Melanzyk Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Taka moja mała wskazówka dla osób malujących aero.Jak wiadomo z czasem gama kolorystyczna się powiększa więc żeby nie mieć problemu z odtworzeniem danego malowania ponumerowałem sobie większość kolorów. Jak się robi wiele rożnych kolorystyk gdy ktoś nas poprosi o dany kolor, który namalowało się raz 2 miesiące temu ciężko zapamiętać, które odcienie były użyte i w jakiej kolejności. Jak wiadomo użycie tych samych farb w pomieszanej kolejności przynosi różne efekty a tego nie chcemy. Podczas malowania w kapowniku zapisuję sobie numery, coś mniej więcej takiego: ARCTIC CHARPodkład - 28,Boki - 3,Góra - 17,Góra + boki - 21,Skrzela - 18,Szablon - 17,Całość - 13,Góra - 2. Takim sposobem jestem w stanie odtworzyć każde malowanie w 100%. A w razie gdy nie jestem w 100% zadowolony z wyniku patrząc na kartkę widzę, jak zmienić kolejność żeby było dobrze następnym razem. Farby trzymam jak widać w szufladzie przy stanowisku do malowania więc zawsze są pod ręką. Kolejnym plusem takiego rozwiązania jest oszczędność czasu, który wcześniej traciłem na odnalezienie odpowiedniego koloru. Najtrudniej było znaleźć opalizacje, bo w słabym świetle wyglądają jednakowo. Większość farbek by Rudi PozdrawiamMelek 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 10 min przerwy na kawusię i powrót do roboty Na tym troucie jest 5 kolorów M 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Taka moja mała wskazówka dla osób malujących aero.Jak wiadomo z czasem gama kolorystyczna się powiększa więc żeby nie mieć problemu z odtworzeniem danego malowania ponumerowałem sobie większość kolorów. Jak się robi wiele rożnych kolorystyk gdy ktoś nas poprosi o dany kolor, który namalowało się raz 2 miesiące temu ciężko zapamiętać, które odcienie były użyte i w jakiej kolejności. Jak wiadomo użycie tych samych farb w pomieszanej kolejności przynosi różne efekty a tego nie chcemy. P1070406.JPG Podczas malowania w kapowniku zapisuję sobie numery, coś mniej więcej takiego: Takim sposobem jestem w stanie odtworzyć każde malowanie w 100%. A w razie gdy nie jestem w 100% zadowolony z wyniku patrząc na kartkę widzę, jak zmienić kolejność żeby było dobrze następnym razem. Farby trzymam jak widać w szufladzie przy stanowisku do malowania więc zawsze są pod ręką. Kolejnym plusem takiego rozwiązania jest oszczędność czasu, który wcześniej traciłem na odnalezienie odpowiedniego koloru. Najtrudniej było znaleźć opalizacje, bo w słabym świetle wyglądają jednakowo. Większość farbek by Rudi PozdrawiamMelek Bardzo fajny patent Ciekawi mnie jednak jeszcze bardziej skąd masz takie zajebiaszcze "psikane" buteleczki na farbki!!! Musze takie mieć! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 eBay z Chin Panie, eBay http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=dropper+bottle&_from=R40|R40|R40&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xdropper+bottles&_nkw=dropper+bottles&_sacat=0Nie szukałem dokładnie mojego sprzedawcy ale płaciłem za 100szt jakieś 30-40zł o ile dobrze pamiętam. Darmowa wysyłka.Mam zapas 100 i 30ml PozdrawiamM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 eBay z Chin Panie, eBay http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=dropper+bottle&_from=R40|R40|R40&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xdropper+bottles&_nkw=dropper+bottles&_sacat=0 Nie szukałem dokładnie mojego sprzedawcy ale płaciłem za 100szt jakieś 30-40zł o ile dobrze pamiętam. Darmowa wysyłka.Mam zapas 100 i 30ml P1070410.JPG PozdrawiamMPrzypilnuj farb w tych pojemnikach, bo mi w identycznych mocno pozasychały po jakiś 6 miesiącach. Te same w stalowych puszkach - zero odparowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 10 min przerwy na kawusię i powrót do roboty 20150120_111903.jpg20150120_114232.jpg Na tym troucie jest 5 kolorów MKawusię to widzę pijesz taką Ą Ę, ja wolę chrupiącą. Już się gubię czy jesteś w pracy czy robisz jerki hehhe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Piotrze kup starej express do kawy a też będziesz pił taka Ę Ą Rano malowałem jerki, później zakupy paszy na cały tydzień, 2h drzemki i od 20 min w pracy Zapierdziel taki ze nie ma czasu taczki naładować Plan na dzisiejszą noc to: zeskanować szablony i wysłać do wycięcia na ploterze, wyczyścić końcówkę łusek na płoci i może ze 2-3 odcinki serialu :-) +projekt naszej "sprawy".Jutro w dzień odsypianie przed kolejną nocka a w czwartek od rana wolne do niedzieli do 20 Wtedy dokończe malowania jerkow (zostały mi kropki na troutach i opalizacje na plotkach) i zacznę lakierowanie. Cholerny telefon wysłał mi posta zanim go skończyłem Przez ostatnie 2,5 dnia zrobiłem więcej przynęt niż przez ostatnie 2 miesiące! Ale zaległości juz nadrobione. Skończył bym te malowania juz rano ale ostatnie 2 dni młody miał słabe bo mu idą 4 zęby na raz wiec troszkę musiałem z nim poswirowac Najpóźniej po weekendzie wszystkie zaległości zostaną rozesłane w świat! !! No i pewnie będą już plocie PozdrawiamM Edytowane 20 Stycznia 2015 przez Melanzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 No właśnie miałeś mi napisać jakieś wskazówki, życzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 eBay z Chin Panie, eBay http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=dropper+bottle&_from=R40|R40|R40&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xdropper+bottles&_nkw=dropper+bottles&_sacat=0 Nie szukałem dokładnie mojego sprzedawcy ale płaciłem za 100szt jakieś 30-40zł o ile dobrze pamiętam. Darmowa wysyłka.Mam zapas 100 i 30ml P1070410.JPG PozdrawiamM Dzięki wielkie za linka! Cena bardzo korzystna, zawsze się dziwię, że im się to opłaca wszystko ;xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Uważaj Melo, żeby Ci nikt tych numerków w prima aprilis nie pozamieniał. :p :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Jeśli nadgoniłeś zaległości to się zapiszę na Trouta w wersji Rainbow, Piranie w wersji Płoć i jednego Pike Edytowane 21 Stycznia 2015 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Niedługo będzie pike v2 o zmienionym korpusie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 o już wstałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 A to Maciek śpi w ogóle? Cały czas oglądam wątek i naprawdę jestem pełen podziwu dla całokształtu pracy włożonej w te woblery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Maciek nie śpij, bo Cię z pomysłów okradną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Nie spałem bo? Pojechałem na ryby haha. Ale się okazało ze większość kanału zamarznieta 3h udało mi się przespać wiec będzie słaba noc :/ A niech pomysły kradną. Tyle ich mam ze niech biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 I stało się Od 20h posiadam oficjalnie stronę na fejsie, ha! :ph34r: Jakby ktoś chciał (albo i nie) to proszę kliknąć "Lubię to" pod tym linkiem - https://www.facebook.com/melhandmadeluresA jeżeli nie chcecie a jesteście na mojej liście kontaktów to i tak Wam wyślę zaproszenie HAHAHACzęść osób już dostała PozdrawiamMelek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 No ja się też przymierzałem jak pies do jeża żeby zrobić stronę ale jakoś się udało. Jak chcesz to mogę Ci spróbować jakieś logo zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Dzięki Piter za chęci ale już się ktoś tym zajmuje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 I stało się Od 20h posiadam oficjalnie stronę na fejsie, ha! :ph34r: Jakby ktoś chciał (albo i nie) to proszę kliknąć "Lubię to" pod tym linkiem - https://www.facebook.com/melhandmadeluresA jeżeli nie chcecie a jesteście na mojej liście kontaktów to i tak Wam wyślę zaproszenie HAHAHACzęść osób już dostała PozdrawiamMelekFejsa nie mam to tutaj lajka pyknąłem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zalajkowałem bo mi się twoje przynęty bardzo podobają. A do tego wiem ile pracy trzeba włożyć żeby dojść do takiej jakości. Szczególnie podobają mi się Piranie, a najbardziej ta w srebrnym kolorze.Kiedyś zgłoszę się do Ciebie po jedną sztukę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Nie posiadam feisa ,ale jak bym miał to na pewno bym klikną.może zakradnę się na konto żony to się kliknie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Dziękuję wszystkim za zainteresowanie moim profilem na Facebooku. 375 polubien w 24h to jest wynik którego bym się w życiu nie spodziewał <szok>Cześć z tych "lajków" to z pewnością użytkownicy jetkbaita zaglądający do mojego wątku wiec dziękuję raz jeszcze. Wczoraj posiedzialem trochę przy ulepszaniu/powiększaniu mojej obecnej suszarki do przynęt. Zabierałem się do tego sporo czasu ale w końcu mi się udało. Pozdrawiam Melek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Dziękuję wszystkim za zainteresowanie moim profilem na Facebooku. 375 polubien w 24h to jest wynik którego bym się w życiu nie spodziewał <szok>Cześć z tych "lajków" to z pewnością użytkownicy jetkbaita zaglądający do mojego wątku wiec dziękuję raz jeszcze. Wczoraj posiedzialem trochę przy ulepszaniu/powiększaniu mojej obecnej suszarki do przynęt. Zabierałem się do tego sporo czasu ale w końcu mi się udało. Pozdrawiam MelekTo prosze o fote suszareczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Fota nic nie da. Zrobię wideo za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi