adashhh Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 No ale tak człowiekowi przed samym spaniem ciśnienie podnosić ... Super Melek Gratulacje ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Kiedyś pamiętam jak lodczas robienia łuski za daleko wjechales nożem i musiałeś to kleic . Możesz przypomnieć czym to zrobiłeś? :-) Szpachlowanie samochodowa jakoś mi tam nie podchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Radku weź sobie jakieś 5 min epoxy i dodaj tam sporo mikrobalonu żeby osłabił epoxy. Jeżeli nie masz mikrobalonu lub innego wypełniacza dodaj sody oczyszczonej z kuchni poeksperymentuj najpierw na jakim innym kawałku drewna czy z taką ilością sody/wypelniacza klej zwiąże i jaka jest jego twardość. Jak nie masz 5 min epoxy możesz to zrobić z kropelka. Ja jednak wolę z epoxy. PozdrawiamM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Przez ostatni tydzień mało co się działo z powodu pracy i spraw rodzinnych (wizyta teściowej ) ale już powoli wracam do gry Jutro malowanie grubej partii przygotowanej ok tydzień temu w tym nowe kolory (jak wyjdą ). PozdrawiamM 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (wizyta teściowej ) A już miałem pisać, że post bez zębatej metrówy hehehe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Piękne kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 A co ten fluo na na oku na drugim zdjęciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 To jakis tam odblask od lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Dzięki Roos.Cieszę się, że się podobały ;-) Tutaj mała wskazowka dla początkujących lurebuilderów na temat odlewania ołowiu.Jeżeli ktoś chociaż na wpół poważnie myśli o wyrabianiu swoich przynęt powinien się zaopatrzyć w takie oto minimum podczas kontaktu z ołowiem. Zdjęcie nr 1 pokazuje piecyk do topienia LEE. Podłączamy to ustrojstwo na zewnątrz, pakujemy nasz ołów i dyla. Za 15-20 min wracamy i juz możemy odlewać Zabawy z kuchenkami, palnikami itp są złe, dlaczego? Bo za dużo kontaktu mamy z oparami ołowiu. Na zdjęciu na 2 widać rękawice i maskę z filtrami węglowymi. Mimo tego że odlewamy na zewnątrz opary cały czas tam są więc lepiej się przed nimi zabezpieczyć.Na zdjęciu nr 3 widać podstawową formę na wałki ołowiane. Odlewam w niej wałki o grubości 8, 10 i 12mm, które później odpowiednio docinam i instaluje w przyszłej przynęcie. Na tym zdjęciu też widać niedawno kupioną rolkę z ołowianą o wadze 12kg. Wcześniej odlewałem ołów z "odzysku" ale im wiecej w nim syfu tym gorzej. Teraz mam czysty ołów a 12kg starczy na hohohoooo P1070384.JPGP1070385.JPGP1070470.JPG Mam nadzieję, że się komuś przyda PozdrawiamMelekMelanż przesadziłeś...maska do ołowiu........ przecież to utwardza charakter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Marcin ja słyszałem, że Ty z pyłu z cięcia ołowiu kreski sobie robisz sorry ale ja lubię swoje zdrowie Zmontowałem mały filmik z ostatniego wypadu. Zapraszam do obejrzenia. PozdrawiamM 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) Mel, dzięki za jerki wyglądają bosko. Już nie mogę doczekać się sezonu Edytowane 10 Lutego 2015 przez Piotrek Sukingaad 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Uwielbiam takie dynamiczne filmiki, super się ogląda 20 minut holu na klipie mnie nudzi jak cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Długo się przyglądał .. cwaniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Prawie 2min. Nie wszystko jest na video zeby nie było nudy Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 A niby szczupak wali w wszystko jak idzie. Panie dajesz mu pod ryj i musi zaj...... Mamy dowód że tak nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 11 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Takie stwierdzenia mogą wysunąć tylko ludzie mający niewielkie doświadczenie w łowieniu zębatych.Jakby szczupak walił we wszystko to byśmy nie konstruowali tylu różnych rodzajów przynęt itp. Bardzo bardzo rzadko zdarza się, że szczupaki żerują tak, że uderzą we wszystko. Ale czasami są takie dni. PozdrM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Wiem wiem, ale dużo razy spotykałem kolegów(tubylców) którzy dziwnie patrzyli na moje przynęty i mówili -Po co tak cudować jak szczupak jest to walnie w byle blachę. ... taką mieli teorię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Co to za kamera robi takie ujęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Water Wolf Savagear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Przez ostatni tydzień mało co się działo z powodu pracy i spraw rodzinnych (wizyta teściowej ) ale już powoli wracam do gry Jutro malowanie grubej partii przygotowanej ok tydzień temu w tym nowe kolory (jak wyjdą ). P1070489.jpgP1070496.jpg PozdrawiamMDlaczego wielkie koncerny jak Salmo czy Rapala nie potrafią tak dokładnie zrobić woblera?Kosmiczne technologie i kosmiczna machineria, a tu jeden człowieczek i takie cukierki robi Gratulacje talentu (zazdraszczam) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 @Goferku a z czego to wynika ?Człowiek który posiada artystyczne zdolności i potrafi je połączyć z pasją tworzenia przynęt, tworzy właśnie takie ślicznoty.Połączenie tych dwóch czynników (pasja i zdolności) daje lepsze rezultaty niż kosmiczne technologie i sci-fi machinery . Bynajmniej, @Melanżyk nie żebym Ci powyższym bez mydła w ... wchodził bo daleki od tego jestem, ale przyznać muszę że Twoje wyroby na żywo robią jeszcze lepsze wrażenie. Miałem okazję pomacać twoje rybsony od Andrzeja.S - jednym słowem Prima Sort chylę czapkę z głowy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Od maja zaczynam przygodę z castem i taką piranię fajnie by było mieć w swoim arsenaliku, ale pewnie kolejka jest do 2020r a koszt przekracza cenę mojego multika (i wcale się nie dziwie) Jak by co @Melanzyk to możesz mnie wpisać na listę na październik 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Może masz rację Melek, ale powiem Ci ze jednego jestem pewien, jeśli nie zawsze, to na pewno w "swoje dni" - mi raz walnął w koszyk zanetowy:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Na youtube są filmiki jak łapią szczupaka na marchewkę Ja planuje w tym sezonie złowić szczupaka na lemura Lemur to taka maskotka wisząca w samochodzie. Załozylem sie z zoną że złowie, ona powiedziała, że nie ma szans Dzięki chłopaki za miłe słowa.Gofer na przynety u mnie trzeba poczekać, ale nie az do 2020 bardziej jakieś 4-5tygodni obecnie, więc jakbyś chciał coś na maj to sie trzeba zastanawiać szybko PozdrawiamMelek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Sà w Polsce jeszcze miejsca gdzie bolenie można z powodzeniem łowić na wyzbrojonà szczoteczkę do zębòw dociàżonà plombà ołowianà ale testowanie wobleròw w takich miejscach ma się nijak do rzeczywistego stanu naszych wòd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi