Skocz do zawartości

Melanzyk - jerki i swimbaity

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj udałem się na pobliski kanał w celu sprawdzenia kilku prototypowych przynęt. Przy okazji zabrałem też 2 kijek na którym zamocowałem Wawter Wolfa na spławiku.

Taki szybki testowy filmik :ph34r:

https://www.youtube.com/watch?v=UsztbuBf6ps

Pozdrawiam

M

• Like 2

Sorrki że to tyle trwało :unsure: :wacko:

Miłego oglądania :ph34r: :rolleyes:

Pozdrawiam

M

No też coś podobnego tylko farbkami oko i epoxy a widzę że papier do kalko.

czekam na efekt końcowy

Jeszcze jedno może ktos wie gdzie można kupic wkręty do drewna z oczkiem zamkniętym i otwartym do podpinki

Edytowane przez laska2309

Jako "Prezes" widzę na tym filmie same nieprawidłowości ;)

Prezes a co tam jest nieprawidłowego? Powiem tak, to co widać na filmie to jest nic. Oglądając to z brzegu widziałem jak 70-80% ryb omija kamere. Niewiele ryb wpływało "na wizję". No i ten kanał co mam pod nosem to jest nic w porównaniu z kilkoma innymi odcinkami w których nurkuję :ph34r:

Pozdrawiam

M

Prezes a co tam jest nieprawidłowego? Powiem tak, to co widać na filmie to jest nic. Oglądając to z brzegu widziałem jak 70-80% ryb omija kamere. Niewiele ryb wpływało "na wizję". No i ten kanał co mam pod nosem to jest nic w porównaniu z kilkoma innymi odcinkami w których nurkuję :ph34r:

Pozdrawiam

M

Teraz to już całkiem nas dobiłeś ,,,,,,,,, :) 

Witam

Mało się udzielam bo czasu niewiele :(

Obecnie w produkcji woblery dla kolegów @matt, @Bujo, @Drago, @jamesty, @Drac, @bartolo, @iras1975 i pewnie jeszcze kogoś pominąłem bo nie mam ze sobą kapownika.

Płoć na etapie czyszczenia każdej łuski z osobna wiec niedługo kąpiel w silikonie.

Ostatnio dostałem takie fotki od znajomego :)

post-49629-0-52265600-1421452532_thumb.jpegpost-49629-0-61134200-1421452545_thumb.jpeg

Pozdrawiam

M

• Like 3

Haha jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie wobki zamawiać z półrocznym wyprzedzeniem :) czasu coraz mniej. Na ryby trzeba jeździć bo to zawsze będzie u mnie priorytet!

Jak to często bywa (w moim przypadku szczególnie) "szewc bez butów chodzi" wiec po ogarnięciu obecnych spraw nie przyjmuje więcej zamówien do momentu napakowania swojego pudła!

Na kwiecień tez musze zrobić spore paczuchy dla 2 ziomkow co przyjeżdżają na szczupakowe odwiedziny :)

Pozdrawiam

M

• Like 1

Ostatnie malowania. Zaraz siadam do przynęt i walczę do padnięcia na pysk. Ciekawę ile dam radę biorąc pod uwagę fakt, że rano skończyłem nockę.

attachicon.gifP1070393.JPGattachicon.gifP1070389.JPGattachicon.gifP1070392.JPG

Pozdrawiam

Melek

Wszystko zależy od dawki kofeiny Macieju, raz robiłem woblery do 5 rano a o 6 byłem na gliniance testować. Padłem na ławce po testach. Takie hobby :D

• Like 1

Ostatnie malowania. Zaraz siadam do przynęt i walczę do padnięcia na pysk. Ciekawę ile dam radę biorąc pod uwagę fakt, że rano skończyłem nockę.

attachicon.gifP1070389.JPG

Pozdrawiam

Melek

A da radę zrobić identycznego takiego szczupaczka ale w wersji pływającej, 10 cm długości, waga im cięższy tym lepszy (25-30 g) z sterem jak wobler boleniowy i do tego łamanego z dolnym oczkiem pod kotwicę ciut dalej w tył woblera, konkretnie by to oczko było lekko przed łamaniem? Łamanie może być w połowie wobka? Takiego bym zamówił i poczekał, do maja jest sporo czasu. :)

A da radę zrobić identycznego takiego szczupaczka ale w wersji pływającej, 10 cm długości, waga im cięższy tym lepszy (25-30 g) z sterem jak wobler boleniowy i do tego łamanego z dolnym oczkiem pod kotwicę ciut dalej w tył woblera, konkretnie by to oczko było lekko przed łamaniem? Łamanie może być w połowie wobka? Takiego bym zamówił i poczekał, do maja jest sporo czasu. :)

.

Ooo!

To ja zamówię drugą sztukę!

Nie robi mi pół roku prób, 200 roboczogodzin i 5kg żywicy.

Melek, pomyśl nad tym ;):).

Edytowane przez PLECIONA

Dlaczego ? Tu każdy musi odczekać swoje . Ja ponad dwa miesiące , wprawdzie nie wywierałem presji na Melka  :D  ale jak widzę efekt jego pracy to mogę jeszcze z tydzień poczekać :whistling: ;)

matt Ty to sam sobie jesteś winien :D jakbyś nie napisał Melek nie spiesz się, zrób jak będziesz miał czas to byś już dawno miał :ph34r:  takich rzeczy się do mnie nie pisze hehe :rolleyes: Twoje już są pryśnięte :o

Spoko chłopaki ja to już przed wakacjami zamówienie złożyłem :-P

Trojan zamówienie? :ph34r:  nic mi o tym nie wiadomo B) Tobie i ezehielowi obiecałem killera 10 :rolleyes: dziś je w końcu skończę malować, heh

Zaraz siadam do przynęt i walczę do padnięcia na pysk. Ciekawę ile dam radę biorąc pod uwagę fakt, że rano skończyłem nockę.

Haha doje...m wczoraj jak mało kto haha. Obudziłem się z palcami w zaschniętym kubku z żywicą ahahahaha

Poźniej pół godziny skrobania, szorowania żywicy z dłoni i do spania.

Teraz siadam do malowania bo narobiłem wczoraj sporo surówek. Później chwila przerwy i jadę na kanał przetestowac kilka killerów v2, ale to dopiero jak mi auto odmarznie.

Strzała! :ph34r:

M

• Like 1