem chwilę i zabrałem sie za zaległe sprawy z przed urlopu, przemalowywanie kilku buster jerków i bodaj amerykańskiej świni dla jednego z forumowiczów Do tego kilka troutów i jedna pirania do mojego pudła. Wszystkie bedą malowane na Peacock Bass. Tak wiec 8 peacock bassów będzie gotowe jutro. Później zabieram się za robienie przynęt dla kolegów @Drago i @bartolo, którzy kupili przynęty na giełdzie twórców, a dochód z nich poszedł na wsparcie rodziny Krystka. Bedąc w PL wytoczyłem sobie kilka kluczyków do giętarki. Gdy zrobię resztę i ogarne co i jak, to wrzucę jakieś fotki poglądowe (może filmik) żeby pokazać jak to działa. Z jakiegoś powodu gientarki są trzymane w tajemnicy i nikt nie chce pokazać "co i jak"? Dlaczego? Nie wiem i nie widzę powodów, dla których tak jest. PozdrawiamM 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 również chętnie bym podpatrzył co i jak bo robienie stelaży "na oko" stało sie dla mnie juz dosyć męczące ;x. także czekam z niecierpliwością Co do wątku - śledze cały czas na bierząco i jestem pod wrażeniem Twoich wyrobów! Szkoda tylko że to nie wobki pod moje wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Bedąc w PL wytoczyłem sobie kilka kluczyków do giętarki. Gdy zrobię resztę i ogarne co i jak, to wrzucę jakieś fotki poglądowe (może filmik) żeby pokazać jak to działa. Z jakiegoś powodu gientarki są trzymane w tajemnicy i nikt nie chce pokazać "co i jak"? Dlaczego? Nie wiem i nie widzę powodów, dla których tak jest. PozdrawiamM Wydaje mi się że nie jest to cud techniki aby go trzymać w tajemnicy, tylko wystarczy poszukać. Na forum jest wystarczająca ilość informacji aby samemu zbudować. Dobrze kiedyś napisał jeden user nie pamiętam kto dokładnie to był ale chyba Lesiewicz, wystarczy popatrzeć na zasadę działania giętarek "normalnych" rozmiarów lub modelarskich aby zbudować samemu własną. Najprostszą można zrobić z kilku śrub imbusowych, kawałka grubszego pręta i formatki aluminium lub w wersji ekonomicznej kawałka listwy drewnianej. Myślę że każdy jest wstanie zbudować prostą giętarkę w swoim domu. Gdyby ktoś chciał mogę udostępnić swoje rysunki techniczne do giętarki, do zaadaptowania w swojej konstrukcji. http://jerkbait.pl/topic/6700-gietarka-drutu-do-woblerow/?hl=gi%C4%99tarka Pozdrawiam,M 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Melek a pamiętasz o tych jerkach ? ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 8 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Pamietam. Zerknij na foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Aaaa ok :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 8 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Wydaje mi się że nie jest to cud techniki aby go trzymać w tajemnicy, tylko wystarczy poszukać. Na forum jest wystarczająca ilość informacji aby samemu zbudować. Dobrze kiedyś napisał jeden user nie pamiętam kto dokładnie to był ale chyba Lesiewicz, wystarczy popatrzeć na zasadę działania giętarek "normalnych" rozmiarów lub modelarskich aby zbudować samemu własną. Najprostszą można zrobić z kilku śrub imbusowych, kawałka grubszego pręta i formatki aluminium lub w wersji ekonomicznej kawałka listwy drewnianej. Myślę że każdy jest wstanie zbudować prostą giętarkę w swoim domu. Gdyby ktoś chciał mogę udostępnić swoje rysunki techniczne do giętarki, do zaadaptowania w swojej konstrukcji. http://jerkbait.pl/topic/6700-gietarka-drutu-do-woblerow/?hl=gi%C4%99tarka Pozdrawiam,M No cud techniki to nie jest, ale z jakiegoś powodu każdy trzyma to w tajemnicy.Slider jak możesz proszę podrzuć te rysunki. Albo tu w wątku a jak nie to na maila bym prosił - mdukacz@gmail.comPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi