Skocz do zawartości

Melanzyk - jerki i swimbaity

Rekomendowane odpowiedzi

Twoje dzieła - klasa ;) . Mi osobiście byłoby szkoda je do wody wrzucać, jeszcze bym urwał i 3 dni smutny chodził ;) . Strona na fb "polajkowana" obowiązkowo :) . Z tego co czytalem, to woblery odlewasz z Polycraft'u a formy masz silikonowe? Mam jedna forme którą kiedyś kupiłem od jednego z userów tego forum za symboliczną "stówke" ale przy przesyłce wyszło dużo niedociągnięć ze strony nadawcy i ostatecznie forma leży u mnie jak przyszła już ponad rok, Jeśli chcesz, to napisz mi na PW, mogę ją do Ciebie podesłać, może zrobisz z niej jakiś użytek, bo u mnie pewnie będzie leżeć kolejne kilka lat ;) . Jeszcze raz gratuluje talentu :) .

P.S. Forma do wobków boleniowych.

Pozdrawiam

Krystek dzięki ale nie potrzebuję :) jak będę chciał formę to sobie zrobię :ph34r: poza tym ja nie robię boleniówek :rolleyes:

3 okonki z fotki poniżej z gromadką innych przynęt smażą się na diabelskim kole :ph34r: B) :ph34r:

Te zawędrują niedługo do pudełek Irasa, Pleciony i Maćka1 B) Arctic char do mojego pudła :o

post-49629-0-63485000-1422129594_thumb.jpgpost-49629-0-02705800-1422129596_thumb.jpg

Pozdrawiam

Melek

• Like 10

Szczupaczki świeżo zdjęte z suszarki m.in. dla kolegów matt i Drago ;-) Reszta Waszych przynęt (ostatnia warstwa) kręci się na kole fortuny i będą gotowe do wysyłki jutro ;-) jedno ze zdjęć zrobione pod światło, żeby pokazać powłokę lakierniczą. Pirania z ostatniego zdjęcia miała być dla kolegi jamesty. Niestety spartoliłem lakierowanie  :wacko: Głowa po 2 stronie nie wyszła zadowalająco więc muszę zrobić ją od nowa. Jedyny plus to to, że będzie w moim pudle teraz B)

post-49629-0-29991800-1422195034_thumb.jpgpost-49629-0-26981300-1422195035_thumb.jpgpost-49629-0-15842600-1422195036_thumb.jpgpost-49629-0-90645900-1422195036_thumb.jpgpost-49629-0-69392800-1422195037_thumb.jpg

Pozdrawiam

M

• Like 14

milupa, spinnerman myślę, że musimy wyjść na ulice?! :ph34r:

Na konkurs nie wiem czy zrobię przynętę. Robię przynęty głównie pod siebie. Ale nie sądze zeby mi się chciało łowić 10cm szczupaczkem o wysokości 1cm.

Pozdr

M

• Like 4

Bunt?

:D

A tak na poważnie - przyjmijcie koledzy proszę do wiadomości, że większość (stosunkiem głosów 10 do 5) głosowała za wielkością 10 cm. Może tak warto by uszanować Ich wolę? 

Maćku, tu nie chodzi o robienie przynęt "pod siebie" tylko na konkurs. 

Z zasady, nie "pod siebie". Mam nadzieję, że zechcesz wystartować. Ale obowiązku nie ma :huh:

Zastanawiam się jaka w ogòle była idea wyznaczania ram długości przynęty??? Jerk to jerk. Jeden woli duże przynęty inny małe a wszystkie sŁużà i tak do tego samego ;) Lurebuilding to w pewnym sensie sztuka a ograniczanie artysty poprzez narzucanie mu norm nie zgodnych z jego założeniami może prowadzić jedynie do zaniechania tworzenia dzieła :) ...jesteście w stanie wyobrazić sobie "Bitwę pod Grunwaldem" Matejki na płòtnie metr na metr? ;) sorry za OT. Już nie zaśmiecam.

• Like 4

Ostatni raz, obiecuję :)

Zastanawiam się jaka w ogòle była idea wyznaczania ram długości przynęty??? (...)

Zdjęcie.

Nie oceniamy pracy trzymając przynętę w dłoni, a jedynie oglądając zdjęcie. Na przynęcie wielkości 30 cm można pokusić się o odwzorowanie szczegółów nieosiągalnych w mniejszej, powiedzmy 10 cm. Aby dać równe szanse dla wszystkich, zaproponowałem do wyboru dwie, dość przypadkowe przyznaję, wielkości, czyli 10 i 15 cm. Ta mniejsza cieszyła się większym poparciem i stąd została przyjęta. Bo bawiąc się, powinniśmy mieć przyjęte jakieś reguły, by móc porównać efekty starań poszczególnych twórców. Na zdjęciu trudno ocenić wielkość. Więc narzuciłem regulaminem takie ramy. I tyle :)

matt coś dla Ciebie! Świeżo zdjęte z suszary.

Ten brown wyszedł tak kozacko, że walczę ze sobą czy Ci go wysłać :ph34r: :rolleyes: B) :ph34r:

W końcu udało mi się zrobić zdjęcie tego koloru, które w miarę oddaje rzeczywisty wygląd!

post-49629-0-26953100-1422273373_thumb.jpgpost-49629-0-33860400-1422273374_thumb.jpg

Wysłać czy nie, oto jest pytanie? :ph34r:

Pozdrawiam

M

• Like 7

matt coś dla Ciebie! Świeżo zdjęte z suszary.

Ten brown wyszedł tak kozacko, że walczę ze sobą czy Ci go wysłać :ph34r: :rolleyes: B) :ph34r:

W końcu udało mi się zrobić zdjęcie tego koloru, które w miarę oddaje rzeczywisty wygląd!

attachicon.gifP1070446.JPGattachicon.gifP1070447.JPG

Wysłać czy nie, oto jest pytanie? :ph34r:

Pozdrawiam

M

Wysyłać, do mnie :P

Wysyłane z mojego GT-S6802 za pomocą Tapatalk 2

Finisch pierwsza klasa jak tak sobie zerkam trzymaja klase Skandynawskich jerkow .

Dopracowane w kazdym szczegole .Czy uzywasz diabelskiego kola do suszenia ?

http://thespecimenhunter.blogspot.se/2012/10/studie-besok-hos-en-betesbyggare.html

Melek super wyszło , wysyłaj wsio do mnie ! Kijek gotowy to w lutym jeszcze pomacham B)

Matt ten Twój brown wyszedł tak jak bym chciał żeby wszystkie moje przynęty wyglądały!

Z ciężkim sercem go pakowalem do koperty :(

Strzała!

M

Matt ten Twój brown wyszedł tak jak bym chciał żeby wszystkie moje przynęty wyglądały!

Z ciężkim sercem go pakowalem do koperty :(

Strzała!

M

Melek jeżeli brown będzie niełowny to zwrot zrobię ;) :lol:  Zresztą szybko zapomnisz o nim pewnie kolejka dłuuuga do Twoich jerków B)

Dzisiaj robię sobie oczy 15mm do piranii. Za oknem już co najmniej ze 3 pory roku. Godzine temu była taka zamieć, że świata nie było widać. Śnieg padał poziomo z racji porywów wiatru 50km/h + a teraz mam piękne lato ;-)

Oczywiście jak to bywa w dni wolne (planowałem lecieć na jezioro) wieje, że strach wychodzić z domu.

post-49629-0-21620900-1422447073_thumb.jpg

Dziś rano listonosz mi przyniósł najlepiej wykonaną przynętę na tym portalu :D okonia Irasowego :o :ph34r: :o :ph34r: B) :ph34r: :o

Widziałem real fishe Tomego, zdjęcia, surowe i polakierowane i powiem tak, dużo wody upłynie zanim Tomy dorówna Irkowi :)

Poźniej wrzucę jakąś fotkę B)

Pozdrawiam

M

• Like 5

Prawie jak chińska fabryczka :)

Czy ta chińska fabryczka to o Tomym pisałeś czy to komentarz do oczu?

Nie chce nikogo bronic ale według mnie Melanżyk odwala świetną robotę tworząc je sam od podstaw, niż idąc na łatwiznę kupując w chińskiej fabryczce tysiące sztuk za kilka dolarów :)

• Like 2

Czy ta chińska fabryczka to o Tomym pisałeś czy to komentarz do oczu?

Nie chce nikogo bronic ale według mnie Melanżyk odwala świetną robotę tworząc je sam od podstaw, niż idąc na łatwiznę kupując w chińskiej fabryczce tysiące sztuk za kilka dolarów :)

Każdy orze jak może... ;) Melanż lux robota - respect.

Ps. Skorzystałem z Twojej rady. Cena jak mòwiłeś ok. ;)

• Like 1